Lahmacun harcı; kıyma, baharatlar, tuz, soğan temelinde şekillenen bir harç. Olmazsa olmazları arasında çok kaliteli kıyma kullanımı geliyor. Kıymanın lezzetini arttırmak için ise içerisine yan roller giriyor. Genellikle içerisine soğan mutlaka konuluyor.
Soğanlar soyulup kasaba gönderilir. Kasapta soğanlar zırhla doğranır daha sonra kıyma eklenerek tekrar zırhla doğranır. Bu arada içine ceviz içi, nar pekmezi, domates ve biber salçası, toz biber, kimyon, yenibahar, karabiber ve tuz karıştırılarak karışım homojen hale getirilir.
Gelelim lahmacunun diğer lezzet sırlarına. Lahmacunun en olmazsa olmaz malzemesi incecik doğranmış soğanlar. Soğanları rondodan geçirerek ya da rendeleyerek kullanacaksanız eğer mutlaka öncesinde sularını sıkarak kullanın. Aksi takdirde harcı sulandırarak lezzetini kaybetmesine neden olabilir.
Gaziantep lahmacununda zırh ile çekilen kuzu kıyma, sarımsak, maydanoz, biber ve çeşitli baharatlar kullanılır. Diğer lahmacun çeşitlerinden farklı olarak soğan içermez.
İlgili 23 soru bulundu
Lahmacunumuz soğanlı olduğu için tekrardan yanında soğan vermeyiz. Onun yanında maydanoz, nane, limon, domates ve pişmiş patlıcan servis ediyoruz" diye konuştu. Şanlıurfa'da ana malzemenin soğan olduğunu ifade eden kasap Reşit Kahkeci ise, "Lahmacun Gaziantep'te sarımsaklı ve bol maydanozlu olur.
Türkiye'de lahmacun
Lahmacun Şanlıurfa'da soğanlı, Gaziantep'te sarımsaklı, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta ise hem sarımsak hem de soğanlı olarak yapılmaktadır.
Hamuru için, 4 su bardağı unu eleyerek bir kaba ekleyin. Üzerine kuru maya, zeytinyağı ve tuz ilave edin. Karışımın içerisine azar azar ılık su ekleyin ve hamur ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve dinlenmeye bırakın.
İç harcımız fırına gitmeye hazır. Lahmacunların arasına koymak için sumaklı soğan dilimleri, maydanoz yaprakları, domates dilimleri ve limon dilimlerinizi hazırlayabilirsiniz. Hem lezzetli, hem içi istediğiniz gibi daha ne olsun.
lahmacuna kappa biber ve yeni bahar çok yakışıyor . lezzetini artırmak istiyorsanız lalis zeytin yağıda koyabilirsiniz iç harcın içine benim lahmacunlar yok satıyor. lahmacuna kappa biber ve yeni bahar çok yakışıyor .
Suları süzülen soğan ve sarımsaklar kıymayla birlikte büyükçe bir kaba alınır. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, sivri biber ve kabuğu soyulmuş domates ilave edilir.
Önce patatesleri robatta rendeliyoruz. Ardından robotun bıçağını takıp maydanoz hariç diğer malzemeleri doğruyoruz. Maydanozu da elimizde doğrayıp tüm malzemeleri kıymayı, yağını, salçasını da koyup karıştıralım, harcımız hazır.
Lahmacunun hamuru temelde un, su ve tuzdur. Unu eleyerek kullanmanız, suyunuzun oda sıcaklığında olması önemlidir. Önce suyu koyduğunuz kaba unu azar azar ilave edin ve birbirine yedirdikçe unu koymaya devam edin. Tuzu da eklediğiniz hamur ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur olmalıdır.
Ev Usulu Lahmacun Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak ılık süte şeker ve mayayı ilave edip kabardıktan sonra un,tuz ve sıvı yağ karışımına katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için ılık su ilavesiyle yoğuruyoruz. 30-35 dakika mayalanmaya bırakın.
20 adete yakın lahmacun hazırlamak istiyorsanız 2 su bardağı suya 5 su bardağı un alacaktır. Suyu kaba koyduktan sonra azar azar, suyla unu birbirine yedirdikçe un ilave edin. Tuzunu da ekleyin. Ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur elde edin.
Lahmacun Tarifinin Püf Noktası
Lezzetli bir lahmacun için harcınızın kıvamı cıvık olmalıdır ve hamurun üzerine kenarlarına gelecek şekilde yayılmalıdır.
250 gr kıyma. 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı karabiber. 1 tatlı kaşığı deniz tuzu.
Gaziantep lahmacunu sarmısaklı yapılıyor
UNESCO'nun gastronomi alanında "yaratıcı şehirler" ağında yer alan Gaziantep'in öne çıkan lezzetlerinden olan ve Türk Patent ve Marka Kurumunca 2017'de coğrafi işaretle tescillenen "Antep lahmacunu"nun en önemli özelliği, sarımsaklı olması.
Adana Kebabının servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası ve salatayla yapılır. Urfa kebap ise, Şanlıurfa ve çevre illere özgü kebap türüdür. Urfa kebabı acısız, zırhta çekilmiş sade kebaba verilen isimdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri