Tatlı, börek, çörek, meze, salata gibi birçok farklı tarifte kullanılan labne peyniri, hafifliği ile hemen her zevke hitap eder. İdeal bir kıvama sahip olan bu peynir, protein ve kalsiyum bakımından zengindir.
Labne kahvaltılarda reçel, bal gibi kahvaltılıklarla sıklıkla tüketildiği gibi poğaça, pide gibi tuzlu ve cheesecake, muhallebi, irmik helvası gibi tatlı birçok tarifte de kullanılabilir.
Labne Peyniri Nedir? Sürülebilir peynir kategorisinde yer alan labne, pastörize süt ve yoğurt kültürünün birleşimiyle elde edilir. Sofraların vazgeçilmezi olan, yediden yetmişe her yaştan tüketici tarafından tercih edilen labne peyniri, zengin kalsiyum ve protein içeriği sayesinde besleyici bir peynirdir.
İlgili 29 soru bulundu
Labne peyniri kanserli hücrelerin vücuttan uzaklaşmasını sağlamaktadır. Bu sebeple vücut direncini yükselten besinler arasında yerini alır. Protein kaynaklarından biri olan labne peyniri, kemik sağlığını korumaktadır. B vitamini içeren labne peyniri kansızlıkla mücadele konusunda başarılı sonuçlar verir.
Sürülebilir tip peynirlerde, ambalajı açıldıktan sonra kase içerisinde kalan kısım ile kapak arasında kalan oksijen yüzünden aynı tat ve tazelik yakalanamaz ve ürün bozulur. Bu sebepten dolayı bu tip sürülebilir kıvamdaki peynirler açıldıktan sonra 2 ila 3 gün içerisinde tüketilmesi gerekmektedir.
Ev yapımı gıdalarda bugün labne peyniri var.
Sıcacık kızarmış ekmeğe sürüp yediğiniz, sandviçin ya da cheesecakelerin vazgeçilmez malzemesi labne peynirini evde hazırlamak mümkün. Sadece iki malzemeyle hazırlayabileceğiniz labne peynirini, mutfağınızda birçok farklı tarifte kullanabilirsiniz.
Labne peyniri, daha kalın, daha konsantre bir ürün için peynir altı suyunun çoğunu çıkarmak için yoğurdun süzülmesiyle üretilen bir tür yumuşak peynirdir.
Geleneksel fermente süt ürünü olan labne, yoğurttan peynir altı suyunun bir kısmının uzaklaştırılmasıyla elde edilir. Bu yüzden konsantre yoğurt olarak da anılmaktadır. Asidik bir tada sahip olan labne; yumuşak, pürüzsüz ve sürülebilir bir yapıya sahiptir.
Labne peynirinin üretimi süt ve kremadan yapılan, yağ oranı düşük, tuzsuz bir peynir çeşididir. Sürülebilir olmasıyla krem peynir ile karıştırılabilmektedir fakat krem peynir değildir. Aksine krem peynir çok tuzlu ve yağlı bir peynirdir.
Bildiğimiz kek harcının içerisine labne peyniri ilave ettiğimizde yumuşacık dokulu, ağızda dağılan ve misler gibi kokan bir kek elde ediyoruz. Tadını daha da nefis kılmak adına limon kabuğu rendesiyle buluşturuyoruz onları.
Beyaz peynir ile labne peynirini karıştırın. Pişen ve ilk sıcağı çıkan poğaçaları keserek arasına peynir karışımından koyup kapatın. Kenarlarını ince kıyılmış maydanoza bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Labne nasıl saklanır? Labne peyniri de diğer süt ürünleri gibi hava almayacak bir biçimde ambalajının kapağı kapatılarak güneş ışığı almayan, serin bir ortamda saklayabilirsiniz.
Süt,şeker,nişasta,hindistancevizi tencerenin içine alınır. Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirilir.Karışım soğumaya bırakılır.Soğuyan karışıma içim labne eklenir.
Nedir Quark? Labne peynir formunda olan ve görüntüsü süzme yoğurda benzeyen quark aslında kefirden elde edilen, besin değeri yüksek bir peynir türü.
Labne, Meksika mutfağına özgü fermente süte dayalı bir süt ürünüdür.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Labne kaç gün dayanır? Pratik labneniz hazırdır. Buzdolabında ağzı kapalı cam kaplarda 4-5 gün muhafaza edebilirsiniz.
Eğer quark bulamazsanız yakın bir tadı elde etmek için labne de kullanabilirsiniz.
Ekmeğimizi aralayıp önce labne peynirimizi sürdükten sonra üzerine kaşar peynirimizi yerleştirip ekmeğimizi kapatıyoruz. Ekmeklerimizi tost makinamıza yerleştiriyoruz. Ekmeklerimiz biraz ısındıktan sonra margarinimizi arkalı önlü sürüyoruz.
Cheesecake yapımında daha iyi sonuç verdiği için krem peynir tercih edilse de siz beyaz peynir ya da labne de kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanacağınız krem peynir miktarını düşürerek San Sebastian cheesecake'inizi lor peyniri ile de yapabilirsiniz.
Labne gibi yumuşak peynirlerin dondurucuya atılmaması tavsiye ediliyor. Bu peynirler sulandığı için tadı eskisi kadar lezzetli olmayabilir. Peyniri ufak porsiyonlar şeklinde dondurmak işinizi kolaylaştırabilir.
Peynirin kendi renginden farklı bir renge dönüşmesi, bozulma sürecinin başladığını gösterir. Açıkta kalan peynir ilk olarak sarımsı bir renk almaya başlar ve yapısında da bozulmalar görülür. Yumuşak yapılı bir peynir açıkta kaldığında sertleşir ve lezzetini yitirmeye başlar.
Özellikle beyaz peynir gibi yumuşak dokulu salamura içerikli ürünlerde çözdürme konusu daha riskli. Yüksek proteinli olan bu ürünlerde su oranı arttıkça, hızlı bozulma ihtimali daha da artıyor. “Bu nedenle süt ürünlerinin buzluk veya dondurucuda muhafaza edilmemesini tavsiye ediyoruz” diyor Orhan Kaplan.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri