Annem, babam, kardeşim veya arkadaşım odamda kalabilir mi? Yurtlarda kalmakta olan öğrencilerin anne, baba, kardeş veya arkadaşlarının öğrenci odalarında kalmalarına izin verilmemektedir. Yurtlarda kalan öğrenciler, misafirlerini günlük misafir ücreti karşılığında 5 geceye kadar ağırlayabilir.
KYK yurtlarında barınmak isteyenlerin yaş aralığı 18-25'ten 18-30'a yükseltildi. Sınav, staj, Cumhurbaşkanlığı staj programı vb. eğitim faaliyetleri sebebiyle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için yurtlar yaz ayları boyunca gençlerin hizmetinde olacak.
Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmıyor. Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek.
Kimler devlet yurdunda kalabilir? Yükseköğretim kurumlarında yüksek lisans, lisans, ön lisans ya da doktora öğrenimi gören öğrenciler, devlet yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
Normalde KYK yurtlarında kalabilmek için öğrenci olmak gerekir. Fakat GSB Seyahatsever Programında üniversite öğrenci olma şartı aranmamaktadır. 18 ve 30 yaş arasında olan herkes bu proje ile KYK yurtlarında ücretsiz kalabilirler. KYK yurtlarında ücretsiz kalabilme tarihleri 10 Temmuz ve 27 Ağustos şeklindedir.
İlgili 31 soru bulundu
Öğrenci olma şartı aranmaz. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona verip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00'de boşaltmalıdır.
Oda tipleri kalan kişi sayısı, yatak, çalışma masası vb. durumlara göre değişiyor. 2023-2024 KYK Yurt Ücretleri en düşük 345 liradan başlıyor. Aylık ücretler turt tipine göre 570 liraya kadar yükselebiliyor.
KYK yurtlarında asil olarak kalma hakkına sahip olan öğrenciler, kayıtlarını gerçekleştirmelerinin akabinde yurtlarda kalabilecek. Yedek listede kalan öğrenciler ise misafir olarak kalma imkanına sahip olabilecek. Bunun dışında yurtlarda misafir olarak kalabilmek için şu statülere sahip olmak gerekiyor.
"Evli olup yurtlarımızda barınmakta olan öğrenciler için özel mekanlar ve imkanlar sunulmamaktadır. Evli öğrencilere yönelik herhangi bir yurt projemiz de bulunmamaktadır.
Konaklama için öğrenci olma şartı aranmaz. Konaklama başvuruları, isim, soyisim ve T.C. kimlik numarasıyla rezervasyon yoluyla ilgili yurt müdürlüğüne en az bir gün öncesinden iletişime geçerek yapılır.
Öncelikle güvenliği ihlal edici durumlar oluşturması nedeniyle üniversite öğrencisi olmayan kişilerin yurtta kalması uygun bulunmuyor.
Yeni değişiklikle birlikte “asgari ücretin 1,5 katına kadar ücret alan çalışan öğrencilerin” yurtla ilişiği kesilmeyecek.
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
YURT ÇIKMAYANLAR İÇİN MİSAFİR ÖĞRENCİ İMKANI
Kendisine ilk etapta yurt çıkmayan öğrenciler, misafir öğrenci olarak yurtlarda konaklayabilecek. Yedek olarak yurt bekleyen öğrenciler, bu sayede açıkta kalmadan kendi yurtlarının çıkmasını bekleyebilecek.
İşte KYK yurtlarında ücretsiz konaklama ile ilgili bilgiler... KYK YURTLARINDA KAÇ GÜN ÜCRETSİZ KALINABİLİR? Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiriye göre 81 ilde geçerli olmak üzere istenen ilde 3 gün kalınabilecek.
Yurda kayıt esnasında öğrenciler 1 aylık depozito ödesi yapıyorlar. Bununla birlikte merak edilen KYK misafir öğrenci ücreti ise kaldığınız ay kadar ödenecek. Örneğin 2 ay kaldıysanız 600 ve 1000 TL arası bir ücret ödemeniz gerekmektedir.
Türk vatandaşlığının evlenme yoluyla kazanılmasında başvuru, yurt içinde ve yurt dışında yapılabilir.
KYK yurtlarına kayıt yaptırmak isteyenler, KYK yurt ücretlerinu 13-16 Eylül tarihleri arasında ödeyecek. KYK yurt odaları 345 lira ile 750 lira arasında değişiyor. Yurt ücretleri Ziraat Bankası'na ödeniyor.
Üniversitelerin ön lisans veya lisans bölümlerinde öğrenim hakkı kazanan öğrenciler, KYK yurdunda kalmak için başvuru yapabilir.
KYK yurtları, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hizmet vermektedir. Yurtlarda odalar genellikle 2-4 kişiliktir. Odalarda çalışma masası, buzdolabı ve bazı yurtlarda kitaplık bulunmaktadır. Banyo ve tuvalet ortak kullanım alanıdır.
1) Yurt ücretlerinizi Ziraat ATM'lerden (KARTSIZ İŞLEMLER / EĞİTİM ÖDEMELERİ), kyk.gsb.gov.tr (E – ÖDEME) ekranından on-line veya Ziraat İnternet Bankacılığı ( EĞİTİM ÖDEMELERİ)'ndan ödeyebilirsiniz. 2) Ödemelerinizi ilgili ekranlardan TC KİMLİK numaranızla yapmanız gerekmektedir.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
TİP 5 - 6 KYK YURDU: En lüks olarak bilinen bu 5. be 6. tip KYK yurtlarında, odalar 1-2-3 kişilik olmakla birlikte odaya özel tuvalet bulunmaktadır. Ayrıca oda içinde öğrencilerin neredeyse tüm ihtiyaçlarını karşılayacak eşya bulunmaktadır. Aylık ödemesi 510 - 570 TL'dir.
5.tip: KYK yurtları ikinci en iyi yurtlardandır. Buna oranla ikinci en yüksek yurt ücreti ve depozito ücreti de 5. tip KYK yurtlarınındır. Kredi ve Yurtlar Müdürlüğü birçok şehirde yeni yurtlar yaptı bu yurtların çoğu 4.-5. ve 6. tip yurtlar sınıfında öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri