Katlı kesim yapılabilir Bu da yine saçınızın ve buklelerinizin tipine göre değişkenlik gösterse de kıvırcık saç katlı kesim için oldukça uygun. Katlı kesim hem buklelere hareket kazandıracak hem de saçların daha hacimli durmasına yardımcı olacaktır.
Eğer dalgalı ve kabaran bir saçınız varsa eğer kare bir kesim yapılırsa hacim yanlara doğru daha fazla artacaktır ve tepeden basık bir görüntü olacaktır. Bu nedenle daha çok katlı kesimler tercih edilmelidir.
Katlı Saç Kesimlerinden Uzak Durun
Kabaran saçlarınızı daha kolay şekillendirmek için, katlı saç kesimlerinden uzak durmanızda fayda var. Çünkü bu tarz kesimler saçı olduğundan hacimli ve dolgun göstermeyi amaçlar.
Katlı perçem saç kesimi en çok uzun ve oval yüzlere yakışıyor. Uzun yüz hattını dengeli göstermek için sen de katlı perçem saç modelini tercih edebilirsin. Eğer köşeli yüz hatlarına sahipsen katlı perçemini ortadan ikiye ayırarak kullanmanı öneriyoruz.
3. Katlı Saç Kesimi
En bilinen ve tercih edilen saç kesimlerinden olan katlı saç kesimi, oval yüz şekli için harika bir tercih. Bu sayede cansız ve hacimsiz görünen saçlarınızı daha dolgun bir görünüme kavuşturabilir, saç uçlarınızdaki kırıklardan saçlarınızın boyunu değiştirmeden kurtulabilirsiniz.
İlgili 20 soru bulundu
Düz, kıvırcık, kısa ya da uzun saç modellerinin tamamı oval yüz şekline sahip olan kişilere yakışmaktadır.
Düz saçlarda katlı saç kesimi saçları olduğundan çok daha zayıf ve cansız gösterme eğilimine sahip olduğu için katların saçların ön taraflarında yoğunlaşması öncelikli tavsiyemiz. Perçem modellerinin çok yakışacağı düz saçlar yoğun katlardan uzak durularak daha modern ve canlı bir görüntü ortaya çıkaracaktır.
Yumuşak kat kesimi hemen hemen her yüz şekline rahatlıkla uyum sağlar ve aradığınız yenilik, değişim hissini karşılayabilir. Kısa, uzun ve yüz tipi fark etmeksizin yumuşak katların gücüne inanabilirsiniz.
Başın üzerindeki ince telli saçlar bile hacim kazandırmak amacıyla katlı kesilebilir. Bir tarafı kapatan en kısa saç en az beş santim uzunluğundayken ince telli kısa saçlar muhteşem görünür. Bu uzunluktakisaç tutamları daha yumuşak düşer.Katlar saçınızın ağırlığını azaltır ve böylece kalın telli saçlar için idealdir.
Eğer saçlarınız kabaran ya da elektriklenen bir dalga yapısına sahipseniz ve kısa saç kullanmak istiyorsanız Lob yani omuz hizasındaki bob saç kesimi de asi saçlara çok yakışacaktır. Uzun saçlarda ise V kesim denilen model özellikle saç uçlarında ki kabarık görüntüyü ortadan kaldırarak sizi mutlu edecektir.
Eğer saç teliniz kuruyken iç kısımdaki halkalardan birinin içindeyse (mor ve beyaz) saçınız kıvırcık demektir ve kütikül kenarlarını kaplayıp yatıştıracak, buklelerinizi belirginleştirecek ve elektriklenmeyi önleyecek nemlendiricilere ihtiyacı var.
“Kıvırcık saçların kabarmaması için ne yapılmalı?” sorusunun cevabı ise saç tipinize özel şampuanlar kullanmak olacaktır. Saç kremi kullanın: Saçınızı her şampuanladığınızda saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Böylece saç telleri korunur ve dışardan fazla nem giremez.
Kurutma makinesi ve fırçayla saçınızı fön çekerek kurutun. Bu işlem hem düzleştirme etkisini başlatır hem de saçı kurutarak düzleştiricinin daha etkili olmasını sağlar. “Kıvırcık saç nasıl düz olur?” dediğinizde başrolü düzleştirici oynayacaktır. Doğru ısı ayarında saçlarınızı tutam tutam düzleştirin.
Eğer saçlarınız kıvırcıksa, deneyebileceğiniz kesim modelleri arasında ilk sırada katlı kesimler geliyor. Bununla birlikte shag kesim ve wolf cut kesim de deneyebileceğiniz diğer seçenekler.
Artık kâkül modelleri asimetrik, üçgen ya da katlı kesimlerle birlikte de sıklıkla kullanılıyor. Üstelik eskiden yalnızca düz saça kâkül yakıştığı düşünülürken ve bu nedenle dalgalı ya da kıvırcık saçlı insanlar da sürekli kâküllerini düzleştirmekle uğraşırken, artık her saç tipinde farklı kâkül modelleri deneniyor.
Kuaförlerde V veya yaprak kesim olarak bilinen saç kesimi de saçların kabarıklığını azaltacaktır. Özellikle saçlarının uç kısımlarında kabarma oluyorsa saçlarının ön kısımlarını daha kısa, arkalarını daha uzun tutarak bu kabarmayı dengeli bir şekilde yaymalısın. V saç kesimi en çok uzun saçlılara yakışıyor.
Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardır ve ancak 7 yılda uzar.
Saç kesimi ne sıklıkla yapılmalı? Öncelikle saçın ayda bir santim uzadığını düşünürsek; formda olmasını istediğimiz modelimizin iki veya üç ay içinde kesim yapılması sağlıklı olur. Kadınlarda, eğer uzun bir saç ise; dört ayda bir, iki santim kesmek önerilir. Erkekler de ise; ayda bir uygundur.
U saç kesimi, saçların arkaya doğru yumuşak bir şekilde, U şeklinde geldiği saç kesimine verilen isimdir. U saç kesimi arkaya doğru, çok hafif katlı bir şekilde gelir. Özellikle yumuşak bir hatta sahip olduğu için herkese, her yüz şekline yakışır.
Dikdörtgen yüz şekline sahip olanlar, keskin çene ve alın hatlarını yumuşatacak saç modellerine yönelmeli. Yumuşak geçişlerin ve katların olduğu bir saç modeli, dikdörtgen yüz şekli için biçilmiş kaftan. Bu şekilde elmacık kemiklerini ön plana çıkartarak yüzün sivri köşelerini kamufle etmek mümkün.
Katlı kesimler genellikle saçı daha gür ve hacimli göstermek için tercih edilir. Aynı zamanda yuvarlak, kare kalp gibi yüz şekillerinin de oval görünmesini sağlayan bir model olduğu için tercih edilir. Tabii katlı bir kesimin olmazsa olmazı o katları belli eden makas izlerinin olmasıdır.
Ghost cut, son zamanlarda popüler hale gelmiş bir saç kesimi ve modelidir. İsmi gibi, saçın katlarının çok belirgin olmadığı ve daha doğal bir görünüm sağlayan bir kesimdir. İşte ghost cut kesimi hakkında daha fazla bilgi: Ghost cut kesimi, saça hafif katlar eklemek için kullanılır.
Eğer kısa veya orta uzunlukta saçlara sahip değilseniz, katlı ve yüzünüzü çerçeveleyen katmanlı bir saç kesimi tercih edin. Bu saç kesimi aynı zamanda minimum şekillendirme ve bakım gerektirdiği için saçlarınızın her zaman hacimli görünmesini sağlar.
Kısa Bob modeli: Küt kesim bir saç modeli olan Bon kesimler dalgalı saçlar için de uygulanabilir. Kısa Bob modeli saçlardaki dalgayı daha ön plana çıkarabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri