Kız Kulesi'ne Üsküdar-Salacak'tan ve Galataport İstanbul'dan kalkan özel tekneler ile ulaşabilirsiniz. - Üsküdar-Salacak 'ta bulunan tekneler, Kız Kulesi bilet gişesi önünden, haftanın her günü 09:00 - 19:00 saatleri arasında kalkacaktır.
Prenses, kehanetin tahmin ettiği gibi öldü. Kız Kulesi'ne nasıl gidilir? Kız Kulesi, Boğaz'ın ortasında küçük bir adada, Üsküdar sahiline 180 metre mesafede yer almaktadır. Üsküdar-Salacak'tan (Asya Yakası) her 15 dakikada bir adaya hareket eden servis tekneleri ile ulaşabilirsiniz.
İstanbul'un ikonik yapılarından olan ve tarihi M.Ö. 410 yılına kadar uzanan Kız Kulesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Eylül 2021'de başlatılan kapsamlı restorasyon çalışmalarının ardından, 11 Mayıs'ta anıt müze olarak ziyarete açılıyor.
Restorasyon öncesi 40 lira olan tam giriş ücreti, 110 liraya çıktı. Müze kartı olanlar sadece tekneye binmek için 50 TL ödüyor. Müze kartı olmayanlar ise kart için 60 lira daha ödemek zorunda kalıyor. Restorasyon öncesi tam giriş ücreti 40 TL, öğrenci giriş ücreti ise 20 TL'ydi.
Kız Kulesi'ne Üsküdar-Salacak'tan ve Galataport'tan kalkan özel tekneler ile ulaşabilirsiniz. Üsküdar-Salacak 'ta bulunan tekneler, Kız Kulesi bilet gişesi önünden, haftanın her günü 09:00 - 17:30 saatleri arasında kalkacaktır.
İlgili 20 soru bulundu
Öncelikle kule bir adacık üzerinde yer aldığından dolayı Marmaray, tramvay, metro ile direkt ulaşım yolları bulunmaz. Ancak aktarmalı olarak bölgeye varış sağlayabilirsiniz. Kız kulesine metroyla gitmek isteyenler M5 numaralı Üsküdar – Çekmeköy metro hattını kullanmalıdır.
KIZ KULESİ GİRİŞ ÜCRETİ 2023
Efes Antik Kenti giriş ücreti 550 TL olarak belirlendi. MüzeKart sahipleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ve Milli Saraylar ve Çanakkale Alan Başkanlığına bağlı 350'den fazla müze ve ören yerini bir yıl boyunca sınırsız ziyaret edebilecek.
Müze kartın da geçerli olduğu bir işletme olacak, diğer müzelerimiz gibi. Yani Türk vatandaşları 60 lira gibi sembolik ücret ödeyecek. 18 yaş altı ve 65 yaş üstü ise ücretsiz zaten. Vatandaşlar rahat bir şekilde gezip görebilecek.
Kız Kulesi haftanın her günü, 09:00 - 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Evliya Çelebi, Kız Kulesi'nin dört köşe 80 arşın (takriben 5.5 m.) yüksekliğinde bir kale ve çevresinin ise 200 adım olduğunu, içinde dizdarı, 100 muhafızı, cephaneliği ve topları ve kulenin iki tarafa nazır bir demir kapısının bulunduğunu yazmaktadır. Yazara göre kule, sahilden bir ok menzili kadar uzaklıktadır.
KIZ KULESİ RESTORASYONU TAMAMLANIYOR
İstanbul'un önemli simgelerinden Kız Kulesi'ni, uluslararası restorasyon ilkeleri ve Bilim Kurulu eşliğinde restore ediyoruz. 2023 yılı ilk çeyreği itibarıyla tamamlandığında İstanbul'un güzellikleri Kız Kulesi panoramasından gözlemlenebilecek.
Kız Kulesi. Anasayfa. İstanbul Boğazı'nın incisi Kız Kulesi, gözlerini yeniden açtı. Her akşam saat 21:00'de yapılacak olan ışık ve lazer gösterisine sizleri bekliyoruz.
Kız Kulesi, yaklaşık 3 yıl süren restorasyon çalışmaları sonrasında 11 Mayıs'ta ziyarete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yapıya ulaşım ve ziyaretlerin 1 Haziran'a kadar ücretsiz olacağını duyurdu.
Kız Kulesi, İstanbul'da yer alır. Üsküdar semtine bağlı Salacak açıklarındaki küçük bir ada üzerine inşa edilmiş Kız Kulesi, İstanbul Boğazı üzerinde bulunur.
Kız Kulesi ziyaret saatleri nedir? İşte yanıtlar... Restorasyondan önce 40 lira olan Üsküdar'ın İncisi Kız Kulesi'nin giriş ücreti, Haziran ayı itibarıyla 110 liraya çıktı. Ancak Müze Kart sahipleri ücretsiz gezebiliyor.
Yenilenmis yüzü ile kiz kulesi boğazin istanbulun simgesidir.Cafe,restaurantta icecek icebilir yemek yiyebilirsiniz.Salacsktan kayiklarla gidis ,dönüs yapabilursiniz.
Dönemin Bizans krallarından birinin kızı olur ve prenses hakkında 18 yaşına geldiğinde yılan sokması sonucunda öleceğine dair bir rivayet ortaya atılır. Bunu duyan kral kızını korumak için derhal denizin ortasındaki adaya kule yaptırır ve prensesin yaşayabileceği bir alan oluşmasını sağlar.
Kulenin bugünkü temelleri ve alt katın önemli kısımları Fatih Sultan Mehmet zamanında yapılmıştır. Tarihi boyunca birçok kez harap olup tekrar restore edilen Kız Kulesi, 1998 yılında başlayan restorasyon çalışmalarının ardından 2000 yılında turizme açıldı.
Birçok film ve kitaba konu olan Kız Kulesi, 2 bin 500 yıllık bir tarihe sahip.
Üsküdar'ın sembolü hâline gelen kule, Üsküdar'da Bizans devrinden kalan tek eserdir. MÖ 24 yıllarına kadar uzanan bir geçmişe sahiptir.
Kız Kulesine gitmek için Üsküdar Salacak veya Kabataş'a gidilmesi gerekir. Buradan kalkan seferler ile Kız Kulesine gitmek mümkündür.
Üsküdar bölgesi için Bizans döneminden kalan tek eser olduğunu da eklemek gerekir. Aynı zamanda İstanbul'un pek çok değişik noktasından Kız Kulesi'ni görmek mümkün. Tabii Üsküdar Salacak en yakın olan ve rahatlıkla ziyaret edilebilecek bölgedir.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca özgün malzemeler kullanılarak restorasyonu tamamlanan İstanbul'un simge yapılarından Kız Kulesi, 2 yıl aradan sonra ziyarete açılacak. İstanbul'un simge yapılarından Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta (bugün) ziyaretçileriyle buluşacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri