Afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışan Türk Kızılay, sosyal yardım planı kapsamındaki faaliyetlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda hazırlanan ve 1500 lira yüklenecek Kızılay Esen Kartlar da afetzedelere ulaştırılıyor.
KİMLER FAYDALANABİLİR? KIZILAYKART NEDİR ? (Engellilik oranı %40 veya üzerinde olmalı ve yetkili bir devlet hastaneden alınan engelli raporu ile kanıtlanmalıdır.) (Bağımlılık oranı, ailede her bir sağlıklı yetişkin (18-59 yaş arası) için en az 1.5 bakmakla yükümlü olunan kişi oranı temel alınarak belirlenmektedir.)
Doldurulmuş başvuru formlarını, aile bireylerinin GİGM kimliklerini, ve varsa, ailedeki engelli bireylerin engelli raporlarını bölgenizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV)'ye veya Kızılay Hizmet Merkezi (HM)'ne götürüp başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.
Afetzedeler kartlarını almak için Kızılay şubelerine başvuru yapabilecek. Afetzede vatandaşlara verilecek kart sayısı hanedeki kişi sayısına göre değişiklik gösterebilecek. Kartla birlikte kullanımına ilişkin broşür de verilecek. Alışveriş kartlarının son kullanım tarihi 1 Mayıs 2023 olacak.
Kızılay 3 bin TL yardım ödemesi için herhangi bir başvuruda bulunulması gerekmiyor. İhtiyaç sahibi aileler SMS'le yatırılan miktar hakkında bilgilendirilip, desteği tek seferde T.C. kimlik numaralarıyla Halkbank üzerinden çekebiliyor.
İlgili 43 soru bulundu
Proje kapsamındaki ödemelerin iki ay sürmesi planlanmıştır. BİZ Projesi kapsamında ödenecek yardımlar Nisan ayında başlayacak, Mayıs 2023'de sona erecektir. Bu kapsamda proje yararlanıcıları iki ödeme alacaklardır.
İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.
Belirlenen afetzedeler kartlarını almak için Kızılay Şubelerine başvuru yapabilecek.
Depremden etkilenen illerde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzedeler, kendilerinin yanı sıra veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini de e-devlet'ten barkodlu olarak temin edebilecek. Barkodlu geçici kimlik belgesi, üç ay, yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli olacak.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
Program kapsamında sağlanan nakit destekler, aylık, kişi başı 230 TL'nin yararlanıcı ailenin KIZILAYKART'ına yüklenmesiyle gerçekleştirilmektedir. Bu web sayfası, Türk Kızılay ve IFRC tarafından Avrupa Birliği'nin mali yardımı ile yürütülen insani yardım faaliyetlerini kapsamaktadır.
Bu kapsamda hazırlanan ve 1500 lira yüklenecek Kızılay Esen Kartlar da afetzedelere ulaştırılıyor. Herhangi bir başvuru olmaksızın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kızılay veri tabanından belirlenen aileler, kartı teslim alacağı nokta ve zaman dilimi konusunda kısa mesaj yoluyla bilgilendiriliyor.
KIZILAYKART, Türk Kızılayın organizasyonunda faaliyet gösteren nakit temelli insani yardım platformudur. KIZILAYKART Platformu üzerinden farklı temada insani yardım programları, farklı partner ve donörlerin katılımıyla uygulanabilmektedir.
Başvuru Şekli ve Yeri
Sosyal yardımlar için başvurular; Türk Kızılay şube başkanlıkları ve temsilciliklerine dilekçe ve ekli belgeleri ile birlikte yapılır.
İşte, Esen Kart başvurusu hakkında merak edilen bazı detaylar. Afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışan Türk Kızılay, sosyal yardım planı kapsamındaki faaliyetlerini de sürdürüyor. Bu kapsamda hazırlanan ve 1500 lira yüklenecek Kızılay Esen Kartlar da afetzedelere ulaştırılıyor.
Türk Kızılay aracılığıyla afetzede insanlara destek olmak için; tüm GSM operatörleri üzerinden “AFET” yazıp 2868'e 20₺ göndererek bir ihtiyaç sahibine yardım eli uzatabilirsiniz.
Madde 3- Bu Yönetmelikte yer alan “Hak sahibi” deyimi, afetzedelerin, yıkılan veya ağır hasar gören binalarla olan mülkiyet ilişkilerini ve yeniden yapılacak binalardan veya verilecek inşaat kredisinden yararlanabilme durumlarını ifade eder.
Degerli Afetzede, Kozan ve Feke ilçeleri için 60 günlük hak sahipliği başvuru dönemi 2 Ekim 2023 tarihi itibariyle baslamış olup, 2 Aralık 2023 tarihi itibariyle son bulacaktır. Siz değerli afetzedelerimizin E-devlet üzerinden başvurularını yapmaları önem arz etmektedir.
Afetzede Hak Sahipliği başvuruları, e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. Açılan ekran sizi AFAD'ın sayfasına yönlendirecektir. AFAD'a kayıt yaptırdıktan sonra afetzede hak sahipliğinden faydalanabilirsiniz. e-Devlet uygulaması, AFAD'ın bina/inşaat kredisi sağlama hizmetine vatandaşları yönlendirmektedir.
168 ücretsiz Bağış ve Danışma Hattını arayarak kredi kartınızla istediğiniz faaliyet ve kampanyalara destek verebilirsiniz. Aynı zamanda, 168 ücretsiz Bağış ve Danışma Hattı sizden gelen öneri / şikâyet / isteklerinizi en kısa süre içerinde değerlendirerek tarafınıza bilgi verecektir.
Bu haklar, acil yardım, barınma, gıda, su ve temel sağlık hizmetlerini içermektedir. Devletler, depremlere hazırlıklı olmalı ve afet sonrası hızlı bir şekilde müdahale etmelidir. Ayrıca, depremzedelere uygun barınma alanları sağlanmalı, temel ihtiyaçları karşılanmalı ve psikolojik destek hizmetleri sunulmalıdır.
Türkiye'de yaşayan ihtiyaç sahibi sığınmacılar gıda, kira, ilaç ve giysi gibi temel ihtiyaçlarını karşılamaları için Kızılay Kart ile destekleniyor. Kızılay Kart'la, ATM'lerden para çekilebiliyorken, bir banka kartı olarak alışveriş için mağazalarda da kullanılabiliyor.
Başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Başvurunun değerlendirilmesi sonucunda yardım süresi ihtiyaç durumuna göre belirlenecektir. Yardımdan yararlanacak anneler, 2.059 TL ile 3.700 TL arasında değişen miktarlarda destek ödemesi alabilecektir.
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri