Kızamık şekerinin içerisinde musluk suyu, toz şeker, bazı renklendiriciler,, doğal aromalar ve sitrik asit gibi maddeler bulunmaktadır. Bu maddeler, direk olarak kızamık şekeri farklı renklerinin ve farklı çeşitlerinin de olduğunu göstermektedir.
-Kızamık şekerini, şekeri ve 15 bardak suyu kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra 25 dakika kısık ateşte kaynatın. -Diğer malzemeleri (havlucan, zerdeçal,zencefil, tarçın, karanfil ve muskat) ekleyin ve kısık ateşte 25-30 dakika daha kaynatın.
Şimdiye kadar ki yapılan araştırmalar sonucunda nöbet şekerinin aşırı tüketilmemesi halinde, herhangi bir zararı görülmemektedir.
Lohusa şekeri ise, içinde kızılcık ya da kızamık şekeri bulunan lohusa şerbeti şekeri adı ile de bilinen kırmızı renkli bir boyadır. İçinde doğal boya, zencefil, tarçın, pancar şekeri, karanfil gibi baharatlardan oluşur. Lohusa şerbetinin diğer adı, böbet şekeridir.
Kızamık şekeri, kızamık hastalığına iyi geldiğine inanıldığı için halk tarafından bu şekilde isimlendirilen, yapılışında kullanılan malzemeler nedeniyle kırmızı veya mavi rengi alan şeker türüdür.
İlgili 21 soru bulundu
Kızamık şekerinin içerisinde musluk suyu, toz şeker, bazı renklendiriciler,, doğal aromalar ve sitrik asit gibi maddeler bulunmaktadır. Bu maddeler, direk olarak kızamık şekeri farklı renklerinin ve farklı çeşitlerinin de olduğunu göstermektedir.
Kaya Şekeri (Nöbet Şekeri), şeker kamışından üretilmiştir. Şeker ve suyun birlikte kaynatılarak eriyik kıvam aldıktan sonra ortalama bir hafta süre dinlendirilmesi ile bu sürede kristal hale gelir. Saf hali bozulmadan tamamen doğal olarak üretilmiş şekerdir.
Lohusa şerbetinin bilinen ciddi bir zararı yok, bu yüzden rahat olabilirsiniz. Ancak tabii ki yapımında genel olarak şeker kullanıldığı için başta diyabet hastalığı olanlar olmak üzere kronik ve ciddi bir rahatsızlığı bulunanların mutlaka ölçülü bir şekilde tüketmesi, doktorlarına danışarak hareket etmesi önemli.
-1 bardak kaynar suya, 3 gram kekik konularak, 10 dakika demlendirdikten sonra içilir. Hastalık geçene kadar günde 3 kez bu çaydan içilir. Kaya şekeri olarak da adlandırılan nöbet şekeri saymakla bitmeyen faydalarından dolayı şifa deposudur. Bitkiler çaylarında tatlandırıcı olarak kullanılır.
Lohusa şerbeti de anne sütünü artırıcı etkiye sahip bir içecektir. İçerdiği tarçın, karanfil, zencefil ve karabiber karışımı annedeki süt üretimini uyarır. Aynı zamanda sütün kalitesini de artırır.
Nöbet şekeri, şeker kamışı solüsyonu ve palmiye ağacı özünden üretilir. Nöbet şekeri görünüm itibariyle tuz kristallerine benzer. Nöbet şekeri, beyaz şeker yerine tercih edilebilir. Nöbet şekerinin tadı rafine şekerden daha tatsızdır.
Örneklendirmek gerekirse, nöbet şekeri, ağız içerisinde çıkan rahatsız edici yaraların azaltılmasında ve giderilmesinde kullanılır. İnsanların büyük bir kısmında oluşan, çıktığı andan itibaren yaşam kalitesini ciddi manada düşüren aft yaralarına karşı doğal bir tedavi yöntemi olarak tercih edilmektedir.
Nöbet şekeri kan dolaşımını arttırır. Boğaz ağrısı ve tahrişi durumunda oluşan geniz akıntısına faydalıdır aynı zamanda farenjiti de iyileştirir. Çocuk ve bebeklik döneminde tüketilmesi zeka gelişimini destekler. Mesane taşının düşürülmesine yardımcı olur.
Lohusa şekeri, toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alın. Karanfil ve çubuk tarçını ilave edin. Orta ateşte tüm şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kaynaya şerbetin altını kısın ve ortalama 30 dakika daha kaynatmaya devam edin.
Doğum yapan annenin sütünü artırabiliyor ve anne sütünü bebek için çok daha lezzetli hale getirdiği söyleniyor. Son derece doğal ürünlerle hazırlandığında sütün kalitesini artırır. En güzel nedenlerden biri de bebekte gaz oluşmasının önüne geçmesidir. Şerbet, anneyi rahatlatır.
Yaptığınız lohusa şerbeti yaklaşık 2 hafta içerisinde tüketilmelidir. Lohusa şerbetini uzun süre kullanabilmeniz için buzdolabında cam şişe içerisinde saklamanız gerekir.
En Hızlı Öksürük Kesici Yöntemler
Bir kaşık bal ve bir kaşık zencefil bunun için yeterli olacaktır. Öksürük için birebir çare olan ballı zencefil tüketmek iyi bir tedavi yöntemi olacaktır. Karabiber ve balı karıştırarak da öksürüğünüzü geçirebilirsiniz.
Nöbet şekeri, özellikle öksürük gibi olumsuz durumlarda daha çok kullanılmaktadır. Nöbet şekeri ifadesi ise tam olarak bu noktada oluşmaktadır. Öksürük nöbetlerine iyi gelmesi amacıyla ağızda tutulan nöbet şekerinin mucizevi bir şekilde bu nöbetleri azalttığı ifade edilmektedir.
Şeker kamışı solüsyonu ve palmiye ağacının özünden yapılan Polat şekerinin içerisinde yüksek oranda vitamin, mineral ve aminoasitler bulunmaktadır. Rafine şekerden daha tatsız olan nöbet şekeri, sofra şekeri yerine kolaylıkla kullanılabilir.
Ekstra olan sıvıların içinde adı üstünde lohusa şerbetini deneyebilirsin. Diğer isimleriyle (kaynayarak pişmesinin yanında, kaynar kaynar içildiği için adını aldığı) kaynar veya kızamık şekeri olan bu şerbet bana güzel süt yapıyor mesela.
şeker ve şerbetin ismi eskiden saraylarda lohusa bayanları ziyarete gelen misafirlere ikram edilmesinden gelir. Aynı zamanda kızamık şekeri olarak ta bilinir.
Anne açısından bakıldığında, süt vermek annenin enerji harcamasını arttıracağından, kan şekerinin daha iyi seyretmesine neden olur ve ruhsal olarak kendini daha iyi hissetmesini sağlar.
Nöbet Şekeri Nasıl Kullanılır? Doğal ve işlenmemiş nöbet şekerini günde 1-2 defa ağız yoluyla tüketebilirsiniz. Nöbet şekerini yutmak yerine ağızda eriterek tüketmelisiniz. Bu durumda, ağızda bulunan yaraların ya da problemlerin düzelmesini sağlamış olursunuz.
Şeker kamışı ve palmiye ağacı özünden elde edilir ve günlük hayatta kullandığımız şeker kıvamına daha gelmemiş halidir. Diğer bir ismi kaya şekeri olarak da bilinir. Yani hiçbir işlem görmemiş rafine edilmemiş şekerdir. Şekli kristallere benzeyen küp şekillerindedir.
Nöbet şekeri daha çok emilerek tüketilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri