Göçmen olmayan bir ABD çalışma vizesi kategorisi olarak L1B vizesi Amerikan şirketlerinin işveren sıfatıyla şirketin/kuruluşun özel, ikamesi zor bir uzmanlık bilgi ve tecrübesine sahip çalışanlarını yabancı bir ülkedeki bağlı şubesinden ABD'ye transfer etme olanağı sağlamaktadır.
L1 vizesi başvurusu yapacak kişiler, öncelikle ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu (USCIS)'na başvurmalıdır. Form- I-129 dilekçesiyle birlikte başvuru yapılmalıdır. Başvuru için gerekli olan evraklar derlenmelidir. Bu evraklar Amerika ve yurt dışı şirketi arasındaki ilişkiyi kanıtlar nitelikte olmalıdır.
Yönetici ve müdürler L1-A, uzman çalışanlar L1-B vizesi alabilir. L2 vizesi ise L1 vizesine sahip kişilerin eşleri ve 21 yaş altı bekar çocuklarına, diğer bir ifadeyle kendisine bağımlı kişilere, verilen vize türüdür. Hem L1 hem de L2 statüsü, vize sahiplerine A.B.D.'de çalışma izni tanımaktadır.
L1 Şirket içi transfer Vizesi için Süreç ilk adım olarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosuna I-129 Formu doldurup verilmesi ile başlar ve şirketler arası bağlantını ispatı vs. çeşitli araştırmalar ile birlikte 1- 2 ayda sonuçlanabilir.
Amerika B1 Vizesi Nedir? İş yapmak amacıyla elde edebileceğiniz B1 vizesi; fuar çalışmaları, mesleki toplantılar, kongreler ve ticari amaçlı seyahatler için kullanılabilir. Amerika B1 vizesi altı aylık bir süreyi kapsar ve sadece iş gezisinin kapsadığı süre için verilir.
İlgili 22 soru bulundu
Altı (6) aylık bir süre için verilen B1 vizesi için başvurular Amerika Büyükelçiliği himayesinde vize işlemlerine devam eden Konsolosluklar aracılığıyla yürütülmektedir. Başvuru sırasında parmak izi kaydı sisteme dahil edildiği ve mülakat yapıldığı için başvuru sahibinin Konsoloslukta bizzat bulunması gerekmektedir.
Amerika'ya göçmen olmayan turistik, aile veya arkadaş ziyareti, fuar veya konferans katılımı, iş toplantısı, iş ziyareti, tıbbi tedavi gibi sebeplerle gidecekseniz, bu durumda geçerliliği 10 yıla kadar olan vizeyi alabilirsiniz.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun. Schengen vizesi 22 farklı ülke tarafından veriliyor. 26 ülkede de geçerli. Bu ülkelerin her birinin bu vize için farklı istekleri olmakta.
Vize başvurusunun sonuçlanma süresi genellikle 3-15 iş gün içerisinde olmaktadır. Fakat ülkelere ve kurumların yoğunluğuna göre süreç daha da uzayabilir. Talep edilen vize türüne göre başvurunun kabul süreci farklı zamanlarda olabilir. Uzun süreler için yapılan ulusal vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir.
E1 Vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. E2 Vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. EB 5 Vizesi, ABD ticaretçi ve tüccar vizesi sınıfındadır. L1 Vizesi, şirket içi yönetici transfer vizesidir.
Amerika Birleşik Devletleri'nde bir eğitim kurumuna kaydolup da F1 veya M1 öğrenci vizesi ile ABD'de eğitimlerine başlayan öğrencilerin eş ve 21 yaşından küçük evli olmayan çocukları F2 veya M2 vizesine başvurmalıdır. Eş ve çocukların, SEVIS ücreti ödemeleri gerekmemektedir.
Mürettebat Vizesi ile ticari bir uçağın pilot ve uçuş ekibi, yolcu gemisi görevli kaptanı, teknisyenleri, tayfaları, aşçıları, garsonları, cankurtaranları, stajyerleri ve diğer hizmet personelleri seyahatlerini gerçekleştirebilmektedir. Aynı zamanda C1/D Vizesi adı ile bilinmektedir.
Amerika D, C1/D Mürettebat Vizesi, yolcu gemisi ve balıkçı teknesi gibi deniz, okyanus veya Amerika'daki uluslararası havayolu şirketlerinde çalışan kişiler, D sınıfı Mürettebat Vizesi almak zorundadır. D Vize ABD sularında ya da topraklarında 29 gün kalmaya izin verir.
* Katılımcının ABD'de Dil Okulu programı dahilinde kalacağı her ay için yaklaşık olarak 3500 TL'yi (okul+konaklama+yemek masrafı olarak) banka hesabında göstermesi gerekmektedir. Örneğin 6 aylık ABD ye gidecek bir katılımcı hesabında en az 18000 TL göstermesi gerekiyor.
F-1 vizesi bir lise, kolej, üniversite gibi eğitim kurumlarında eğitim görmek isteyen öğrencilerin başvuracağı vize türüdür. Buna karşılık olarak M-1 vizesi, mesleki eğitim amacıyla Amerika'ya gelmek isteyen kişilerin başvurduğu vizedir.
Amerika'da staj yapmak isteyenler J1 vize başvurusunda bulunmalıdır. Amerika'da staj yapmayı planlayan kişi, çalışacağı firmayı kendisi bulursa bireysel olarak (self-placement) veya dilerse seyahat/yurt dışı eğitim acentesi danışmanlığında başvuruda bulunabilir.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik yolu Vize Merkezi ile çalışmaktır. Vize Merkezi vize işlemlerini, başvuru sahibi için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarır. Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
2023 yılında 5 yıllık Schengen vize ücreti , 1 yıllık Schengen vize ücretinde olduğu üzere 80 € + ilgili vize başvuru merkezinin servis ücretidir. Yine diğer Schengen vize masrafları 5 yıllık Schengen vize başvurusunda da geçerlidir.
Banka hesabınıza formaliteden 3000-4000$ civarı bir para koyun. Hesap ekstrelerini kaşeli imzalı alıp belgelere bunu da ekleyin. Şart olmasada otel-uçak rezervasyonlarınızı sunabilirsiniz. En önemli bölüm Amerika'ya neden gitmek istediğiniz sorusunun cevabıdır.
ABD vizesine başvuracak ve düzenli geliri resmi evrakla kanıtlayamayan ya da geliri olmayan yani işsiz ve çalışmayan kişiler de Amerika'dan vize onayı alabilirler.
“Göçmen Olmayan Vize” ve B1/B2 vize kategorisinde yer alan Amerika Turistik Vize, T.C. vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli olarak verilir. Amerika vizesi ile seyahat eden kişiler, senede maksimum 180 gün (6 ay) süre ile Amerika'da konaklayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri