Bu tip araçları kullanan sürücülerin M sınıfı ehliyete sahip olması gerekir. 0.249Kw (249 Watt) olan Elektrikli bisiklet, scooter, motorsiklet, E-Bike ve motor gücü daha az olan araçlar ehliyetsiz ve plakasız olarak kullanılabilir.
a) L1e kategorisi araçlar (hafif iki tekerlekli motorlu araçlar), şu alt kategorilere ayrılır: 1) L1e-A araçlar (motorlu bisikletler). 2) L1e-B araçlar (iki tekerlekli mopet).
Elektrikli bisikletler, Karayolları Trafik Kanunu'na göre bisikletlerle aynı kapsam altında değerlendirildiğinden ehliyet gerektirmez. Mopedler, Karayolları Trafik Kanunu gereği M sınıfı ehliyetler ile kullanılabilir.
Motorlu Bisiklet: Saatte en fazla 45 kilometre hız yapabilen, 4 kilovata kadar güce sahip, iki veya üç tekerlekli motorlu taşıtlardır. Bunun yanı sıra net ağırlığı 350 kilogramı geçmeyen dört tekerlekli L1, L2 ve L6 sınıfı motorlu taşıtlar da bu sınıfa girer.
1.1) L1 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s'i, içten yanmalı motorlu ise silindir kapasitesi 50 cm³'ü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW'ı geçmeyen iki tekerlekli araçtır.
İlgili 32 soru bulundu
1. Sınıf: N1 Sınıfi; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet) 2. Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
L1 SINIFI ARAÇ
50 cc motorlu bisikletler Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde L1 sınıfında bulunuyor. L1 sınıfı ise azami hızı 45 km/s'i geçmeyen iki tekerlekli araçları kapsıyor.
L Sınıfı Araçlar
L sınıfı araç kategorisi 7'ye ayrılır. L sınıfı araç sınıfları mopet ve motosikletlerin motor hacimleri, araç sürücü ehliyet sınıfları ve köprü otoyol sınıfları hakkında bilgiler verir.
TÜVTÜRK muayenesi: ZORUNLU DEĞİL
Muayeneye girecek olan 49 cc ve altında bulunan L1 kategorisindeki motorlu bisikletler için TÜVTÜRK, Zorunlu Trafik Sigortası için şart koşmuyor.
M, motorlu bisiklet kullanabilmek için gerekli ehliyet sınıfıdır. C1 sınıfı 7500 kg'a kadar çekici ve kamyon kullanımı için gereklidir. C1E ise aynı kriterlerin 12.000 kg'luk araçları için gereklidir. C sınıfı çekici ve kamyon ehliyetlerinin genel sınıfı olurken, CE römorklu modelleri kapsamaktadır.
D1 Sınıfı Ehliyet
16+1 kapasiteli minibüsler içindir. Geçerlilik süresi 5 yıldır. 21 yaşını doldurmuş olma zorunluluğu vardır. D1 sınıfı ehliyet almak isteyen bir kişinin B sınıfı ehliyete sahip olması gereklidir.
80 CC kiti sadece karbüratörlü yakıt sistemine sahip olan scoter modelleri için uygundur. Enjeksiyon sistemi ile çalışan 50 cc scoter modelleri yakıt miktarını ECU yardımı ile püskürttüğü için 80 CC.`ye yükseltilmiş bir enjeksiyonlu motorda bu kit yarardan çok zarar getirir.
Otobana 125cc motosikletle rahatlıkla çıkılır.
L3e-A2 Orta performanslı motosiklet (7) Azami sürekli anma gücü veya net güç (¹) ≤ 35 kW ve (8) Güç(¹)/ağırlık oranı ≤ 0,2 kW/kg ve (9) Kendi gücünün(') iki katından daha güçlü bir motorla donatılmış bir araçtan türetilmiş olmayan ve (10) L3e-A1 araçlara özgü (7), (8) ve (9) numaralı tamamlayıcı alt sınıflandırma ...
L kategorisi araçlar, benzinli, dizel veya elektrik motorlu, iki ve üç tekerlekli mopetler ve motosikletler, motorlu bisikletler, sepetli motosikletler, karayollarında kullanılan hafif ve ağır dört tekerlekliler ve hafif ve ağır dört tekerlekli motosikletler dahil olmak üzere iki, üç ve dört tekerlekli motorlu araçları ...
Mercedes - Benz / Vito / DİZEL OTOMOBİL RUHSATLI B EHLİYET KULLANIR VİP MERCEDES VİTO sahibinden.comda - 297728457.
B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler B, B1, M, D1 ve F sınıfı araçları kullanabilme yetkisine sahiptirler. Bu araçları detaylandıracak olursak; otomobil, 4 tekerlekli motosiklet, traktör ve azami yüklü ağırlığı 4250 gram olan birleşik araçlardır.
Motosiklet Otobana Girer mi? Sigortalı, plakalı ve muayenesi düzenli olarak yapılmış 100cc motosikletlerin tümü; anayollara, otoyollara ve karayollarının tümüne girebilir.
1.2) L2 Sınıfı: Azami hızı 45 km/s'i, kıvılcım ateşlemeli motor ise silindir kapasitesi 50 cm³'ü, içten yanmalı motorlu ise azami net gücü 4 kW'ı, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kW'ı geçmeyen üç tekerlekli araçtır.
Polis yakaladığında ne yapabilir ki ? Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Hız Sınırları başlıklı 100'üncü maddesine göre motorlu bisikletlerin (49 cc) Erişme Kontrollü Karayolunu (Otoyol) kullanmaları yasaklanmıştır. Polis çevirdiğinde, yoluna uygun olmayan aracı kullanmaktan ceza alabilirsiniz.
1. sınıf araç: AKS aralığı yani dingil mesafesi 3,20 metrenin altında olan araçlar 1. sınıf araçlar olarak kabul edilirler. Otomobiller 1. sınıf araçlar içerisinde yer alan araçlardır. 2. sınıf araç: AKS aralığı 3,20 metrenin üzerinde olan tüm araçlar 2. sınıf araçlardır. Minibüsler bu araç kategorisine girer.
Eğer "M1" yazıyorsa "otomobil" sınıfına dahildir ve 2 yılda bir vizeye girer. Bu anlamda örneğin Fiat Fiorino Panorama'lar binek otomobil sınıfına girer. Eğer "N1" yazıyorsa, bu durumda araç "kamyonet" ruhsatlıdır ve yıllık vizeye girer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri