Sadece dizel araçlarda bulunan bu parça, ortalama her 30 bin km'de bir değiştirilir. Ancak burada kullanım sıklığı da büyük bir belirleyicidir. O nedenle kontrol edilmeden değişim yapılmamalıdır.
Isıtma / kızdırma bujisinde arıza olduğunu anlayabilmenizin bir diğer belirtisi de egzozdan siyah renkte duman geliyor olmasıdır. Isıtma / kızdırma bujisi arızalandığında aracınızın yakıtının yanma ve motorun ateşleme süresi değişebileceğinden egzoz borusundan siyah duman çıkabilmektedir.
Isıtma bujisi değişimi için vereceğiniz işçilik gittiğiniz servise göre değişiklik gösterebilir. Ortalama alınan işçilik; 50-200 ₺ arasındadır. Türkiye'de en çok tercih edilen otomobillerin bazılarının ısıtma bujisi fiyatları aşağıdaki gibidir.
Ateşleme Hatası: Kızdırma bujisi arızası nasıl anlaşılır sorusunun yanıtlarından biri, ateşlemede görülen yanlışlıklardır. Motorda oluşan yanlış bir ateşleme sonucunda aracın performansında azalmalar görülür.
sadece kafasına değdireceksin. tekini de sökse değişse, 4 ünü birden de değişse yetkili servis ve usta aynı işçilik ücretini alıyor.
İlgili 26 soru bulundu
Isıtma/kızdırma bujisi arızalandığında aracınızın yakıtının yanma ve motorun ateşleme süresi değişebileceğinden egzoz borusundan siyah duman çıkabilmektedir. Egzoz borusundan siyah duman gelmesi farklı arızaların da bir sonucu olabilmektedir.
Buji Çalışmazsa Ne Olur? Bujilerdeki en basit bir arıza bile, yakıt sarfiyatını artırırken motorun performansının da azalmasına neden olur. Buji bozulduğunda basınçlı hava değişimi ateşlenemeyeceği için araç çalışamaz veya çalışsa bile verimsiz çalışır.
Sadece dizel araçlarda bulunan bu parça, ortalama her 30 bin km'de bir değiştirilir. Ancak burada kullanım sıklığı da büyük bir belirleyicidir. O nedenle kontrol edilmeden değişim yapılmamalıdır.
Aracınız yazın kolay çalışıyor, kışın zor çalışıyorsa, kızdırma bujisi arızalıdır. Kızdırma bujisi arızalanmışsa aracınızı hemen bir bujileri değiştirtmeniz gerekmektedir.
Marşa basıldığında araç geç çalışıyor veya çalışmıyorsa, Ani hızlanmalarda gaz yememe, tekleme ve patlama sorunları görülüyorsa, Araç performansındaki düşüş ve yakıt tüketimindeki artış hissedilir seviyelerdeyse, aracınızın bujisinde bir arıza meydana gelmiş olabilir.
Bir kızdırma bujisi, bir dizel motorun önemli bir parçasıdır. Yanma odasının içinde sıkıştırılan havanın önceden ısıtılmasına yardımcı olarak yakıtın daha verimli yanmasını sağlar.
Bu sorun motor kaynaklı olabildiği gibi fren, buji ve elektronik sistem kaynaklı olabilir. Buji arıza lambası yakar mı derseniz cevabı evet olacaktır. Aracınızın arıza lambası buji kaynaklı olabilir ve bu durumda buji sistemlerini kontrol etmeli veya ettirmelisiniz.
Bu parça önemli olduğu kadar da diğer parçalara nispeten hızlı bir şekilde bozulabilen bir parça olduğundan dolayı TÜV Türk araç muayenesi öncesi bir arızayla karşılaşmış olabilirsiniz. Gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz ki ısıtma bujisi arızası muayeneden geçer.
LPGli Araçlarda Buji Ne Zaman Değişir? LPG'li araçlarda buji değişimi 20 ila 50000 kilometre arasında gerçekleştirilmektedir. Benzinli araçlarda da değişim süreleri ortalama olarak bu değerleri kapsamaktadır. Ancak genel anlamda bujilerin ömrü 50 kilometredir.
aynı bujiden alacaksanız gerek yok, eğer bosch lpg bujisi alırsanız avans değişeceğinden kalibrasyon yaptırmanızda fayda var.
Gösterge panelinde ısıtma bujisi işareti sönmeden marşa basılması Soğuk havalarda çok uzun süre marş yapmak. Elektriksel arızalar sonucu bujilere fazla akım gitmesi. Araca çok kalitesiz ısıtma bujilerinin takılması gibi nedenler ısıtma bujilerinin sık sık arızalanmasına neden olmaktadır.
Çünkü buji, arızalandığı zaman motorun çalışmamasına ve aracın teklemesine sebep olur. Araç sahibi bujinin hasarlı olduğunu, aracın rölanti da çalışmamasından kolaylıkla anlayabilir. Çünkü buji arızası olan bir araç, yüksek devirlere çıkmakta zorlanır. Ve aracın genel performansı olumsuz anlamda etkilenir.
kızdırma bujisini kim değişir motor ustası mı ??? motor ustası değiştirir.
Bujilerin ömrü, genellikle sürücülerin kullanım şekline ve kullanılan markaya göre değişiklik gösterir. Ortalama bir bujinin kullanım ömrü ise, 15 bin km'dir. Bunun yanında bujilerin ömrünü kısaltan bazı faktörler de vardır.
Gaz-hava karışımının ateşlenmesi daha zordur, çünkü daha yüksek ateşleme voltajı gerekir ve ateşleme bobininin arıza riski artar. NGK LaserLine bujileri 60.000 km ömür süresiyle sunulur ve bu şekilde "normal" bujilerin çok üzerine çıkan performansa sahiptir.
Kızdırma / ısıtma bujisi değişim süresi araçta bulunan bujinin yapısına ve araç kullanım şekline göre oldukça değişkendir. Kızdırma / ısıtma bujisi değişiminden önce bujilerin durumu kontrol edilmeli gerekir.
Dizel araçlarda ateşleme bujisi bulunmamaktadır. Ancak motorun çalışmasını sağlamak için hava-yakıt karışımının iyice ısınması gerekmektedir. Bunun için ise kızdırma bujileri diğer adıyla ısıtma bujileri kullanılmaktadır.
Örneğin motor su sıcaklığı -5 dereceyken, kızdırma bujisi ikaz lambası 10 saniye sonra sönerken, daha düşük motor suyu sıcaklığında bu süre uzayabilir.
Çünkü bozuk olan bujinin bulunduğu silindirdeki yakıt dışarı atılır. Kullanıcı daha çok performans almak için daha çok gaza basar. Bu durumda hem diğer silindirlerin yükü artar hem de yakıt tüketimi. Uzun vadeli olarak bozuk bujileri kullanmak motora da zarar verecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri