L türü yetki belgesi Ticari amaçla lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre L1 ve L2 olarak türlere ayrılır.
L türü yetki belgesi, ticari amaçla lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetinin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: - L1 Yetki Belgesi: Yurt içi lojistik işletmeciliği yapacaklara verilir. - L2 Yetki Belgesi: Uluslararası ve yurt içi lojistik işletmeciliği yapacaklara verilir.
Faaliyetlerin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: - L1 Yetki Belgesi: Yurt içi lojistik işletmeciliği yapacaklara verilir. - L2 Yetki Belgesi: Uluslararası ve yurt içi lojistik işletmeciliği yapacaklara verilir.
L1 Belgesi Ticari amaçla yurt içi lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen yetki belgesidir. Yurtiçi Lojistik işletmeciliği yapacak olan firmalara gerçek ve tüzel kişilere verilir. L1 yetki belgesinin ücreti 193.772 TL'dir.
L türü yetki belgesi: Ticari amaçla lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır: a) L1 yetki belgesi: Yurtiçi lojistik işletmeciliği yapacaklara, b) L2 yetki belgesi: Uluslararası ve yurtiçi lojistik işletmeciliği yapacaklara, verilir.
İlgili 20 soru bulundu
L2 Yetki Belgesi Yenileme Fiyatı (ücreti)
45500.4 TL (L2 Yetki Belgesi Yenileme Ücreti; L2 Yetki Belgesi Ücretinin Yüzde 15 oranındadır !)
- K1 Yetki belgesi: Ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacaklara, - K2 Yetki belgesi: Hususi taşımacılık yapacaklara, - K3 Yetki belgesi: Ticari amaçla taşınma eşyası taşımacılığı yapacaklara, verilir.
L2 Yetki Belgesi
Merkezinde veya şubesinde, lojistik işletmeciliği faaliyetine uygun, en az 1.000 m2'lik açık, kapalı veya taşıt park alanı olarak kullanılabilecek bir taşınmazın kullanım hakkına sahip olmaları şarttır.
R1 YETKİ BELGESİ NEDİR? R1 yetki belgesi ticari amaçla yurt içi taşıma işleri organizatörlüğü yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen belgedir. Hiç aracı olmadan nakliye sektöründe organizatörlük yaparak faaliyette bulunan firmalar bu belge ile her türlü nakliye işinin organizatörlüğünü yapabilirler.
C2 Yetki belgesi uluslararası ve yurt içi ticari amaçla eşya taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belge türüdür. Bu belgeyi alabilmek için şahıslarda ve şirketlerde aynı şartların sağlanması istenmektedir. Bunun yanı sıra belgeye kaydedilecek araçların ticari olması gerekmektedir.
Yönetmeliğin 24. maddesine göre L2 yetki belgesi ücreti 664.046 TL olarak güncellenmiştir.
C2, L1, L2, M1, M2, N1, N2, K2 belgesiyle taşımacılık yapan tüm firmalar operasyonel kiralama yapabilirler.
B2 yetki belgesi yurt dışı yolcu taşımacılığında tarifesiz olarak taşımacılık yapmak isteyen kişi ve kuruluşlara verilen belge türüdür. Bu belgeye sahip olmak isteyen kişi ya da kuruluşların taşımacılık yapmak istedikleri araçlarında koltuk kapasitesi en az doksan olmalıdır.
Avrupa Mesleki Yeterlilik kurumu tarafından Level 3 olarak referanslandırılan Fitness Eğitmenliği, kariyerine sağlık ve fitness sektöründe devam etmek isteyenler için tasarlanmıştır. Bir fitness eğitmeni olarak minimum ön görülen uygulama ve standartları yerine getirdiğiniz anlamı taşımaktadır.
M Türü Yetki Belgesi, tarifeli olarak ticari amaçla kargo işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Faaliyetin şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır. - M2 Yetki Belgesi: Yurt içi kargo işletmeciliği yapacaklara verilir. - M3 Yetki Belgesi: Uluslararası ve yurt içi kargo işletmeciliği yapacaklara verilir.
L1 belgesine sahip olan firma bu belgenin kullanım hakkını yıllık olarak kiralayabilir. L1 yetki belgesine sözleşmeli/kiralık araç kaydedilebilmektedir.
a) R1 yetki belgesi: Yurtiçi yapacaklara, b) R2 yetki belgesi: Yurtiçi ve/veya uluslararası yapacaklara, verilir. (14) T türü yetki belgesi: Terminal işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarına verilir.
Bir sağlık sertifikası olan E1, mobilyanızın yapımında kullanılan ham maddenin kanserojen madde içermediğini göstermektedir. Bu nedenle mobilya alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri de, aldığınız ürünün E1 sertifikası olup olmadığıdır.
R2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi taşıma organizatörlüğü yapacaklara verilir. R2 YETKİ BELGESİ NASIL ALINIR? R2 yetki belgesi için başvuranların en az 300.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olunmalıdır.
M2 yetki belgesi Ticari amaçla Yurtiçi ve/veya uluslararası tarifeli olarak kargo işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel yapacaklara verilir. M2 yetki belgesi için başvuranların en az, 30 birim taşıtla asgari kapasiteye sahip olmaları ve 250.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.
D2 yetki belgesi belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arızi sefer düzenleyerek taşıma yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere, önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına götürmek veya getirmek suretiyle mekik sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara verilir.
C3 Yetki belgesi icari olarak uluslararası ve yurt içi ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen yetki belgesi türüdür. C3 Yetki belgesi almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin oda ve vergi kaydının olması 25 bin Türk Lirası işletme sermayesine sahip olması gerekmektedir.
Bu belgeler genel olarak şu şekilde ifade edilmektedir; K1 Belgesi: Yurtiçi sınırlarında ticari eşya taşımacılığı yapan firmalara verilir. K2 Belgesi: Hususi taşımacılık yapan kişi ya da firmalara verilir. K3 Belgesi: Ticari olarak taşıma eşyası nakliyatı yapan firma ya da kişilere verilir.
H2 yetki belgesi, uluslararası ve yurt içi eşya taşımacılığı alanında komisyonculuk yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere verilen yetki belgesi türüdür. Bu belgeye araç eklenememektedir. H2 yetki belgesi almak isteyenlerin vergi ve oda kaydının olması gerekmektedir.
C türü yetki belgesi: Yurtiçi ve/veya uluslararası eşya taşımacılığı veya hususi taşımacılık yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir. Taşımanın şekline göre C1, C2 ve C3 olarak türlere ayrılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri