Konuyla ilgili GSB'nin açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor; "Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir."
KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
normalde kyk yurtlarında cumartesi/pazar günleri ve resmi tatiller izinden sayılmaz. eğer hafta içi ve bir dönem içinse fena bir rakam değil (yine de az ama hiç yoktan iyidir) ama eğer haftasonları da dahilse ve bir senelik izinse bu çok adaletsizce ve saçma sapan bir uygulama olur diye düşünüyorum.
2023-2024 eğitim-öğretim yılında KYK yurtlarında barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimlerine bağlı olarak verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 30 güne kadar izin verilebilmektedir.
"Derslere sürekli devam etme zorunluluğu bulunmayan öğrenciler, devam zorunluluğu bulunmayan sürelerde “özel izin”li sayılır ve bu süreler öğrencinin izin süresinin hesabında dikkate alınmaz." gibisinden bir yazı yazıyor.
İlgili 27 soru bulundu
İzin İşlemleri:
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 30 güne kadar izin verilebilmektedir.
KYK yurtları genellikle yarıyıl tatilleri, yaz tatilleri ve dönem sonu tatilleri gibi dönemlerde uzun izinler verir. Bu dönemlerde yurtlarda konaklayan öğrenciler, üniversite dışına çıkabilir ve tatil yapabilirler.
KYK yurdunda kalan öğrencilerin dışarıda kalma izni 75 günden 30 güne düşürüldü Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin yıllık 75 gün olan yurt dışında kalma hakkı, 30 güne düşürüldü.
1- Genciz Biz sitesine https://gencizbiz.kyk.gov.tr/ giriş yapın. 2- Ardından e-Devlet ile giriş yapın ve karşınıza çıkan "İZİNLER" bağlantısına tıklayın. 3- “Yeni İzin Talebi” oluşturun. 4- Yeni açılan sayfada izin başlangıç ve bitiş tarihlerini, izin geçireceğiniz adres, telefon numarası gibi bilgileri girin.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
Yurda kaydolduktan sonra gelmesem olur mu? Aynı yarıyıl içerisinde mazeretsiz olarak 15 gün yurtlara gelmeyen öğrencilerin kayıtları silinir.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
Normalde KYK yurtlarında kalabilmek için öğrenci olmak gerekir. Fakat GSB Seyahatsever Programında üniversite öğrenci olma şartı aranmamaktadır. 18 ve 30 yaş arasında olan herkes bu proje ile KYK yurtlarında ücretsiz kalabilirler. KYK yurtlarında ücretsiz kalabilme tarihleri 10 Temmuz ve 27 Ağustos şeklindedir.
KYK'da Misafir Öğrenciye Yemek Verilmiyor.
KYK yemek saatleri ise şu şekildedir. KYK yemek saatleri sabah kahvaltısı: Sabah 06,30 Öğlen 12,00 olarak belirlenmiştir. KYK yemek saatleri hafta sonu sabah kahvaltısı: Sabah 06.30, öğlen 12,30 olarak belirlenmiştir. KYK yemek saatleri akşam yemeği: Akşam 16,00 ve 22,30 arasındadır.
Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir.
Evci izni hafta sonları, dinî ve millî bayramlar veya yarıyıl tatilinde kullanılan bir izindir. 2. Evci izni Cuma günü ders bitiminde başlar, Pazar günü evci izninden dönecekler için Pazar günü saat 18:30'da, Pazartesi günü evci izninden dönecekler için Pazartesi günü sabah 1. Ders başlangıcında biter.
KYK Yurt İzin İşlemi Nasıl Yapılır
Gençlik Merkezi Girişi Üyeliğiniz Varsa Buradan Giriş Yapabilirsiniz, Üyeliğiniz Yoksa E-Devlet Şifresi İle Giriş Yapılabilir. Bölümleri Karşınıza Gelecek. Yurt İzin Alma Bağlantısına Tıklayın. Açılan Sayfada Daha Önceden Aldığınız İzinler Listelenir.
m) Bu fıkrada sayılan fiil veya hallere benzer davranışlarda bulunmak. MADDE 23 – (1) Kınama cezası; öğrenciye yurt içindeki davranışlarında kusurlu bulunduğunun yazılı olarak bildirilmesidir.
Yurt dışında kalma izni 75 günden 30 güne düşürüldü. Bir öğrenci “Özgürlüğümüz elimizden alınıyor” dedi. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin yıllık 75 gün olan yurt dışında kalma hakkı, 30 güne düşürüldü.
Bu yıl, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların KYK 2. dönem kayıt işlemleri 1. dönem kayıt işlemlerinin sonuçlanmasının arkasından gerçekleştirilecek. Dolayısıyla, 2023-2024 2. dönem KYK yurt başvurularının Ocak veya Şubat ayının arasında başlaması bekleniyor.
KYK İzin Problemi
KYK yurdunda hafta sonları hariç 30 günlük izin alma hakkımız bulunmaktadır. Yani hafta sonları (resmi tatil günleri, bayramlar vs) dahil değildir.
Türkiye genelinde 2023 yılı özel yurt fiyatları bir yıllık eğitim dönemi için (9-10 ay) en düşük 20 bin TL olurken en yüksek 320 bin TL oldu.
KYK Yurtları, okullar açılmadan 1 gün önce açılmaktadır. İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri