Kızkumu plajı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Orhaniye yolu üzerindeki plajdır.
Marmaris ilçesi Orhaniye'de yer alan Kızkumu Plajı için herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Kızkumu Plajına giriş ücretsizdir. Fakat burada araçları park etmek için otopark bulunmamaktadır.
Kız Kumu, Marmaris'in Orhaniye beldesinde yer almaktadır. Yaklaşık olarak 600 metre uzunluktadır. Ziyaretçilerine denizin içindeki kumlar üzerinde yürüme deneyimi yaşatan Kız Kumu üzerinde yürürken uzaktan sanki denizin içerisinde yürüyormuş gibi görünürsünüz.
Kızkumu'na Marmaris merkezden hareket eden Orhaniye dolmuşları ile ulaşmanız mümkündür. Eğer özel aracınız ile Kızkumu'na ulaşmak isterseniz Marmaris - Datça karayolunun 29. kilometresinde, "Hisarönü-Orhaniye-Selimiye" sapağından girip yaklaşık 5 km ilerlediğinizde Orhaniye Kızkumu'na ulaşabilirsiniz.
Bartın'ın kuzeybatısında ve 27 km uzaklıkta olup, 3 km'lik uzunluğuyla yörenin en uzun plajlarındandır. Oldukça bakir bir sahili vardır. Özellikle yalnızlığı tercih edenler için idealdir.
İlgili 20 soru bulundu
Tatil için Marmaris'i tercih eden herkesin görmesi gereken yerlerin başında dünyaca ünlü Marmaris Kızkumu Plajı gelmektedir. Bu plaj 4 metre genişliğinde ve 600 metre boyunca denizin üzerinde yürüyebildiğiniz özelliktedir.
Kızkumu plajı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Orhaniye yolu üzerindeki plajdır. Doğal bir oluşumdur. Orhaniye Köyü'nü çevreleyen kayaların gece ve gündüz sıcaklık farkı, donma ve aşınma gibi sebeplerle parçalanması ve sel suları tarafından çakıl ve kum olarak denize taşınması yoluyla oluşmuştur.
İncekum Plajı Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Çamlı Köyü'ne bağlı bir plajdır.
Kız Kumu Plajı'nın Doğası
Özellikle kumu ve denizi çok özel bir güzelliğe sahip olan plaj duru ve berraktır. Kumsaldaki kumların rengi kızıla çalan kahverengidir. Dalga almayan plajdaki kumsalın bazı bölgeleri yer yer taşlıdır.
Marmaris'e 30 kilometre uzaklıktaki doğa harikası Orhaniye Mahallesi'nde bulunan 600 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde olan, kızıl kumların oluşturduğu Kızkumu, ziyaretçi rekoru kırıyor.
Deniz kumu (veya okyanus kumu), okyanusa taşınan tortulardan ve okyanus kayalarının erozyonundan meydana gelir. Kum tabakasının kalınlığı değişmektedir. Bu kum türü inşaat için idealdir. Avrupa'da deniz ekosistemi ve yerel balıkçılık kum madenciliği kaynaklı büyük zarar görmüştür.
Kıyı Kanunu madde 5/2'ye göre''Kıyılar, herkesin eşit ve serbest olarak yararlanmasına açıktır,'' demektedir. Yani insanlar dilediği gibi kendi şemsiyeleriyle birlikte diledikleri yerlerde güneşlenip, diledikleri gibi ücretsiz olarak denize girebilme hakları var. Bunun için ücret ödeme zorunlulukları yoktur.
Ulaşım, plaj giriş, masa - sandalye dahil yetişkin ücreti hafta içi 180 TL, hafta sonu 200 TL, 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz, 6 yaş üzeri çocuklar yetişkin ücretine tabidir.
Özellikle de Yörük Ali Plajı'na hafta içi giriş fiyatı 50 TL olarak belirlendi. Aynı şekilde hafta sonu bu plaja giriş ücreti ise 60 TL'dir.
Marmaris tekne turu ne kadar? Marmaris tekne turu 2023 yılında yetişkinler için 350 lira, 6 – 12 yaşındaki çocuklar için 200 lira, 0 – 6 yaşındaki çocuklar için ücretsizdir.
Plajı ve denizi çok güzel,su ılık. Hafta sonu çok kalabalık hafta içi de erken gitmekte fayda var.İçeriye giriş ücreti ve şezlong yada piknik masası için ücret veriliyor,dışardan yiyecek içiçek getirmek serbest.
Marmaris ilçe merkezinde, Marmaris Kalesi'nin yaklaşık 600 metre batısında yer alan Uzunyalı Plajı, bölgenin en kalabalık plajları arasındadır. İlçe merkezinden Uzunyalı Plajı'na ulaşımlar yürüyerek kolaylıkla yapılabilmektedir. Uzun bir sahil şeridinde konumlanan plajın denizi Mavi Bayrak statüsüne sahiptir.
Ynt: Marmaris mi Fethiye mi? Fethiye'de marina şehrin içinde ve yerleşim oldukça büyük. Yalancıboğaz, şehre uzak ve Marmaris büyüklük olarak Fethiye ile kıyaslanmamaz.
Doğanın ve denizin en tatlı zamanları yakalanmak isteniyorsa, ilkbahar ve sonbahar ayları en doğru tercih olacaktır. Mayıs ya da eylül ayları, Marmaris'in doğal güzelliklerinin şölen gibi sergilendiği en güzel aylardandır. Kasım ayı çok yağışlı, ocak ayı da en soğuk aylarıdır.
Türkiye'nin gözbebeği Marmaris halı, bal, semt pazarları, hediyelik eşya dükkânları, butik otelleri, nefes kesen koyları, masmavi denizi, tertemiz havası, büyüleyici doğası, barlar sokağı, plajları ve tertemiz sokakları ile meşhurdur.
Marmaris'in en yeşil köylerinden biri Orhaniye Köyü sıradan olmaktan çok uzak bir köy. Buranın en önemli özelliği ise deniz üzerinde yürüyor hissi veren 600 metre uzunluğunda batık bir patika gibi uzanan plajdı. Sanki bir masalın içinde yaşıyormuş hissi veren 'Kızkumu' oldukça özel bir yer.
Kızkumu'nda yaklaşık bir saat kalan yerli ve yabancı turistler, Poseidon çayırlarının bir arada tuttuğu kumlardan denize doğru uzanan yaklaşık 2 metre genişliğindeki yolda yürüyor. 600 metre uzunluğundaki yolu adımlayan ziyaretçiler, suyun üzerinde yürüyormuş hissine kapılıyor.
Orhaniye, Edirne ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri