Yüksek UV teknolojisine dayanan MDF ve Sunta yüzeylerine primer (yapışma) ve dolgu uygulamaları sonrasında, uygulama tipine göre UV lazer silindirli lake veya UV perde lake uygulaması sonucu, maksimum parlaklık kazandırılmış dekoratif ahşap panellerdir.
MDF Nedir? MDF, termomekanik olarak odun veya diğer lignoselüozik hammaddelerden elde edilen liflerin, sentetik yapıştırıcı ilavesiyle belirli bir rutubet derecesine kadar kurutulduktan sonra oluşturulan levha pastasının ısı ve basınç altında preslenmesiyle elde edilen bir üründür.
Glossmax Pro high gloss levha, ileri ve eşsiz bir teknoloji ile, çeşitli endüstriyel proseslerden geçerek, melamin kaplı MDF veya Yonga Levhanın yüzeyine tutkal ve UV akrilik lak uygulanması sonucunda elde edilen dekoratif parlak yüzeyli ahşap paneldir.
Yıldız Entegre ürün gamında bulunan otuzu aşkın farklı desen ve renk alternatifi ile farklı ölçülerde üretilen lak panel ürünleri; çizilme, sararma ve aşınmalara karşı dayanıklılığı, yaşam alanlarına estetik katması ve kalitesi ile tercih edilmektedir.
Kısmî Lak Uygulaması
UV (Ultraviyole) lak olarak da adlandırılır. Lak, baskı yüzeyine uygulanan, ürünün parlak ve çekici görünmesini; aynı zamanda dış etkenlere karşı korunmasını sağlayan bir uygulamadır. UV (Ultraviyole) lak olarak da adlandırılır.
İlgili 32 soru bulundu
Lak, baskı yüzeyine uygulanan, ürünün parlak ve çekici görünmesini; aynı zamanda dış etkenlere karşı korunmasını sağlayan bir uygulamadır. UV (Ultraviyole) lak olarak da adlandırılır. Lak uygulanmış kağıt yüzeyi nem, güneş ışığı, çizilme ve kağıt üzerindeki baskının dağılmasını karşı dayanıklıdır.
Akrilik kapak uzun süre kullanımda güneş ışığına dayanıklılık gösterebilir fakat lake kapak için bu süre daha kısadır. Lake kapak nem ve buhara, akrilik kapaktan daha uzun vadede dayanıklılık gösterebilir. Akrilik kapakta çizilmez özelliği ön planda iken lake kapakta bu özellik fazla ön planda değildir.
malzemelerin gıdaya bulaşmasını ve korozyonu. önlemek amacıyla yapılan kaplama maddesidir.
Dekorasyon ve mobilyalarda parlak paneller üretebilmek için ortaya çıkmış bir üründür. Sunta ya da MDF levha yüzeyine PET, PVC folyo ya da her ikisinin birlikte lamine edilmesi ile elde edilir. High gloss özellikleri nelerdir? Yüzey kalitesi cama yakındır, yüksek parlaklığa sahiptir.
Gofre ve kabartma lak uygulamaları, materyallerin yüzeylerine farklı yöntemlerle kabartma efekti vermek için kullanılan tekniklerdir. Her iki yöntem de malzemelere doku, dokunsallık ve görsel çekicilik katmak için kullanılır.
Yüksek UV teknolojisine dayanan MDF ve Sunta yüzeylerine primer (yapışma) ve dolgu uygulamaları sonrasında, uygulama tipine göre UV lazer silindirli lake veya UV perde lake uygulaması sonucu, maksimum parlaklık kazandırılmış dekoratif ahşap panellerdir.
En İyi Mutfak Dolabı Malzemesi Nedir? Dolapların kapak kısımlarında ve ana gövdelerinde kullanılabilecek en iyi malzeme MDF olarak gösterilir.
Son yıllarda giderek artan mutfak dekorasyonu trendlerinin baş rolü olması da dolayısıyla estetik çekiciliği ve kolay temizlenebilen, uzun ömürlü ve dayanıklı özelliklerinin bir sonucu olarak akrilik yüzeylerden imal edilen hazır mutfak dolapları membran mutfak dolaplarına göre daha pahalıdır.
Ham MDF üzerine astarlama yapıldıktan sonra poliüretan veya akrilik sistem boyaların uygulanması usulüyle yapılan kapaklara Lake Kapak denir. NEDEN LAKE KAPAĞI TERCİH ETMELİYİM?
Lakeyi; çizilmez ve toz tutmaz bir malzeme olarak açıklayabiliriz. Polyester astar yüzey olarak mdf üzerine uygulanan bu malzeme ile dayanıklı ve zarif mutfak dolapları elde edebilirsiniz. Lake kapaklara sahip mutfak dolapları mutfak dekorasyonlarında en çok tercih edilen konumdadır.
MDF Ömrü Ne Kadar? MDF'nin kullanım ömrü kullanış tarzı ve ürünün maruz kaldığı etkenlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Bu anlamda ham MDF ömrü 10 yıl olurken MDF Lam ömrü ise 20 yıla kadar çıkmaktadır.
Akrilik mutfak dolapları, sararmayan ve solmayan yapısından dolayı geleceğe dönük uzun vadeli bir bir yatırımdır. Parlak yapısıyla aydınlık ve modern bir mutfak görünümü sunarak dekoratif üstünlük avantajı sağlar. Kolay temizlenebilir yapıdadır.
Akrilik kapaklar, ham mdf üzerine 0,5-2 arası ABS/PMMA nın laminasyonu ile elde edildiğinden kapak kalınlığının 18 mm den fazla olması gerekir. Bir diğer yöntemi de kapak kenarında yer alan pvc bantın sökülmesi ile kapağın akrilik olup olmadığı anlaşılabilir.
Akrilik malzeme ısıya karşı da dayanıklılık gösterir ancak direk güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Akrilik malzeme renk solmasına karşı da korumalıdır ancak zamanla sararma yapabilir.
Lak uygulanmış olan kağıt yüzeyi güneş ışığı, nem, çizilme ve kağıt üzerindeki baskının dağılmasına karşı da oldukça dayanıklıdır.
Kullandığımız metal boncuklar lak kaplama olduğundan kararmaya karşı son derece dayanıklıdır ancak yine bu kullanım koşullarıyla doğru orantılıdır. Bijuteri ürünlerinin değerli madenlerden üretilmediği ve aynı dayanıklılığa sahip olmayacağı unutulmamalıdır.
Lokal , Emboss , Kumlu ve Tümsek LAK. Lak işlemi baskı sonrasında uygulanan bir matbacılık terimidir. Birçok çeşide sahip olan lak uygulaması, tercihe göre değişim gösterebilir. Ofset baskıda dekoratif bir sanat olarak nitelendirilen lak baskı, her geçen gün daha popüler bir hale gelmektedir.
Malzeme seçimini belirleyen en büyük fark; dolaplarınızın su ile temas edip etmediğidir. Mutfak gibi su ile sürekli temas eden bir alanda suya daha dayanıklı olan MDF malzemenin kullanıldığı lake kapakların kullanılması daha avantajlı olur.
Daha az parlak olan High Gloss Panellerde ışık biraz daha az yansıtılır ve renklerin canlılık oranı ona göre daha azdır. High Gloss ve Akrilik panellerin renk seçenekleri oldukça zengindir. Akrilik panellerinin en olumsuz yanı ise mat özellikte seçeneğinin bulunmamasıdır.
Lake mutfak dolaplarında parlak seçenekler her zaman daha popüler olduğu için kimileri lake mobilyaların yalnızca parlak yüzeylere sahip olabileceğini sanabiliyor. Oysa lake uygulaması mat cila ile de yapılabiliyor ve aynı pürüzsüzlük ve akıcı şık görünüm mat lake mutfak dolaplarında da kendini gösteriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri