Etin yağı ve soğanın suyuyla birleşen ayvanın tatlı mayhoş tadı değişik bir lezzet yaratır. Soğanı zırhta ufak doğrayın. Kıyma, ceviz, domates ve biber salçası, nar pekmezi, tuz, karabiber, kırmızıbiber koyarak tamamını karıştırın.
Maydanoz, biber, sarımsak, domates, soğan, salçalar, kıyma ve baharatları yoğurma kasesinde karıştırın. Son olarak sıvı yağı da ilave edip hepsini güzelce harmanlayın. Lahmacun içiniz hazır, afiyet olsun!
Lahmacunumuz soğanlı olduğu için tekrardan yanında soğan vermeyiz. Onun yanında maydanoz, nane, limon, domates ve pişmiş patlıcan servis ediyoruz" diye konuştu. Şanlıurfa'da ana malzemenin soğan olduğunu ifade eden kasap Reşit Kahkeci ise, "Lahmacun Gaziantep'te sarımsaklı ve bol maydanozlu olur.
Antep Lahmacunu için kullanılan harcın yüzde 11-14 ü maydanoz, yüzde 10-12 si domates, yüzde 9-11' i sarımsak, yüzde 8-10' u biber, yüzde 0.75-0.90'ı Karabiber ve Kırmızı pul biber (isteğe göre) olmalıdır.
İlgili 32 soru bulundu
100 GR KIYMA İLE 40 LAHMACUN ÇIKTI 🙈 EVDE PÜF NOKTALARIYLA PRATİK LAHMACUN TARİFİ 👏🏻 - YouTube.
Urfa Lokanta Usulü Lahmacun İçi Tarifi Nasıl Yapılır? Önce kuru soğan, kırmızı biber, domatesleri ince doğruyoruz. Maydanozun sadece sap kısmını çok ince doğrayıp ekledikten sonra, salça, isot ve baharatları ilave ediyoruz. En yakın fırında pişirtip afiyetle yiyoruz.
Domates, sarımsak, biber, taze nane gibi ilavelerde bulunabilirsiniz.
Uzunca bir süre yoğurduktan sonra streç filmle sarıp buzdolabına kaldırın ve en az 1 saat maksimum 1 gün buzdolabında dinlendirin. Dinlendikçe ortaya mükemmel lezzetli bir lahmacun içi çıkacaktır.
Yağlı Kıyma Seçin
Pişirme sırasında lahmacunun kurumaması için yağlı kıyma seçmeye dikkat edin. Lahmacunun ana malzemesi olan kıymayı doğru seçerek birçok yemekte olduğu gibi daha lezzetli sonuçlar alabilir, kusursuz bir lahmacun hazırlayabilirsiniz.
Lahmacun hamuru mayasız bir hamurdur.
Lahmacun yemeden önce çorba içilir. Sonrasında ise lahmacun yerken yanında salata tüketilmesi tavsiye edilir. Salata tercihinde daha çok çoban salata tercih edilirken mevsim salataları da tercih edilenler arasındadır. Domates, soğan ve marul karışımı lahmacunun yanında pratik bir salata tarifi olabilir.
20 adete yakın lahmacun hazırlamak istiyorsanız 2 su bardağı suya 5 su bardağı un alacaktır. Suyu kaba koyduktan sonra azar azar, suyla unu birbirine yedirdikçe un ilave edin. Tuzunu da ekleyin. Ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur elde edin.
Ben 750 Gr kıyma ile hazırladım lahmacun içini. 25 Tane lahmacun hazırlandı bu malzemelerle. Sayı değişebilir, lahmacunun boyutuna, kalınlığına göre.
Lahmacunu ortadan ikiye katlayınız. Ortadan ikiye katlı bir şekilde buzdolabına koyarak 1 hafta muhafaza edebilirsiniz. LAHMACUN BUZDOLABINDA KAÇ DERECEDE SAKLANMALIDIR? Lahmacunu buzdolabı poşetiyle buzlukta -18 derecede saklarsanız, yaklaşık 3 ay muhafaza edebilirsiniz.
Püf Noktası:
Lahmacunda kullanılacak etin biraz yağlı olması lezzetini arttırır. Bizim et o kadar yağlı olmadığı için biraz sıvı yağ ekledik. Yağsız olan lahmacunlar çok sert oluyor.
Robottan geçirilmiş malzemelerinizi derin bir kaba alın üzerine kıyma- kuyruk yağı karışımını, sıvı yağı, salçayı ve baharatlarını ilave edin. Lahmacun İçimiz hazır.
Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırın. Azar azar da un ilave edin. Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz orta sertliğe ulaşınca tezgahın üzerine alıp en az 5 dakika daha yoğurun.
Lahmacun İçi Nasıl Yapılır? 1- Kıyma, salça, rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates, maydanoz, baharatlar ve biberi iyice yoğurun. Not: Kıyma mutlaka kuzu kıyma seçilmeli, Yağlı kıyma olmalı. Lezzeti arttırır.
Üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır. Bu arada iç malzeme hazırlanır, ben bütün malzemeyi robota çektim önce soğan soyulup robotta çekilir ve konularak yıkanır suyu süzülür böyle daha lezzetli olur.
Önce patatesleri robatta rendeliyoruz. Ardından robotun bıçağını takıp maydanoz hariç diğer malzemeleri doğruyoruz. Maydanozu da elimizde doğrayıp tüm malzemeleri kıymayı, yağını, salçasını da koyup karıştıralım, harcımız hazır.
Yöresel yemekler arasında çok beğenilen lahmacun; hem kolay yapımı, hem de lezzetiyle adını duyurmayı başaran bir yemektir. Açılmış hamurun üzerine kıyma, soğan, maydanoz, sarımsak ve baharatlar eklenerek hazırlanır. Kökeni Orta Doğu'ya dayanan bu yemek, Ermenistan, Azerbaycan, Lübnan, Suriye ve İsrail'de de tüketilir.
Sarımsak kullanılan Antep Lahmacunu'ndan en temel farkı içeriğinde soğan kullanılmasıdır. Urfa Lahmacunu'nu diğer lahmacunlardan ayıran en önemli özelliği üretiminde kullanılan etin Şanlıurfa'da meralarda doğal ortamda yetiştirilen İvesi ırkı koyunun kuzusundan temin edilen et olmasıdır.
Lahmacunda kullanılan et kendinden yağlı; az miktarda kuyruk yağı kullanılıyor. En büyük özelliği az baharatlı olması ve hamurunun merdanesiz elde açılması. Levent Kıyan, lahmacunun kesinlikle odun fırınında pişirilmesi gerektiğini belirtiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri