LG suşu içeren probiyotik takviye edici gıdadır. Probiyotik mikroorganizmalar sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur. Her kapsülde 3 milyar canlı Lactobacillus Gasseri G12 suşu içermektedir.
LG-G12 suşu içeren probiyotik takviye edici gıdadır.
Lactobacıllus gasseri, yüksek oranda insan bağırsağında kolonize olmuş probiyotik özellikli bir laktik asit bakterisidir. İnsan vücuunda; ağız,ince bağırsak,kalın bağırsak ve kadınlarda vajina florasında varlık gösteren bir probiyotiktir.Bağırsak sağlığını geliştirme yeteneğine sahiptir.
Lactobacillus Gasseri isimli probiyotiğin karın bölgesindeki yağlanmaları azaltıcı, iç organ yağlanmalarını önleyici etkileri vardır.
Lactobacillus plantarum gibi dışarıdan alınabilen bazı probiyotikler; egzama, mevsimsel alerjiler, irritabl bağırsak sendromu (İBS), yüksek kolesterol, inflamatuar bağırsak hastalığı gibi rahatsızlıklar için koruyucu ya da tedavi edici olarak da kullanılabilir (2).
İlgili 17 soru bulundu
Sonuç: Lactobacillus ailesinin bazı türlerinin kilo ve göbek yağını azalttığı gösterilmiştir. Lactobacillus gasseri bu konuda en etkili probiyotik olarak görünmektedir. Kilo vermek, obezite ile mücadelenin tek yolu değildir. Kilo alımını önlemek başta daha da önemlidir.
Bununla birlikte hafif ve orta düzeyde depresyonu olan hastaların anlamlı şekilde duygu durumlarının iyileştiği bu araştırma sonuçlarında yer almaktadır. Çalışmalar sırasında probiyotiklerden Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum kullanılmıştır.
İnsanlarda yoğun karbonhidratla beslenenlerde, anne sütü alan bebeklerde ve çürük dişlilerde ağız ve bağırsak normal florasında bulunur.
Vajinal probiyotikler oral olarak kullanılan ve direk olarak vajen bölgesine uygulananlar olarak iki türdür. Tedaviyi daha hızlı ve etkili gerçekleştirebilmek için oral değil Motiflor Gyno gibi vajinal kullanılan probiyotikler tercih edilmelidir.
Probiyotik takviyeler için en az 2-3 haftalık kullanım önerilebilir. Bununla birlikte, düzenli bir şekilde probiyotik alınmaması durumunda, zararlı bakterilerin florada etkinliğini artırması söz konusu olabilir. Bu nedenle, 6 aydan uzun bir süre de kullanım önerilebilir.
Yoğurt, bilinen en iyi probiyotik gıda olsa da, kefir daha iyi bir bakteri kaynağıdır. Kefir, birkaç ana dost bakteri ve maya türü içermektedir. Bu da kefiri çeşitli ve güçlü bir probiyotik yapmaktadır. Yoğurt gibi kefir de laktoz intoleransına sahip kişiler tarafından iyi tolere edilmektedir.
Zararlı bakterilerin bağırsakta çoğalmasını durdurma ve önlemede etkilidir.
Bu mikroorganizmalar, bağırsağın doğal florasını hastalığa neden olan tüm organizmalardan korur. Saccharomyces, lactobacillus ve bifidobacterium gibi bakteriler en faydalı probiyotiklerdir.
En iyi probiyotik hangisi merak ediyorsanız, en çok oy alan ürün seçeneklerine göz atabilirsiniz. Nutraxin Probiota Advanced 60 Tablet, sitemizde en çok puanlanan ürünler arasında ilk sırada yer alıyor. Yetişkinler için uygun olan bu ürünün günde 1 ya da 2 kez alınması önerilmektedir.
Adını ilk ortaya cıktığı ülke olan Bulgaristan'dan almaktadır. Bakteri sütte beslenerek laktik asit fermantasyonu yapar ve onu yoğurda dönüştürür. Enzimleriyle laktozu basit şekerlere parcalar. Ayrıca Lactobacillus bulgaricus fermantasyon yaparken yoğurda kokusunu veren asetaldehit te sentezler.
Probiyotikler; stres, enfeksiyon görülme sıklığı ve sindirim sistemi problemlerini azaltabilmektedir. Düzenli olarak kullanılan Lactobacillus helveticus ve Bifidobacterium longum bakterilerini içeren probiyotik takviyesi alımı, psikolojik stres düzeyini ve depresyonu azaltmıştır.
Çay ağacı yağı antifungal özelliği sayesinde vajinal mantar tedavisinde evde kullanılabilecek yöntemler arasında yer alır. Probiyotik takviyeler, mantar ve diğer vajinal mantar gibi enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur.
Candida albicans tedavisinde kullanılan bitkisel tedavi yöntemleri arasında probiyotikler, özellikle de Lactobacillus türleri, oldukça etkilidir.
Probiyotik içeren yoğurt, kefir ve bazı peynirler idrar PH düzeyini düşürmekte, güçlü bir antibakteriyel olan hidrojenperoksit üretmekte ve genital bölgenin florasını düzenleyerek idrar yolu enfeksiyonlarının sıklığını ciddi oranda azaltmaktadır.
Probiyotikler, çeşitli mikroorganizmalar içerebilir. En yaygın olanları Lactobacillus ve Bifidobacterium adlı gruplara ait bakterilerdir.
Lactobacillus bakterileri laktik asit üreterek patojen bakterilerin azalmasını sağlar ve mineral emiliminin artmasına yardımcı olmaktadır. Bazı süt ürünlerinde bulunan Bifidobacterium ise patojen bakterilerin çoğalmasını engeller ve immün sistemin düzenlenmesinde rol oynar.
Diğer yandan Lactobacillus ve Bifidobacterium mikroorganizmaları ise yemekten 30 dakika öncesine kadar en üst düzeyde hayatta kalmaktadır. Probiyotikleri yemekle ya da aç karnına almanızdan daha önemli olan şey ise düzenli kullanımıdır.
Doğal besinler dışında, probiyotikleri bakteri içeren kapsül, tablet veya toz şeklindeki ilaç takviyeleri olarak da alabilirsiniz.
Probiyotiklerin faydalarının başında probiyotiklerin bağırsak florasını düzenleyerek sağlıklı bir yaşam geçirmemizi sağlaması gelir. Vücudumuzun enerji kullanımını ve kalori yakmasını düzene sokan probiyotikler kilo vermemize de yardımcı olur.
Probiyotik Ne Zaman Alınmalı? Probiyotiklerin kullanımı ile ilgili sorulan sorulardan biri de “probiyotik nasıl kullanılır aç mı tok mu?” sorusudur. Bu sorunun cevabı kullanılan suşa bağlı olabildiği gibi en yaygın öneri, probiyotiklerin yemekten bir saat önce veya yemek sırasında alınmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri