Öz: Entegrasyon, özellikleri uygun olan engelli çocukların bireysel eğitim programları çerçevesinde, normal ve özel eğitim personelinin sorumluluğu altında, eğitimsel/sosyal ve süre olarak normal yaşıtları ile bütünleştirilmesi olarak tanımlanmaktadır.
Entegrasyon, birbirleriyle ilişkili birden çok sistem veya uygulama arasındaki etkileşimlerin sağlanması ve veri alışverişi yapılması sürecidir. Bu süreçte farklı yazılım veya sistemlerin birbirleriyle uyumlu hale getirilmesi, birlikte çalışabilmesi ve veri alışverişi yapabilmesi hedeflenir.
Entegrasyon : Fransızca integration. Son zamanlarda insanların bir toplumla bütünleşmesini, uyumunu anlatmak için sık kullanılan bu söz için teklif edilen karşılıklar: bütünleşme, uyum. Örnek: Türk işçilerinin alman toplumuyla bütünleşmesi (uyumu) kolay olmuyor.
Özetle entegre eğitim; özel gereksinimli bireyin tipik gelişim gösteren akranları ile birlikte eğitim aldığı aile katılımının önemli olduğu sınıf öğretmeni ve özel gereksinimli çocuk için gerekli destek eğitim hizmetlerinin sağlandığı, özel gereksinimli bireyin eğitsel ve sosyal açıdan desteklendiği eğitim programıdır.
Kaynaştırma yoluyla eğitim özel eğitime muhtaç çocuklara örgün ve yaygın eğitim kurumları içerisinde, normal akranları arasında özür ve özelliklerine uygun olarak verilen eğitime kaynaştırma eğitimi denir.
İlgili 31 soru bulundu
ISTE eğitime teknoloji entegrasyonunu; "belirli bir içerik alanında ya da disiplinler arası bir bağlamda öğrenmenin artırılması için teknolojinin sürece dahil edilmesi, öğretimle ilgili işlevlerin bir parçası haline getirilerek, diğer eğitsel araçlar gibi erişilebilir olması" şeklinde tanımlamıştır [21].
Veri entegrasyonu, kuruluştaki tüm veri türleri için tutarlı erişim ve teslimat sağlama sürecidir. Bir kuruluştaki tüm departmanlar, çeşitli yapılar, biçimler ve işlevlerle büyük miktarda veri toplar. Veri entegrasyonu, analiz için bu farklı verileri birleştiren mimari teknikleri, araçları ve uygulamaları içerir.
Entegrasyon sözcüğü, bütünleşme ve uyum gibi anlamlara gelmektedir. İşletmelerde farklı operasyonların bütün hale gelmesi ve tek kaynak üzerinden uyumlu şekilde çalıştırılabilmesi amacı ile tasarlanan sistemlere ise entegrasyon sistemleri adı verilmektedir.
Entegrasyon en yalın hali ile 'bütünleşmek, uyum sağlamak' anlamına gelmektedir. Fakat teknik anlamda teknolojilerin, yazılımların, sistemlerin birbirleriyle uyumlu, birbirlerine bağlı ve anlaşılır bir halde otomatik olarak haberleşmesi, veri alışverişi (Data Exchange) yapabilmesi demektir.
Entegrasyon programları, farklı çalışma prensiplerini benimseyen yazılım sistemlerini veya uygulamalarını bir araya getirerek veri ve iş süreçlerinin sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayan yazılım araçlarıdır.
Entegrasyon Türleri Nelerdir? Entegrasyon türleri 5'e ayrılır. Entegrasyon türleri şunlardır: pazar yeri entegrasyonları, muhasebe entegrasyonları, ödeme sistemi entegrasyonları, geliştirici araç entegrasyonları ve son olarak kargo ve lojistik entegrasyonlarıdır.
Genel anlamıyla entegrasyon; bir bütüne uyma, tek tek parçalardan bir bütüne ulaşma, toplumsal bir grubun ortak değer ve normlar çerçevesinde bütüne uyumu gibi anlamlara gelmektedir.
Ekonomik bütünleşme sürecinin aşamaları şu şekilde sıralanabilir: Serbest Ticaret Bölgesi-Gümrük Birliği-Ortak Pazar-İktisadi Birlik-Ekonomik ve Parasal Birlik(Siyasi Birlik).
Etno-kültürel ve dinsel açılardan farklı grupların bir arada yaşadığı toplumlarda bütünleşme sürecini ifade eder. Göç çalışmalarında ise göçmenlerin hem birey hem grup olarak toplumun bir parçası olarak kabul edildiği süreci karşılamaktadır.
Mobil Uygulama
Entegra Mobil Uygulamasını IOS veya ANDROID telefonunuza indirerek dilediğiniz anda tüm datalarınıza ulaşabilir, ürün ve sipariş raporlarınızı görebilir ve bildirimler sayesinde e-ticaret operasyonlarınızı yakından takip edebilirsiniz.
Entegrasyon, asimilasyon kavramından farklı olarak, farklı toplumsal ve kültürel dokulara sahip bireylerin toplum ile bütünleşmesi anlamını taşır. Bu süreç, yerel kültüre uyum sağlamak, yeni insanlarla tanışmak, sosyal ve kişisel destek ağları kurmak gibi sosyal ve duygusal yönleri de içerir.
Tüm e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye gibi elektronik belgelerle ilgili süreçlerini, bu işle ilgilenen bir aracı kurumun (özel entegratör) yürütmesi, GİB'in kendi portalını kullanmak, Kendi sistemini GİB'in sistemine entegre etmek (Direkt Entegrasyon).
Türk Dil Kurumuna göre entegrasyon kelimesi, uyum ve bir araya gelebilme, bütünleşme olarak açıklanmaktadır. İnsanların uyumundan başka sistemlerinde uyumları bulunmaktadır. Entegrasyon sistemlerin uyumu içinde kullanılan kavramlardan biridir.
Entegrasyon, iyi işleyen bir bütün elde etmek için farklı öğelerin birbirine bağlanmasıdır. Aynı şekilde beynimizin iyi bir performans göstermesi de, farklı bölümlerinin bir koordinasyon içinde ve dengeli bir şekilde birlikte çalışmasına bağlıdır.
Entegre eğitim modeli, öğrencileri mezuniyet öncesi mesleğe hazır hale getirmek için kurgulanmış basamaklara dayalı eğitimlerden oluşmaktadır ve bu eğitim modeli ile mezuniyet öncesi öğrenci mesleğe tam olarak hazırlanmaktadır.
Bu bağlamda, Entegrasyon, "etnik geçmişleri, dinleri, dilleri vb. temellerde ayırt edilebilen bireylerin veya grupların sosyal ve siyasal aidiyete dahil edilmesi için politik ve sosyolojik bir atama" olarak tanımlanmaktadır”. (Klaus Schubert/Martina Klein 2016).
Günlük yaşamda en yaygın kabul gören ifade ile entegrasyon; “azınlıkların çoğunluk içindeki yaşamını, kendi özünden uzaklaştırmadan veya değiştirmeden, o toplum içinde uyumlu yaşamasını sağlamak. “ olarak açıklanmaktadır.
ENTEGRASYON NEDİR? Entegrasyon; kurum ile UETS arasında güvenli olarak kurulan bağlantı üzerinden, web servis kullanılarak, kurumdaki sistemler ile Ulusal Elektronik Tebligat Sisteminin birlikte uyumlu olarak çalışmasını sağlayan sistemdir.
Öyle ki veriyi şu şekilde gruplandırabiliriz: Ücretli-ücretsiz, statik-dinamik-yapılandırılmış-yapılandırılmamış, açık veri, büyük veri, açık hükümet verisi. Veri tipleri ise şöyledir: Sürekli nicel (boy, kilo gibi ondalıklı değerler), nicel, kesikli nicel (öğrenci sayısı vb.).
Bir veya birden fazla bilgiden oluşan bir kümedir. Veri genellikle araştırma, gözlem, deney, sayım, ölçüm yoluyla elde edilir. İsim, telefon numarası, bir çarpma işlemi sonucu ya da sınıfın yaş ortalaması birer veridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri