KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor. Bu nedenle hafta sonu izni birçok öğrenci tarafından tercih ediliyor.
KYK yurdunda hafta sonları hariç 30 günlük izin alma hakkımız bulunmaktadır. Yani hafta sonları (resmi tatil günleri, bayramlar vs) dahil değildir.
KYK yurtları genellikle yarıyıl tatilleri, yaz tatilleri ve dönem sonu tatilleri gibi dönemlerde uzun izinler verir. Bu dönemlerde yurtlarda konaklayan öğrenciler, üniversite dışına çıkabilir ve tatil yapabilirler.
KYK yurtlarında konaklayan öğrencilerin izin günleri, genellikle üniversite akademik takvimi ve yurt yönetimi tarafından belirlenir. Bu izin günleri, yarıyıl tatili, yaz tatili gibi dönemsel aralıklarla veya özel dönemlerde verilebilir.
İzin İşlemleri:
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 30 güne kadar izin verilebilmektedir.
İlgili 34 soru bulundu
KYK yurdundan izin almak için GSB sistemi üzerinden izin oluşturabilir veya yurt yetkilisi ile iletişimi geçerek izni birebir olarak yüzyüze bir şekilde alabilirsiniz. KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor.
Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir. 15.
KYK yurdunda kalan öğrencilerin dışarıda kalma izni 75 günden 30 güne düşürüldü Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin yıllık 75 gün olan yurt dışında kalma hakkı, 30 güne düşürüldü.
1- Genciz Biz sitesine https://gencizbiz.kyk.gov.tr/ giriş yapın. 2- Ardından e-Devlet ile giriş yapın ve karşınıza çıkan "İZİNLER" bağlantısına tıklayın. 3- “Yeni İzin Talebi” oluşturun. 4- Yeni açılan sayfada izin başlangıç ve bitiş tarihlerini, izin geçireceğiniz adres, telefon numarası gibi bilgileri girin.
Evci izni hafta sonları, dinî ve millî bayramlar veya yarıyıl tatilinde kullanılan bir izindir. 2. Evci izni Cuma günü ders bitiminde başlar, Pazar günü evci izninden dönecekler için Pazar günü saat 18:30'da, Pazartesi günü evci izninden dönecekler için Pazartesi günü sabah 1. Ders başlangıcında biter.
KYK Yurtları, okullar açılmadan 1 gün önce açılmaktadır. İlk yerleştirme sonrası yurtlara yerleştirilen öğrencilerin öğrenim gördükleri öğretim kurumunun akademik takvimine göre yurtta barınmaya başlamaları esastır. Öğrenciler belirtilen tarihte yurtta kalamayacak ise yurt müdürlüğü ile iletişime geçip izin almalıdır.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
Türkiye genelinde 2023 yılı özel yurt fiyatları bir yıllık eğitim dönemi için (9-10 ay) en düşük 20 bin TL olurken en yüksek 320 bin TL oldu.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
Üniversite ve yurt kayıtlarını tamamlayan yeni öğrenciler, Yurt Başvuru Takvimi'nde belirtilen tarihten itibaren yurtlara girebilir. Eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler ise yarıyıl başlangıcından en erken 3 gün önce yurtlara girebilir.
Açılan Sayfada Açıklama Kısmına İzin Sebebinizi Yazınız. İzin Tarihi Bölümünde İzin Kullanmak İstediğiniz Tarihleri Seçiniz. Telefon Numarasını Yazınız.
Öğrenci kaydını sildirip yurttan ayrılırsa depozito ücretinin iadesi ortalama 1 hafta içerisinde hesaba yatırılır.
Asil listede yer alan öğrenciler direkt olarak kayıt yaptırma hakkı kazanırken yedek sırada bulunanlar sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayanlar veya yurtlardan ayrılanlar oldukça yedek sıradaki kişilere sıra geliyor.
Yurt dışında kalma izni 75 günden 30 güne düşürüldü. Bir öğrenci “Özgürlüğümüz elimizden alınıyor” dedi. Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin yıllık 75 gün olan yurt dışında kalma hakkı, 30 güne düşürüldü.
Normalde KYK yurtlarında kalabilmek için öğrenci olmak gerekir. Fakat GSB Seyahatsever Programında üniversite öğrenci olma şartı aranmamaktadır. 18 ve 30 yaş arasında olan herkes bu proje ile KYK yurtlarında ücretsiz kalabilirler. KYK yurtlarında ücretsiz kalabilme tarihleri 10 Temmuz ve 27 Ağustos şeklindedir.
m) Bu fıkrada sayılan fiil veya hallere benzer davranışlarda bulunmak. MADDE 23 – (1) Kınama cezası; öğrenciye yurt içindeki davranışlarında kusurlu bulunduğunun yazılı olarak bildirilmesidir.
KYK'da Misafir Öğrenciye Yemek Verilmiyor.
KYK yurt sonuçları açıklamasında maddi duruma göre ve belirli kriterlere göre yapılan sıralandırma sonrasında asil sıra ve yedek sıra belirleniyor. Asil sıra direkt olarak kayıt yaptırma hakkı kazanırken yedek sırada bulunanlar sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.
“ı) Yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat yurt ücreti alınarak yeniden yurda kayıtları yapılır.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri