Normal bir kızlık zarını parmakla ya da elle hissetmek mümkündür.
Vajina içine (kızlık zarına) 2 cm üzeri parmak, penis ya da yabancı bir cisim sokulması kızlık zarını büyük ihtimalle bozar.
Diğer tiplerde parmakla kızlık zarının bozulması tam olarak zar yapısına bağlıdır. Geniş halka formundaki zarlarda bazen iki parmağın bile girmesi ile zar bozulmazken, mikroperfore veya cribriform zarlarda bir parmağın içeriye 3-4 cm ilerlemesi ile kızlık zarı bozulabilmektedir.
Vajina içerisine parmak veya cisimlerin sokulması durumunda kızlık zarı bozulabilir. Bu konu ile ilgili en çok sorulanlardan biri de sürtünme ile ilişkide kızlık zarı bozulur mu olmaktadır. Aynı şekilde vajina içerisine giriş olmadığı için kızlık zarı bozulmaz.
Kızlık zarı bozulması ancak bir jinekolog tarafından muayene edilerek anlaşılabilir. Bunun dışında kadının kendisinin zarı görebilmesi veya dışarıdan birinin bakarak anlaması mümkün değildir. Cinsel ilişki sonrası kanama ve ağrı olup olması kızlık zarının bozulması konusunda bilgi vermemektedir.
İlgili 42 soru bulundu
Kızlık zarı bozulduktan sonra genellikle genital bölgede sızlama, yanma, batma tarzı ağrılar olmaktadır. 1-2 gün içinde kendiliğinden geçen acılardır.
Kot gibi bir kıyafet üzerinden kızlık zarının baskı ile bozulma ihtimali daha azdır. Ancak ince bir kıyafet ya da doğrudan iç çamaşırı üzerinden yapılan baskılı sürtünmelerde kızlık zarı zedelenebilir veya yırtılabilir. Parmakla doğrudan vajinal giriş yapmak ise kızlık zarını yüksek oranda bozar.
Kızlık zarı deliğine parmak ilerletilmemelidir. Kızlık zarı bu şekilde zedelenebilir ya da yırtılabilir. Kızlık zarı toplumun %70-90'ında yuvarlak (halkasal) şekildedir. Vajinanın 1-2 cm iç kısmında yerleşim gösterir.
Kızlık zarının patlama – bozulduğuna yönelik en belirgin belirtiler; bir damla veya birkaç damla ya da nadiren de olsa biraz daha yoğun kanama görülmesi, kasıklarda yanma ve ağrı, vajina içinde yanma ve ağrı, dizlerde titreme yaşanması (genelde heyecan odaklı – psikolojik bir etkidir) gibi konuları söyleyebiliriz.
Her ne kadar bir zar olarak değerlendiriliyor olsa da, hymen ya da kızlık zarı bir et parçasıdır. Hymen ya da kızlık zarının rahmi mikrop ve bakterilerden koruduğu düşünülse de, ortasında yer alan delikten ötürü bu düşünce geçerliliğini yitirmiştir.
Vajina girişinde bulunan kızlık zarı, kıvrımlı ve kalın bir yapı olarak görünmektedir. Bu zar, vajinanın etrafındaki deri ile aynı renktedir.
Kadınların iç vajina dudaklarının yaklaşık 1,5 ila 2 cm gerisinde vajina girişinde yer alır. Kızlık zarı ise tam bu bölgede yani vajinanın girişinde bulunmaktadır. Kızlık zarı anatomik olarak çok önde değildir. Dışarıdan baktığınızda kızlık zarını görülmez ya da aynayı karşınıza koyarak kızlık zarını göremezsiniz.
Kızlık zarı zedelenmesi de kanamaya sebebiyet verebilir. Sürtünme ile kızlık zarı bozulması oldukça nadir görülen bir durumdur.Bekaretin bozulması için tam bir cinsel birleşme gereklidir. Sürtünme sonrası kan gelmesi de dokuda oluşan tahriş sonucudur.
Öncelikle ilk denemenin başarısızlıkla sonuçlanmasının o kadar ender görülen bir durum olmadığı bilinmeli ve endişeye kapılmadan denemeler sürdürülmeli. Unutmayın, başarının kriterim kızlık zarının bozulması değil, her iki tarafın cinsel ilişkiden memnun kalmaları oluşturuyor.
Kızlık Zarı Bozulursa Ne Olur
Kızlık zarının bozulması herhangi bir biyolojik değişikliğe neden olmaz. Kızlık zarının üreme sistemi veya genel sağlık durumuyla herhangi bir ilişkisi yoktur. Kızlık zarı bozulduktan sonra yanma tarzında hafif bir ağrı veya lekelenme şeklinde kanama olması doğaldır.
Adet kanı sıklıkla miktar olarak kızlık zarı kanından fazladır. Eğer adet döneminde ilişki oldu ise ilişki sırasında ya da hemen sonra görülen birkaç damla kanama büyük oranda kızlık zarına aittir. Kızlık zarı kanının rengi pembe, kırmızı ve miktar olarak azdır. Adet kanı beklemişse pıhtılı ve daha koyu renktedir.
İlk Gece Kan Gelmediyse Endişeye Gerek Yok!
Bazı kadınlar esnek kızlık zarına sahip olabiliyor. Penis içeriye girdiğinde ve özellikle de vajina giriş bölgesi yeterince kayganlaşmışsa kızlık zarı yırtılmayabiliyor. Ayrıca yırtılmanın yaşandığı bölgede damar olmayabiliyor ve buna bağlı olarak da kanama görülmeyebiliyor.
Zedelenme sonraki ilişkide kanamaya engel değildir. Yırtılma sonrası sonraki ilişkide kanama olmayabilir. Kızlık zarı zedelenmesinde dikim ve onarım gerekmez. Yırtılma ile bozulan zara onarım gerekir.
En İyi Cevaplar. doğum yapana kadar yırtılmayan kızlık zarı olduğu gibi öyle tazikli suyla bile yırtılabilecek zarlarda var. Sorun şu senin zarın hangi tipten, eğer kolay yırtılandan ise tehlikedesin, zor yırtılandansa içine soksanda yırtılmaz... normalide ilişki sırasında bozulur.
Kızlık zarı, çıplak gözle kolayca görülebilecek bir yapı değildir. Kızlık zarı, vajinanın içinde yer alan, ince bir zar tabakasıdır ve normal şartlarda dışarıdan görülemez. Ancak, bazı kadınlarda, kızlık zarı doğuştan yetersiz veya esnek olabilir, bu nedenle bu kadınlarda kızlık zarının görünür olması mümkündür.
Normalde kızlık zarı bozulduktan sonra bir iki damla açık kırmızı ya da pembe renkli kanama görülür. Ancak kanama olmadan da kızlık zarı bozulabilir. Yeterli vajinal ıslaklık, kayganlığın artmasına neden olur. Bu da ilişki sırasında kızlık zarının bozulmadan genişlemesine yol açabilir.
Yüksekten atlama, ağır eşya taşımak, dağcılık ve bunlara benzer aktivitelerin hiç birisi kızlık zarının bozulmasına sebep olamaz.
Geçirilen trafik kazası bisikletten veya binek hayvanından düşme, genital alana tekme gibi şiddetli bir darbe alma, sert bir cisme çarpma gibi durumlarda da kızlık zarı bozulabilir.
Kızlık zarı ilk kez yırtıldığında kanama hemen o an olabileceği gibi 6-8 saat içerisinde de olabilir. Bazen de kan pıhtılaşmış şekilde vajinada kalır ve gün içerisinde hareketle gelmeye devam eder. İlk gecede kızlık zarı kanaması çok az olabilir, hiç olmayabilir veya normalden fazla miktarda olabilir.
Kızlık zarı yuvarlak halka şeklinde olup ortasında yine halka şeklinde bir delik bulunur. Ortadaki delik çok büyükse, penisin geçişine rağmen bütünlüğünü koruyabilir, kanamayabilir. Bu durumda "himen duhule müsait" denir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri