YAZ AYLARINDA AÇIK KALACAK NÖBETÇİ YURTLAR il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekmektedir. Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmamaktadır. Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilmektedir.
Öncelikle güvenliği ihlal edici durumlar oluşturması nedeniyle üniversite öğrencisi olmayan kişilerin yurtta kalması uygun bulunmuyor.
Yanlarında veli bulunan kişiler otelde kalabilir. Aynı zamanda 18 yaşından küçük olan kişinin ailesi karakoldan izin belgesi çıkarttığı takdirde konaklaması mümkün olur. 18 yaş altı kişilerin otel rezervasyonu yaptırabilmesi için ailesinden yetişkin birinin yanında olması gerekiyor.
Kimler devlet yurdunda kalabilir? Yükseköğretim kurumlarında yüksek lisans, lisans, ön lisans ya da doktora öğrenimi gören öğrenciler, devlet yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
geçiçi barınma talepleri için illerde il müdürlüklerine; ilçelerde ise yurt müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Bir yükseköğretim kurumunun herhangi bir programına kayıtlı olmamakla birlikte, en az lise mezunu olmak veya mezuniyet aşamasında lise son sınıf öğrencisi olmak koşuluyla, başvurduğu birimin ilgili yönetim kurulunun kararıyla ders almasına izin verilen öğrencilerdir.
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yurtlarda Barınma Koşulları: a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması. b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, öğrencinin ve ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması.
Yeni değişiklikle birlikte “asgari ücretin 1,5 katına kadar ücret alan çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesilmeyecek.
Pasif öğrenci durumuna geçse dahi bir şey fark etmez en az 1 sene yurtta kalabilir.
Günübirlik kiralanan yerlerle ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre kullanılan daire, apart, rezidans gibi yerler 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu'na tabidir ve bu Kanun'a aykırı hareket edenlere idari para cezası uygulanır.
TC kimlik numarası ile e devlet otel kayıtları sorgulama işlemi yapılamaz. Tüm otel kayıt verileriniz resmi bir şekilde tutulur ve kolluk kuvvetlerinin veritabanlarına aktarılır. Burada verileriniz yer alır.
Güvenlik soruşturmasında ahlaki durum altında otel kayıtları da incelenmektedir. İçişleri Bakanlığı mevzuat gereği otelde kalan kişinin kaydını tutar. Kaydın tutulmasındaki amaç suç ve suçlularla mücadeledir. Kişilere ait otel kayıtlarının sistemde yer almasının hukuki dayanağı ise, “Kimlik Bildirme Kanunu 1.
Akademik takvimde belirtilen derslerin başlama tarihinden itibaren bir ay içerisinde yurtlara kayıt olduğu halde yerleşmeyen öğrencilerin kaydı silinir. 7. 8. Yurttan çıkarılma kararı verilen öğrenciler, zimmetlerine verilen tüm eşyaları teslim etmek zorundadır.
KYK yurt-time projesi ile KYK yurtlarında kalan öğrenciler spor faaliyetlerinde görev alabilecekler. Bu görevlendirme ile öğrenciler bir yandan para kazanırken bir yandan da sporun içinde yer alacaklar. Söz konusu proje dâhilinde her yurttan on öğrenci seçilecek.
Yani yönetmeliğe göre okulu uzayan öğrenciler bir yıl daha yurtta kalabilir. KYK'nın resmi internet sitesinde, Yurtlarda Barınma Hak ve Süresi başlığı altında şu bilgilere yer veriliyor: "a) Öğrenciler yurtlarda, normal öğrenim süresi kadar barındırılır.
Sınav, staj, Cumhurbaşkanlığı staj programı vb. eğitim faaliyetleri sebebiyle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için yurtlar yaz ayları boyunca hizmet vermektedir. Nöbetçi yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin ilgili belgeyle (sınav, staj belgesi vb.) il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekmektedir.
Normalde KYK yurtlarında kalabilmek için öğrenci olmak gerekir. Fakat GSB Seyahatsever Programında üniversite öğrenci olma şartı aranmamaktadır. 18 ve 30 yaş arasında olan herkes bu proje ile KYK yurtlarında ücretsiz kalabilirler. KYK yurtlarında ücretsiz kalabilme tarihleri 10 Temmuz ve 27 Ağustos şeklindedir.
KYK yurdunda hafta sonları hariç 30 günlük izin alma hakkımız bulunmaktadır. Yani hafta sonları (resmi tatil günleri, bayramlar vs) dahil değildir.
Sınav, staj, Cumhurbaşkanlığı staj programı vb. eğitim faaliyetleri sebebiyle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için yurtlar yaz ayları boyunca gençlerin hizmetinde olacak. Nöbetçi yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin ilgili belgeyle (sınav, staj belgesi vb.)
Gençlik ve Spor Bakanı şöyle dedi: "Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır. Evli öğrencilerin yurtlarımızdan ücretsiz faydalanmalarına yönelik bir uygulama başlatılmamıştır.
Bunun üzerine, KYK yurtlarında yaz aylarında ücretsiz konaklamak isteyenler için yaş sınırı 18-30 yaş aralığı olarak belirlendi. KYK YURTLARINDA KAÇ GÜN ÜCRETSİZ KALINABİLİR? Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiriye göre 81 ilde geçerli olmak üzere istenen ildeki KYK yurdunda 3 gün kalınabilecek.
Annem, babam, kardeşim veya arkadaşım odamda kalabilir mi? Yurtlarda kalmakta olan öğrencilerin anne, baba, kardeş veya arkadaşlarının öğrenci odalarında kalmalarına izin verilmemektedir.
YEMEK İÇİN EKSTRA 3600 TL İSTENİYOR!
Asil kaydı bulunan öğrenciler gibi ayda 375 TL yurt ücreti ödediklerini kaydeden misafir öğrenciler kendilerinden, yemek hizmetinden faydalanabilmeleri için günde 120, ayda ise 3600 TL'lik ekstra ödeme talep edildiğini dile getirdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri