Kızılötesi uzaktan kumanda seti, uzaktan kontrol gerektiren bir çok proje için kullanılan ideal bir setttir. Set içerisinde kullanılan kuman karmaşık tuş takımı yerine sadece yön tuşları ve sayılar yer almaktadır. Bu sayede robotik uygulamalar için karmaşıklığı ortadan kaldırmaktadır.
Kızılötesi; Çok düşük hızlarda, en fazla 1 metre mesafeden, cihazların birbirini karşılıklı görmeleri koşuluyla kablosuz iletişim sağlar. TV, Uydu vs kumandaları da bu teknolojiyle çalışır. Bluetooth'dan daha yavaş olduğundan kullanım alanı kısıtlıdır.
Cihazınız, Akıllı Kumanda uygulamasından ev aletleriyle eşleştirilmesine olanak tanıyan kızılötesi teknolojisi kullanmaktadır ve televizyonlar, klimalar, set üstü cihazları, DVD oynatıcılar, kameralar, projektörler ve ağ kutuları gibi aletleri uzaktan kontrol etmek için kullanılabilir.
Kızılötesi ışınım, ısıtma kaynağı olarak kullanılabilir. Örneğin, Kızılötesi saunalarda oturanları ısıtmak için, banyo sonrası havlusuz kurulanma için, elektrikli sobalarda ısınma amacıyla, uçak kanatlarında ise oluşan buzu eritmek amacıyla kullanılır.
Temel IR İletişimi Kızılötesi (IR) alıcı verici
LED'ler elektrik enerjisini elektromanyetik enerjiye yani ışığa dönüştüren yarı iletken devre elemanıdır ve yaydığı elektromanyetik dalga frekansı, spektrumun görünür ya da görünür olmayan ışık bölgesine denk düşer.
İlgili 31 soru bulundu
Kızılötesi Kumanda Çalışma Mantığı ve Kullanımı
Çalışma prensibi şu şekildedir: kumanda üzerinde bir kızılötesi (infrared, ir) LED bulunur. Bu LED, kumanda üzerindeki herhangi bir tuşa bastığımızda önceden belirlenmiş bir kod verecek şekilde belirli bir frekansta yanıp söner. Çoğu kumanda için bu frekans 38 kHz'tir.
İnsan gözü kızılötesi ışığı göremez. Kızılötesi ışık, görünür ışık spektrumunun ötesinde yer alır. Ancak kızılötesi dünyasına bir bakış sunan ilgi çekici efektler üreten kızılötesi filtre veya kızılötesi film ile fotoğraf çekebilirsiniz.
Pasif kızılötesi sensör (PIR sensörü), görüş alanındaki nesnelerden yayılan kızılötesi (IR) ışığı ölçen elektronik bir sensör'dür. En çok PIR esaslı hareket dedektörlerinde kullanılır. PIR sensörü, güvenlik alarmlarında ve otomatik aydınlatmalarda yaygın kullanılır.
IR Sensörleri Nedir? IR Sensörü, Kızılötesi sensör teknolojisi televizyon uzaktan kumandaları gibi uzaktan kontrol edilen cihazlarla iletişim kurmak amacıyla kullanılır. Bir kontrol düğmesine bastığınızda sensör kızılötesi bir sinyal alır ve ardından cihazı kontrol eder.
TV+ tuşu iki kere yanıp sönecektir. 2 Kumandanızı televizyonunuza doğru tutarak, televizyon markanızın Kolay Kurulum Listesi'nde bulunduğu sıranın tuşuna televizyonunuz kapanıncaya kadar basılı tutunuz. Örnek: Arçelik için 1'e, Sony için 8'e basılı tutunuz. Kumandanız televizyonunuzun marka ve modeline göre ayarlandı.
Uzaktan kumandadan gelen kızılötesi ışınları algılar. Çalışması engelleneceğinden, sensörünün önüne herhangi bir şey koymayın. Görüntü kapatıldığında yeşil renkte yanar (60).
Akıllı telefon veya tabletinizi NFC işlevini (NFC uzaktan tek dokunuş) kullanarak uzaktan kumanda olarak kullanma (Wi-Fi/NFC işlevli modeller) NFC özellikli akıllı telefon veya tabletinizi uzaktan kumanda olarak kullanarak bu ürünü kullanabilirsiniz.
Kızılötesi teleskop, gök cisimlerini kızılötesi ışık kullanarak tespit eden bir tür teleskoptur. Kızılötesi ışık elektromanyetik spektrumda görünür hale gelen birkaç radyasyon tipinden biridir. SOFIA, bir uçağa monte edilmiş bulunan ve yüksek irtifa gözlemlerine imkan sağlayan bir kızılötesi teleskoptur.
İnternet bağlantısını yaptıktan sonra, “Android TV remote control” uygulamasını cep telefonunuza indirin. Uygulamayı açtığınızda “Kabul et ve devam et” seçeneğine tıklayın. Ekrana gelen izinlere “Devam” ve “İzin ver”e tıklayarak onay verin. TV isminiz uygulamada görünür.
Apple ürünlerinin en büyük eksikliklerinden biri de kızılötesi sensörün bulunmaması diyebiliriz.
Atom seviyesinde kızılötesi enerji dipol momentini değiştirerek molekülleri titreştirmekte kullanılmaktadır. Kızılötesi spektroskopi, kızılötesi frekanslara sahip fotonların soğurulması ve yayınlanmasını araştırır. Kızılötesi görüntüleme hem sivil hem de askeri kullanım alanları bulmuştur.
Tamamen yeni , düşük ışıklı gerçek renk teknolojisi, yalnızca siyah beyaz bir resim sağlayabilen kızılötesi aydınlatmaya geri dönmeden, günün ilerleyen saatlerinde bile tam renkli bir palet görmenizi sağlar.
4-) Bluetooth veri aktarımını radyo dalgaları ile yaparken kızılötesi ışığı kullanır. İletişimin ve bilgi paylaşımının gitgide önem kazandığı günümüzde Bluetooth ve kızılötesi vazgeçemeyeceğimiz teknolojiler..
Sensör, bir algılama teknolojisidir. Özellikle yakın çevredeki değişiklikleri algılamak üzere tasarlanırlar. Sensör teknolojisi bir yazılım ile birlikte işlevsel hale gelir. Sensör aldığı bilgileri ilgili yazılım aracılığı ile akıllı telefonun işletim sistemine iletir.
Hareket Sensörü, 6 metreye kadar gelişmiş hareket algılama gücü vardır.
Sensör, çevresel gözlem veya algılama yoluyla veri toplayan bir cihazdır. Sıcaklık, basınç, nem, ses ve ışık gibi fiziksel koşulları ölçmek ve izlemek için kullanılır. Sensörler bu verileri ortamdaki değişiklikleri tespit ederek toplar, ardından bir denetleyiciye veya bilgisayara elektrik sinyali gönderir.
Kızılötesi kameralar (ya da termal kameralar), tipik görünür ışığı değil, kızılötesi bölgeyi ölçerler. İnsan sıcaklığındaki cisimler, kara cisim ışımasından dolayı, en çok kızılöte bölgede ışıma yaparlar. Kameraya ulaşan bu kızılöte ışınların parlaklık verisi, bu nedenle aynı zamanda bir sıcaklık verisidir.
1- Kızılötesi
Konu gereği iletişim kısmına değinirsek, kısa mesafedeki cihazlar arasında veri alışverişini sağlayan kızılötesi ışınlar, içeriğinde bulunan LED ışığını kapatıp açarak bilgiyi kodladıktan sonra karşı tarafa gönderebiliyordu.
Biz belki göremiyoruz ama akıllı telefonlarımızın kameraları kızılötesi ışınları görebiliyor. TV uzaktan kumandaları ya da benzeri kızılötesi sinyal kullanan cihazları telefonlarımızla fotoğraflamak mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri