Bu izin günleri, yarıyıl tatili, yaz tatili gibi dönemsel aralıklarla veya özel dönemlerde verilebilir. Ancak bu izinler yıl içinde farklılık gösterebilir ve öğrencilerin hangi yurttan konakladığı, öğrenci sınıfı ve yıl içindeki özel etkinliklere bağlı olarak değişebilir.
Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir.
KYK İzin Problemi
KYK yurdunda hafta sonları hariç 30 günlük izin alma hakkımız bulunmaktadır. Yani hafta sonları (resmi tatil günleri, bayramlar vs) dahil değildir.
KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor.
"Derslere sürekli devam etme zorunluluğu bulunmayan öğrenciler, devam zorunluluğu bulunmayan sürelerde “özel izin”li sayılır ve bu süreler öğrencinin izin süresinin hesabında dikkate alınmaz." gibisinden bir yazı yazıyor.
İlgili 16 soru bulundu
İzin İşlemleri:
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 30 güne kadar izin verilebilmektedir.
1- Genciz Biz sitesine https://gencizbiz.kyk.gov.tr/ giriş yapın. 2- Ardından e-Devlet ile giriş yapın ve karşınıza çıkan "İZİNLER" bağlantısına tıklayın. 3- “Yeni İzin Talebi” oluşturun. 4- Yeni açılan sayfada izin başlangıç ve bitiş tarihlerini, izin geçireceğiniz adres, telefon numarası gibi bilgileri girin.
normalde kyk yurtlarında cumartesi/pazar günleri ve resmi tatiller izinden sayılmaz.
Yurtlara en erken hangi tarihte girebilirim? Üniversite ve yurt kayıtlarını tamamlayan yeni öğrenciler, Yurt Başvuru Takvimi'nde belirtilen tarihten itibaren yurtlara girebilir. Eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler ise yarıyıl başlangıcından en erken 3 gün önce yurtlara girebilir.
KYK Yurt İzin İşlemi Nasıl Yapılır
Gençlik Merkezi Girişi Üyeliğiniz Varsa Buradan Giriş Yapabilirsiniz, Üyeliğiniz Yoksa E-Devlet Şifresi İle Giriş Yapılabilir. Bölümleri Karşınıza Gelecek. Yurt İzin Alma Bağlantısına Tıklayın. Açılan Sayfada Daha Önceden Aldığınız İzinler Listelenir.
Üniversiteler ara tatil kapsamına girmiyor. Öte yandan her üniversite kendi akademik takvimlerini belirliyor. Bu kapsamda bazı üniversiteler vize sınavları dönemi öncesi derslere ara verebiliyor. Bu nedenle öğrencilerin bağlı bulundukları üniversitenin akademik takvimini ve açıklamalarını takip etmesi gerekli.
KYK yurdunda kalan öğrencilerin dışarıda kalma izni 75 günden 30 güne düşürüldü Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencilerinin yıllık 75 gün olan yurt dışında kalma hakkı, 30 güne düşürüldü.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
KYK'da Misafir Öğrenciye Yemek Verilmiyor.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
“ı) Yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat yurt ücreti alınarak yeniden yurda kayıtları yapılır.”
Yurda en son giriş saati ise 23.00. KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler uyarı cezası alıyor.
Hectopat. Yurtta barınmakta iken öğretim kurumunda kayıt donduran öğrenciler dönüşlerinde öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Kayıt dondurulan süreler normal öğrenim süresinden sayılmaz. Kayıt donduran öğrenciler, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Asil yerleştiysen bitiyor. Normal şartlarda okul açılmadan önce gidip yerleşebilirsin yurda. Yedeklerde geriye kaldıysan bitmeyebiliyor.
Asil listede yer alan öğrenciler direkt olarak kayıt yaptırma hakkı kazanırken yedek sırada bulunanlar sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Kayıt hakkı kazandığı halde kayıt yaptırmayanlar veya yurtlardan ayrılanlar oldukça yedek sıradaki kişilere sıra geliyor.
KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor.
YKS ek yerleştirme sürecinin tamamlanmasıyla birlikte KYK yurtlarında ek yurt başvuru ekranı bir kez daha açılacak. Ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitelere dahil olan bu öğrenciler de yurtlara yerleştirilecek.
Evci izni hafta sonları, dinî ve millî bayramlar veya yarıyıl tatilinde kullanılan bir izindir. 2. Evci izni Cuma günü ders bitiminde başlar, Pazar günü evci izninden dönecekler için Pazar günü saat 18:30'da, Pazartesi günü evci izninden dönecekler için Pazartesi günü sabah 1. Ders başlangıcında biter.
Öğrenci kaydını sildirip yurttan ayrılırsa depozito ücretinin iadesi ortalama 1 hafta içerisinde hesaba yatırılır.
Gençlik ve Spor Bakanlığının başlattığı “Yurt Time Spor Projesi,” KYK yurtlarında kalan öğrencilere ek gelir fırsatı sunan bir inisiyatiftir. Bu proje, öğrencilerin yurt işleyişine katkı sağlamaları ve aynı zamanda ek kazanç elde etmeleri amacıyla tasarlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri