Kızlık zarı kanı kokusuzdur.
Kan, uterus astar ve yumurta vajinadan çıktıktan sonra hafif bir kokuya duyulması olası bir durumdur. Bu koku büyük olasılıkla vajinal maddeyle ilgili bir durumdur. Ancak adet kanının kokmasına bakteri ve asit durumu da yol açabilir. Adet döngünüz oldukça farklı kokulara neden olabilir.
Kızlık zarının kan kokusu kadınlar tarafından merak edilen konulardandır. Kızlık zarının yırtılması durumunda gelen kan her kadında değişkenlik göstermekte olup kanın herhangi bir kokusu yoktur.
Adet kanı sıklıkla miktar olarak kızlık zarı kanından fazladır. Eğer adet döneminde ilişki oldu ise ilişki sırasında ya da hemen sonra görülen birkaç damla kanama büyük oranda kızlık zarına aittir. Kızlık zarı kanının rengi pembe, kırmızı ve miktar olarak azdır. Adet kanı beklemişse pıhtılı ve daha koyu renktedir.
Kızlık zarının patlama – bozulduğuna yönelik en belirgin belirtiler; bir damla veya birkaç damla ya da nadiren de olsa biraz daha yoğun kanama görülmesi, kasıklarda yanma ve ağrı, vajina içinde yanma ve ağrı, dizlerde titreme yaşanması (genelde heyecan odaklı – psikolojik bir etkidir) gibi konuları söyleyebiliriz.
İlgili 44 soru bulundu
Kızlık zarı bozulması ancak bir jinekolog tarafından muayene edilerek anlaşılabilir. Bunun dışında kadının kendisinin zarı görebilmesi veya dışarıdan birinin bakarak anlaması mümkün değildir. Cinsel ilişki sonrası kanama ve ağrı olup olması kızlık zarının bozulması konusunda bilgi vermemektedir.
Bir kadın kendi kendine kızlık zarı muayenesi yapabilir. Bunun için ayna kullanmalıdır. Aynanın karşısında iç dudakları hafif çekerek dışardan kızlık zarını görebilir çünkü kızlık zarı vajinanın hemen girişinde yer alır. Ancak kızlık zarının bozulup bozulmadığını kendi kendine muayene ile anlayamaz.
Kızlık zarı bozulduğunda duyulacak ağrı hem kızlık zarı yapısına, hem de kişinin ağrı, acıyı algılamasına göre değişiklik gösterir. Hafif bir sızlama, gerilme duygusundan, bir yerin kesilmesi esnasında duyulan acıya kadar değişkenlik gösterir.
Kızlık zarı tipine göre değişmekle birlikte ilk ilişki sonrası gelen kan genellikle açık kırmızı, pembe renkli bazen sürüntü tarzı kandır. Esnek zarlarda yırtılma olup kan gelmeyebilirken kalın yapıdaki kızlık zarlarında kan daha koyu ve fazladır.
Aslında, ilk cinsel ilişki deneyiminden sonra vücutta fiziksel olarak hiçbir değişiklik meydana gelmez. Cinsel birleşme esnasında vajinadan kan gelmesi sadece birkaç dakikalık bir olaydır. Memelerde büyüme ve vajen açıklığı ise vücudun kendini cinsel ilişkiye hazırlaması esnasında görülen değişimlerdir.
Her kadında ilk ilişkide kanama olmayabilir. Bazı kızlık zarları esneyerek ilişkiye müsade edebilir,kanama gelmeyebilir.Yada kızlık zarında yırtılan kısımdaki kanlanma ve kılcal damarlar az olduğundan dolayı farkedilmeyecek kadar az bir kanama olabilir.
Kızlık zarının yapısı ne kadar esnekse, kızlık zarının ortasındaki açıklık ne kadar genişse o kadar kalın penis veya parmak kızlık zarını bozabilir. Sürtünme (kıyafetle, yastığa veya çıplak) veya mastürbasyon ile kızlık zarı zarar görmez.
Uzun süre ilişkiye girmeyince kızlık zarı eski halini almaz.
Kızlık zarı kanı kokusuzdur.
Kızlık zarı kanaması genellikle birkaç damla kırmızı renkte olur. Kızlık zarı zedelenmesinde kanama bir damla, açık pembe olarak görülebilir. Kızlık zarı zedelenmelerinde fazla kanama olması beklenmez.
Genellikle kızlık zarı yırtıldığında silmek ile tuvalet kağıdına bulaşan sürüntü şeklinde pembe renkli bir miktar kanama olur. Kızlık zarı kalın olan kişilerde miktar daha fazla ve renk olarak daha koyu bir kanama olur.
Kızlık zarı bütünlüğünü kolay kaybeden bir yapı değildir. Kızlık zarının bozulması için ortadaki 1,5-2 cm'lik halkanın düzeninin bozulacak şekilde ve merkezden tabana kadar inen yırtıklar oluşmalıdır. Kızlık zarı mastürbasyon, yüzeysel dokunma, sürtünme yöntemi ilişki gibi sebeplerle bozulmaz.
Kızlık zarı kanamasının herkeste farklı olduğu bilinmektedir. İlk ilişki esnasında kadınların sadece üçte ikisinden gözlenebilen bir kanama gelir. Üçte bir kadından gözlenen belirgin bir kanama oluşmayabilir. Bu fizyolojik yani normal durumdur.
Kızlık zarı vajinanın 2-3 cm içerisinde ortası boş, damar ve sinirsel ağdan zayıf, yapı itibarı ile ağız içi mukoza yapısına benzeyen ortasındaki boşluk yaklaşık 1,5 cm civarı olan anotomik bir yapıdır. Penis, parmak yada başka herhangi bir cismin girmesi zarda yırtılmaya yol açabilir.
Kadınların iç vajina dudaklarının yaklaşık 1,5 ila 2 cm gerisinde vajina girişinde yer alır. Kızlık zarı ise tam bu bölgede yani vajinanın girişinde bulunmaktadır. Kızlık zarı anatomik olarak çok önde değildir. Dışarıdan baktığınızda kızlık zarını görülmez ya da aynayı karşınıza koyarak kızlık zarını göremezsiniz.
Zedelenme sonraki ilişkide kanamaya engel değildir. Yırtılma sonrası sonraki ilişkide kanama olmayabilir. Kızlık zarı zedelenmesinde dikim ve onarım gerekmez. Yırtılma ile bozulan zara onarım gerekir.
Her ne kadar bir zar olarak değerlendiriliyor olsa da, hymen ya da kızlık zarı bir et parçasıdır. Hymen ya da kızlık zarının rahmi mikrop ve bakterilerden koruduğu düşünülse de, ortasında yer alan delikten ötürü bu düşünce geçerliliğini yitirmiştir.
Kızlık Zarı Bozulursa Ne Olur
Kızlık zarının bozulması herhangi bir biyolojik değişikliğe neden olmaz. Kızlık zarının üreme sistemi veya genel sağlık durumuyla herhangi bir ilişkisi yoktur. Kızlık zarı bozulduktan sonra yanma tarzında hafif bir ağrı veya lekelenme şeklinde kanama olması doğaldır.
İlk Gece Kan Gelmediyse Endişeye Gerek Yok!
Bazı kadınlar esnek kızlık zarına sahip olabiliyor. Penis içeriye girdiğinde ve özellikle de vajina giriş bölgesi yeterince kayganlaşmışsa kızlık zarı yırtılmayabiliyor. Ayrıca yırtılmanın yaşandığı bölgede damar olmayabiliyor ve buna bağlı olarak da kanama görülmeyebiliyor.
Kot gibi bir kıyafet üzerinden kızlık zarının baskı ile bozulma ihtimali daha azdır. Ancak ince bir kıyafet ya da doğrudan iç çamaşırı üzerinden yapılan baskılı sürtünmelerde kızlık zarı zedelenebilir veya yırtılabilir. Parmakla doğrudan vajinal giriş yapmak ise kızlık zarını yüksek oranda bozar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri