Bol yeşillik, özellikle maydanoz ve limon sıkılarak domatesle dürülen lahmacun haftada 1-2 kez tüketilebilir.
Açık da olsa kapalı da olsa hatta kıymalı ya da ıspanaklı da olsa pideye de limon sıkılmaz arkadaşlar.
Vücuda düzenli biçimde protein alınması oldukça önemli. Her hafta düzenli olarak kırmızı et, balık, tavuk ve kuru baklagillerin tüketilmesi sağlıklı bir yaşam için şart. Kırmızı etle limon tüketmekte faydalı çünkü limon, kırmızı etin içindeki demirin emilimini kolaylaştırıyor.
hatta kuru fasülyeye de limon sıkılır. ikisine de çok yakışır. içli köfteye limon sıkmanın ve ıspanaklı böreğe limon sıkmanın kardeşi olan eylemdir.
Limon birçok yemeğin baş tacıdır, yakışanıdır. Hatta bazılarının da olmazsa olmazıdır. Salatayı, çorbayı, balıkları, zeytinyağlıları anlarız. Haydi lahmacunu ve midye dolmayı da anlarız ama olur olmadık şeylere sıkmayın şu limonu yahu!
İlgili 27 soru bulundu
Sadece balık çiğ olarak tüketilecekse limon sıkılabilir. Taze balığa limon sıkılmaz.
mercimek çorbasına limon sıkılmaz. çünkü limonun keskin aroması daha yumuşak olan mercimek aromasının önüne geçer. mercimeğin kendisine özgü tadının doğal halinde alınıp fark edilmesini engeller.
Uzmanlar, etleri yumuşatmak için de limon suyunu tavsiye ediyor. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pişirilirse, hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.
Balığın üstüne limon sıkılmaz. Limon, omega-3 ile etkileşime girdiğinde onu bozar, etkisini yitirmesine neden olur.
O arada siz, küçük bir kap içinde limon suyunu karbonatla karıştırın. Kıymayı çıkartıp karbonatlı limon suyuyla karıştırıp iyice yoğurun. Kıyma tam istediğiniz gibi olması için 1 gün dinlenmeli.
Limon suyu, sirke ve yoğurt gibi asidik malzemeler etin proteinlerini kırarak yumuşamasını sağlar.
Etinizin daha sulu olmasını istiyorsanız 1 şişe maden suyu daha dökebilirsiniz. Maden suyu etinizin daha kısa sürede pişmesini ve daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Son olarak damak tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyip, güzelce karıştırın. İsteğe göre kimyon ve kırmızı toz biber de ekleyebilirsiniz.
- Sarımsak, pul biber, yoğurt, maden suyu, soğan suyu, karabiber, kekik, cajun, defne yaprağı, zeytinyağı, limon, süt, biberiye, tuz gibi birçok malzeme eti yumuşatır, suyunu korur, pişirirken lezzetini artırır. Bu malzemelerle kendi marine tarifinizi geliştirebilirsiniz.
Fırından alır almaz, kenarlarına tereyağı sürün ve daha yumuşak bir pide istiyorsanız üstlerini temiz bir bezle örtün. Pideleriniz hazır! Afiyetler olsun!
Tarifi Nasıl Yapılır? Kıyma, biber, rendelenmiş soğan, doğranmış domates, maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi uygun bir kapta yoğuralım. Yaklaşık 1 çay bardağı kadar su ile kıvamını açalım. Pide içimiz hazır.
Roka, demir içeriği en yüksek gıdalardan biri. 100 gramında 1,5 mg demir bulunuyor. Diğer yandan özellikle hamsi gibi kılçığıyla birlikte tüketilebilen küçük balıklarsa tam bir kalsiyum deposu. Ancak demir ve kalsiyum açısından zengin gıdaların birlikte yenmesi bu etkilerini azaltıyor.
sudan çıkınca solungaçlar birbirine yapışarak, gaz alışverişi olan yüzey alanını nerdeyse tamamen sıfırlar. ve balıklar havasızlıktan, yani boğularak ölür. varlık içinde bulundukları şeyin.
Balıkları buzdolaplarının +5 dereceli raflarında 3 gün saklayabilirsiniz. 0 ve -5 dereceli buzluklarda bu süre ortalama 14 gündür. -18 derecelik deep freeze'lerde küçük balıklar 3 ay, lüfer gibi balıklar 5-6 ay, büyük balıklar ise ortalama 6-8 ay kadar saklanabilir. -25 dereceli deep freezelerde bu süre daha fazladır.
ET NASIL YUMUŞACIK OLUR? Etin yumuşak olmasındaki bir diğer püf nokta ise sirke kullanmaktır. Et pişirilirken üzerine birkaç damla elma ya da üzüm sirkesi gezdirmek, etin yumuşak olmasını sağlar. Aynı zamanda sirke yerine limon suyu da kullanılabilir.
Eti pişmeden önce 20 dakika soğuk suda bekletin.
Sağlıklı et için yavaş yavaş pişirmeyi tercih edin. Ayrıca sağlıklı et için ek yağ kullanmamaya dikkat edin. Etin piştiğinde yumuşak olması için, haşlama suyuna 1-2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Pişmiş et ve çiğ eti birbirine değmeyecek şekilde saklayın.
Tuz eti sertleştirir. Ete baharatı da tuzu da pişmesine yakın katılmalıdır.
Ayrıca hiçbir sıcak yemeğe limon sıkılmaz. Limonu yalnızca patates çorbasının terbiyesine koymalısınız.
Genellikle 1 su bardağı kırmızı mercimek için 1,5-2 litre su (klasik su bardağı ile 8-10 bardak) yeterli olmaktadır. Pişen çorbanın kıvamı size koyu gelirse biraz daha su ilavesinde bulunabilirsiniz.
Yeşil mercimek yaklaşık 45 dakikada pişer. Tuz ve asit, örneğin reçetenizdeki sirke ve limon suyu ise bu pişme süresini uzatır. En iyi sonuç için tuz, limon suyu veya sirkeyi mercimek sade suda bir süre piştikten sonra eklemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri