Alüminyum mükemmel bir ısı iletkenidir. Alüminyumun ısıl iletkenliği, çeliğe ve demire kıyasla üç kat daha fazladır. Daha hızlı ısınan radyatör petek, bulunduğu ortama düşük sıcaklıklarda ısı yaymaktadır.
Alüminyum radyatörler, hafif, dayanıklı ve yüksek ısı iletkenliğine sahip olduğu için tercih edilirler. Ayrıca, alüminyum radyatörler, çelik radyatörlere göre daha hızlı ısınma ve soğuma sağlar. Bununla birlikte, alüminyum radyatörler genellikle çelik radyatörlere göre daha pahalıdır.
Kullanım ömrü:
Ortalama 20 yıl olarak değerlendirilebilecek kullanım ömrü; panel radyatörlere göre yüksek, kullanım ömrü 50 yıla yaklaşan döküm radyatörlere göre düşüktür.
Alüminyum peteklerin en sık arıza çıkardığı konu radyatörün delinmesidir. Bu delikleri kapatan ilaçlar ile petek tamiri yapılmaktadır. Ancak eğer peteğinizdeki kaçak kimyasal ilaçla kapanmayacak kadar büyükse ve yerini biliyorsanız, bunu çözmek için kaynak yaptırabilirsiniz.
Bakır, ağırlık dışında her bakımdan daha avantajldır. Kuzeyde tercih ediyorlarsa donmadaki genleşmeye karşı mukavemetinden olaibilir. Alüminyumda kaynak kesitleri daha zayıftır. Sıcak-soğuk farkında uzama, alüminyumda daha yüksektir.
İlgili 33 soru bulundu
Hem soğuk akış hem de sünme, temas basıncında azalmaya, artan ek direncine ve dolayısıyla aşırı ısınmaya yol açar. Alüminyum, bakırdan daha fazla, daha hızlı ve daha düşük sıcaklıklarda süner.
Alüminyum mükemmel bir ısı iletkenidir. Alüminyumun ısıl iletkenliği, çeliğe ve demire kıyasla üç kat daha fazladır. Daha hızlı ısınan radyatör petek, bulunduğu ortama düşük sıcaklıklarda ısı yaymaktadır. Alüminyum ısıyı çok iyi ilettiği için diğer malzemelere kıyasla istenilen sıcaklığa daha çabuk ulaşılabilir.
Açık bir teknik kullanarak alüminyum boru bağlantılarını kaynak yapabilirsiniz, ancak çelikten daha zordur. Aluminyumun yüksek ısı iletkenliği, kaynak havuzunun çelikten daha büyük olduğu anlamına gelir.
Evet, alüminyum radyatörler temizlenebilir. Radyatörler, zamanla toz, kir ve pas birikimi ile tıkanabilir ve verimliliği azalabilir. Bu nedenle, periyodik olarak temizlenmeleri gereklidir.
Alüminyum döküm petekler,hafiftir.1 metresi yaklaşık 10-12 kg'dır. Fakat panel radyatörler ortalama 25-30 kg'dır.Yaklaşık 3 katı gibi bir fark vardır.Buda yapılarınıza daha fazla yük bindirir.
Evet, alüminyum radyatörler tamir edilebilir. Ancak tamir işlemi, hasarın büyüklüğüne ve tipine bağlı olarak değişebilir. Küçük delikler veya çatlaklar, radyatör tamircileri tarafından kolayca tamir edilebilir. Bu işlem genellikle, alüminyum lehim veya alüminyum onarım macunu kullanılarak yapılır.
Havayı almak için, radyatörün en üst kısmındaki hava tahliye vanasının üstündeki vidayı gevşetin. Bu işlem sırasında, hava tahliye vanasından hava çıkacaktır. Vidayı yavaşça açarak havanın tahliyesini sağlayın. Havayı tamamen tahliye edene kadar, vidayı yavaşça açıp kapatarak işlemi tekrarlayın.
Ancak ne yazık ki bir çok kullanıcının banyolarını yenilediklerinde, merkezi sistem olmasına rağmen eşanjör kullanımı olmadan, alüminyum radyatör/havlupan montajı yaptığını gözlemliyoruz. Bu uygulamalar neticesinde de su korozyona müsaitse delinme kaçınılmaz olmaktadır.
Alüminyum radyatör üst tarafında sıkışan hava sıcak su dolaşımını engeller. Bunun petek havası nedeniyle olduğundan emin olursanız, alüminyum petek havası almak kolay olur. Alüminyum petekte hava varsa üst kısımlar ısınmaz.
Genellikle dairelerde 600 lük radyatörler kullanıldığı için bu radyatörlerin 1 metresinde yaklaşık olarak 5,7 lt su vardır. Bir dairede 6 metre petek olduğu üzerinden gidelim. 6 x5,7= 34,2 litre peteklerde su bulunur. Kalorifer borularını da hesaba katmak gereklidir.
Standart havlupanlardan farkı, hammadesi olan alüminyum dolayısıyla verimli bir ısıtma sunması ve özelleştirilebilir olmasıdır. Yüksek korozyon ve aşınma direnci sunarlar. Böylece zamanla paslanma ve damlatma gibi sorunlar oluşmaz.
Peteklerin ısınmamasının birçok sebebi olabilir. Peteklerin ısınmamasının altında, tesisat borularının yanlış bağlanmış olması, petekler ya da tesisat borularında tıkanmalar olması, kombi pompasının yetersiz gelmesi ve peteklerde hava olması gibi nedenler yatabilmektedir.
Dayanıklı yapıya sahip olan alurad alüminyum radyatör çeşitleri kullanıcı için uzun ömürlü ürünler arasında yer alır. Uzun ömürlü olması nedeniyle kolay şekilde bozulmaz ve sürekli değiştirilme gibi durumlarla karşı karşıya kalınmaz. Bulundurduğu alüminyum maddesi ile dayanıklı özelliğe sahip olur.
Antifriz, motor sıcaklığını düzenlemeye yardımcı olmak üzere radyatörünüze (su ile birlikte) koyduğunuz renkli bir sıvıdır. Temel bileşeni suyun donma noktasını düşüren ve kaynama noktasını yükselten etilen glikoldur. Bu da, radyatörünüzdeki suyun donmasını, kaynamasını veya buharlaşmasını önlemeye yardımcı olur.
Nerelerde Kullanılır
Havacılık, otomobil ve demiryolu taşımacılığı üreticileri, gövdede, hidrolik sistemlerde ve yakıt hatlarında alüminyum boru kullanır ve ısı iletme yetenekleri, onu buzdolaplarında, motorlarda ve HVAC sistemlerinde çelik veya diğer ağır metallere iyi bir alternatif haline getirir.
Alüminyum boru, yapısı gereği hafif malzemelerdir. Bu nedenle alüminyum boru birçok alanda sıklıkla tercih edilir. Alüminyum ayrıca yüksek ısı iletme kapasitesi ile öne çıkar. Isı kontrolü gerektiren durumlarda alüminyum boru kullanılır.
Alüminyum Paslanmaya Karşı Dayanıklıdır
Alüminyum paslanmaya karşı dayanıklı olmasına rağmen, hala paslanabilir.
İçinde rezidans vardır, rezidans petek içerisinde bulunan kalın yağı ısıtmaktadır. Yağlı radyatörler havayı kurutmadığı için ve ısıyı direkt olarak vermediği için elektrikli ısıtıcılar arasında en sağlıklısı olarak bilinir. Ayrıca, elektrik tüketimi diğer elektrikli ısıtıcılara göre daha azdır.
Radyatör, içerideki sıvıdan dışarıdaki havaya ısı aktarır, böylece sıvı soğur, bu da motoru soğutur. Radyatörler ayrıca sıklıkla otomatik şanzıman yağı, klima soğutucu, emiş havasını ve bazen motor yağı veya hidrolik direksiyon sıvısını soğutmada kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri