Bu arada cuma ve cumartesi geceleri izinden silinmiyor.
KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor. Bu nedenle hafta sonu izni birçok öğrenci tarafından tercih ediliyor.
Hafta sonları aldığın izinler 30 günlük izne dahil edilmiyor. 30 gün bitince okuldan atılmazsın ama daha fazla da izin alamazsın. İzin almadan yurttan gidersen ailene bildirilir tekrarı halinde yurttan atılırsın.
KYK yurtları genellikle yarıyıl tatilleri, yaz tatilleri ve dönem sonu tatilleri gibi dönemlerde uzun izinler verir. Bu dönemlerde yurtlarda konaklayan öğrenciler, üniversite dışına çıkabilir ve tatil yapabilirler.
Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, okulların tatil olduğu yaz aylarında da gençlere hizmet vermeye devam ediyor. Sınav, staj, Cumhurbaşkanlığı staj programı vb. eğitim faaliyetleri sebebiyle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için yurtlar yaz ayları boyunca gençlerin hizmetinde olacak.
İlgili 21 soru bulundu
KYK yurdunda hafta sonları hariç 30 günlük izin alma hakkımız bulunmaktadır. Yani hafta sonları (resmi tatil günleri, bayramlar vs) dahil değildir.
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
Bu izin günleri, yarıyıl tatili, yaz tatili gibi dönemsel aralıklarla veya özel dönemlerde verilebilir. Ancak bu izinler yıl içinde farklılık gösterebilir ve öğrencilerin hangi yurttan konakladığı, öğrenci sınıfı ve yıl içindeki özel etkinliklere bağlı olarak değişebilir.
MADDE 10- (1) Öğrenci izinleri (özel izinler hariç), iznin yetkililerce onaylanmasını müteakip, Bakanlık Bilişim Sistemi üzerinden mesaj (SMS/e-posta vb.) yoluyla, 18 yaşından küçükler için veli veya vasisine bildirilir.
Evci izni hafta sonları, dinî ve millî bayramlar veya yarıyıl tatilinde kullanılan bir izindir. 2. Evci izni Cuma günü ders bitiminde başlar, Pazar günü evci izninden dönecekler için Pazar günü saat 18:30'da, Pazartesi günü evci izninden dönecekler için Pazartesi günü sabah 1. Ders başlangıcında biter.
a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar kalabilirler. b) Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.
İzin İşlemleri:
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 30 güne kadar izin verilebilmektedir.
Kayıt Sildirme ve Depozito İade
DİLEKÇENİZE İSTİNADEN YAPILACAK İADE İŞLEMİNİ, YURDUNUZUN BAĞLI OLDUĞU İL MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAKİP EDİNİZ. Kayıt Sildirmek için; Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir.
Kod numarası:99.
1- Genciz Biz sitesine https://gencizbiz.kyk.gov.tr/ giriş yapın. 2- Ardından e-Devlet ile giriş yapın ve karşınıza çıkan "İZİNLER" bağlantısına tıklayın. 3- “Yeni İzin Talebi” oluşturun. 4- Yeni açılan sayfada izin başlangıç ve bitiş tarihlerini, izin geçireceğiniz adres, telefon numarası gibi bilgileri girin.
İzin Talebi Linkine Tıklayın. Açılan Sayfada Açıklama Kısmına İzin Sebebinizi Yazınız. İzin Tarihi Bölümünde İzin Kullanmak İstediğiniz Tarihleri Seçiniz.
Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'nde yapılan güncelleme sonrasında, yurt kaydı için sağlık raporu ibraz etme zorunluluğu kaldırılmıştır. Sisteme Sağlık raporu belgesi yüklemenize gerek kalmamıştır.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
Kalmak istediğiniz ilde bulunan Kredi ve Yurtlar İl Müdürlüğünü arayarak veya bizzat görüşerek bilgi alabilirsiniz. İl müdürlüğüne durumunuzla ilgili sınav veya staj belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir. Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır.
Hectopat. Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Belli bir km üstündeyse ikametgah ile yurt uzaklığı çıkabiliyor. Örneğin.. Ankara Çubuk'ta yaşayan biri için Çankaya'da KYK çıkar. İkametgahını başka bir yere aldır aldırabiliyorsan.
KYK yurt kahvaltı: Hafta içi 06.30-12.00, hafta sonları ise 06.30-12.30. KYK yurtlarında akşam yemeği: Hafta içi ve hafta sonu 16.00-22.30 saatleri arasında yapılmakta. KYK yurtlarında hafta sonu da yemek var.
YKS ek yerleştirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte KYK yurtlarında ek yurt başvuru ekranı bir kez daha açılacak. Ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelere dahil olan bu öğrenciler de yurtlara yerleştirilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri