KYK YEMEK PARASI NASIL ALINIR? KYK'da konaklamakta olan kişiler yemek paralarını yemekhanelerde yer almakta olan kasa kısmında parmak izi sistemine elini okutarak bakiye olarak kullanabilmektedir.
Özel Okul Tahsilat Sistemi (OTS) isimli bu ödeme sistemi kapsamında; Özel Okul / Üniversite / Yemek Şirketleri ve Servis Şirketlerinin, öğrenci velilerinden taksitler hâlinde tahsil edecekleri eğitim / yemek / servis / yurt vb. ücretleri, Ziraat Bankası üzerinden ödenebilmektedir.
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında barınan öğrencilere yemek yardımı yapılmaktadır. KYK yurdunda sabah kahvaltısı ve akşam yemeği yardımı toplamda 120,00 TL olarak uygulanmakta.
Öğrenciler beslenme yardımlarını, kahvaltı menüsünde ve akşam yemeği menüsünde parmak izini okutarak alabilmektedir. Bakanlık yurtlarında yurt ücreti ve güvence bedeli alınmadan barındırılan öğrencilere, günlük 140,00 TL beslenme yardımı yapılmaktadır.
2022-2023 eğitim öğretim yılı için yurtlarda barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı; sabah kahvaltısı için 25,00 TL, akşam yemeği için ise 50,00 TL olmak üzere günlük 75,00 TL, aylık 2.250,00 TL olarak uygulanmaktaydı. Tüm gözler şimdi 2023-2024 eğitim öğretim yılı ödemelerinde.
İlgili 38 soru bulundu
KYK'da konaklamakta olan kişiler yemek paralarını yemekhanelerde yer almakta olan kasa kısmında parmak izi sistemine elini okutarak bakiye olarak kullanabilmektedir.
Oda tipleri kalan kişi sayısı, yatak, çalışma masası vb. durumlara göre değişiyor. 2023-2024 KYK Yurt Ücretleri en düşük 345 liradan başlıyor. Aylık ücretler turt tipine göre 570 liraya kadar yükselebiliyor.
KYK yurtlarında hafta sonu da yemak var. Hafta içi ve hafta sonu akşam yemeği 16.00 ile 22.30 saatleri arasında verilmektedir.
sorusu yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından gündeme geldi. 2023 2024 öğrenim yılı öncesi KYK yurt sonuçları 13 Eylül tarihinde açıklandı. Yüz binlerce gence barınma, burs/kredi imkânı sunan GSB, öğrencilerin yeterli ve dengeli beslenmeleri için yurtlarda kalan öğrencilere beslenme yardımında da bulunuyor.
KYK yurtlarında kahvaltı yardımı hafta içi 06.30-12.00, hafta sonu 06.30-12.30 saatleri arasında uygulanmaktadır.
KYK YURT 6. TİP: Diğer odalara göre en küçük olan odalardır. Kişi sayısı 2-4. Banyo ve tuvalet ortak kullanımdadır.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak biliniyor.
2023-2024 eğitim öğretim yılı için KYK yurt ücretleri şu şekildedir: TİP 1. Ücret: 345 lira. TİP 2. Ücret:405 lira. TİP 3. Ücret:405 lira.
Üniversitelerin ön lisans ya da lisans programlarında ikinci öğretim olarak öğrenim gören öğrenciler, devlet yurtlarında barınma hakkı elde edebilir.
Eğitimlerine devam etmekte olan öğrenciler ise yarıyıl başlangıcından en erken 3 gün önce yurtlara girebilir. KYK YURTLARI OKULDAN KAÇ GÜN ÖNCE AÇILIR? KYK yurtları normalde Eylül'ün ilk haftası açılmaktadır fakat yurt kaydı olan öğrenciler üniversitenin açılış tarihinden 1 gün önce giriş yapılabilmektedir.
KYK kantin saat kaça kadar açık? Yasal olarak 23.00'a kadar açık tutmak zorundalar yani. kyklarda 23.00'dan sonra işlem yapamazsın parmak ile. Kantinci de 23.00'dan sonra açık tutmak zorunda değildir.
KYK Yurtlarda kaç öğün yemek verilir? KYK yemekhanelerinde yurt fark etmeksizin günde 2 öğün olacak şekilde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği verilmektedir.
Yurt ücretlerine dahil olan temel hizmetlerden biri de yemek ücretleridir.
KYK yurtlarında internet bulunmaktadır. Ücretsiz olarak sunulan internet hizmeti, aynı zamanda kotaya tabidir. Öğrencilere tanınan kota, geçtiğimiz yıl 16 GB'dan 32 GB'a çıkarılmıştı. Bu hizmetten faydalanmak için yurt öğrencilerinin kişisel bilgilerini kullanarak internete girmesi gerekmektedir.
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
Konuyla ilgili GSB'nin açıklamasında şu ifadelere yer veriliyor; "Öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (cumartesi-pazar) tatilleri, diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç bir eğitim-öğretim yılında toplam 30 gün izin verilmektedir."
KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00. KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
TİP 5 - 6 KYK YURDU: En lüks olarak bilinen bu 5. be 6. tip KYK yurtlarında, odalar 1-2-3 kişilik olmakla birlikte odaya özel tuvalet bulunmaktadır. Ayrıca oda içinde öğrencilerin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayacak eşya bulunmaktadır. Aylık ödemesi 510 - 570 TL'dir.
Odalarda çalışma masası, buz dolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo, Tuvalet ortak kullanım alanı olabiliyor. 4. tip: KYK yurtları ülkemizde bulunan orta derecede yurtlardır. 4. tip yurtlarda oda büyüklüğüne göre kişi sayısı 2-4 kişi olarak değişmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri