Sadece Handy Lake boya ve fırça ile yüzeylere kolayca uygulama yapabilirsiniz. Boyaların kapaklarını açtıktan sonra uzun bir çubuk yardımıyla boyayı karıştırınız. Hangi yüzeye uygularsanız uygulayın mutlaka işleme başlamadan önce boyayı karıştırın. Fırçayı boyaya daldırdıktan sonra istediğiniz yüzeyi boyayabilirsiniz.
Yedi kat cila uygulaması şeklinde geçen lake boyanın diğer cilalardan farklı yanı, yedi kat cilanın sonunda polisaj işlemi uygulanarak ağaca pürüzsüz bir görüntü verilmesidir. Lake boya uygulaması, birden çok boyama ve kurutma uygulamalarına tabi tutulduğu için diğer boyama işlemlerine göre daha maliyetlidir.
İnceltme/ Karışım Oranı: Ağırlıkça 3 birim ÜRETAN LAKE BOYA ASTARI, ağırlıkça 1 birim ÜRETAN LAKE BOYA ASTARI,SERTLEŞTİRİCİSİ ile karıştırılır. Karışım oranına dikkat edilmelidir. İnceltmek gerektiğinde % 20-30 ÜRETAN TİNER kullanmalıdır. Uygulama için hazırlanan karışım 2-3 saat içine kullanılmalıdır.
Lake boya yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi sprey lake boyalar ile gerçekleşebilir. Yanı sıra lake boya tabancasıyla da boyama yapılabilir. Nadir de olsa fırça rulo ile yapıldığı da olur. Ancak yaygın olarak sprey boya kullanılır.
LAKE KAPLI BİR YÜZEYİ OLAN MOBİLYALARINIZI ZIMPARA ATMADAN KOLAYCA BOYAYABİLİRSİNİZ.BU VİDEOMUZDA LAKE KAPLI BİR MOBİYAMIZI ZIMPARASIZ BİR ŞEKİLDE NASIL BOYADIĞIMI İZLEYECEKSİNİZ.
İlgili 41 soru bulundu
Lake kapakların boyaları insan ve çevreye zararlı maddeler içermez. Doğrudan ve uzun süreli güneş ışınlarına maruz kalmadığı sürece kapaklarınızı uzun yıllar, ilk günkü canlılık ve parlaklığı ile kullanılabilmektedir. Lake malzeme, neme ve suya olan dayanıklılığının yanı sıra, temizlenmesi de kolaydır.
Lake mutfak dolabınızı temizlerken yalnızca ılık su kullanmanız yeterli oluyor. Lake mutfak dolaplarında derinlemesine temizlik istiyorsanız da, ılık su içerisine cam temizleyici ürün eklemeniz gerekiyor.
Akrilik lake boya su bazlı olduğu için tüm yüzeylerde kullanılabilir.
Aynı zamanda kendinden vernikli boya kullanarak lake görünüm boyama elde edilebilir. Boyalar su bazlıdır ve sağlığa hiçbir şekilde zararlı madde içermez.
Kestirme yerleri kurumadan geniş yerleri rulo ile boyarsanız, boyanın iz bırakmasını engellersiniz. Boyanın iz bırakmasını istemiyorsanız ruloyu dikey olarak ve düz hatlar çizerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Boyanın iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu ise, boyayı tek seferde ve boya kurumadan yapmanız.
Yüzeyi nemli bir ortamda boyamak da boyanın soyulmasına neden olacaktır. Galvanizli metal üzerine yağ bazlı boyalar gibi kimyasal olarak uyumsuz maddelerle de çalışamazsınız. Soyulmayı önlemek için şunları yapabilirsiniz: Önce yüzeyi zımparalamak duvarı sertleştirecek ve boya daha iyi yapışacaktır.
Su bazlı boyaları inceltirken su kullanılması yeterlidir.
Akrilik kapak uzun süre kullanımda güneş ışığına dayanıklılık gösterebilir fakat lake kapak için bu süre daha kısadır. Lake kapak nem ve buhara, akrilik kapaktan daha uzun vadede dayanıklılık gösterebilir. Akrilik kapakta çizilmez özelliği ön planda iken lake kapakta bu özellik fazla ön planda değildir.
Parlak cilalar mobilya üzerindeki darbeleri ortaya çıkarır; bu nedenle lake, girintili çıkıntılı ahşaplar ile düz ve temiz olmayan yüzeyler için uygun değildir. Bu özellikteki ahşaplar ekstra hazırlama aşamasından geçerek (zımpara ve boya) lake cila için uygun bir hale getirilebilir.
Lake dolaplar ahşap dolaplara göre daha kolay temizlenir, toz tutmaz. Bu tür dolaplarınız için yalnıza ılık su kullanın. Suyun içine isterseniz cam temizleyici ekleyebilirsiniz. Sonrasında temiz bir bez ile bu su kullanılarak dolaplarınızı dairesel ve yumuşak hareketlerle yukarıdan aşağıya doğru ovalayın.
Malzeme seçimini belirleyen en büyük fark; dolaplarınızın su ile temas edip etmediğidir. Mutfak gibi su ile sürekli temas eden bir alanda suya daha dayanıklı olan MDF malzemenin kullanıldığı lake kapakların kullanılması daha avantajlı olur.
Sadece Handy Lake boya ve fırça ile yüzeylere kolayca uygulama yapabilirsiniz. Boyaların kapaklarını açtıktan sonra uzun bir çubuk yardımıyla boyayı karıştırınız. Hangi yüzeye uygularsanız uygulayın mutlaka işleme başlamadan önce boyayı karıştırın. Fırçayı boyaya daldırdıktan sonra istediğiniz yüzeyi boyayabilirsiniz.
Boya alttaki katmana tutunamadığında soyulacaktır. Örneğin, parlak, sert, kaygan yüzeylerin boyanması normalde soyulmuş boyayla sonuçlanır. Kaygan yüzeyler, boyanın tutunması için gereken küçük tepelere ve çukurlara sahip değildir. Bir yüzeyin nemli bir ortamda boyanması boyanın da soyulmasına neden olacaktır.
Boya üzerine akrilik ipek mat vernik uygulanır. Akrilik ipek mat vernik boyayı korur ve çizilmelere karşı dayanıklılık kazandırır. Bütün düz renkler uygulanabilmektedir. Canlı bir görünüme sahip, kalitesini belli eden lake mutfak dolapları uzun ömre sahiptir.
Beyaz lake kapı modellerinin en önemli sorunu sararma ihtimalidir. Her ne kadar şık ve göz alıcı tasarımlara sahip olsalarda, beyaz lake kapı seçimi yapacak kişilerin, bu kapıları sararmalara karşı koruması önemlidir.
180 ve 150 zımpara seçimi lakede uygun olan zımpara modelidir. Zımparalama işlemi sonrasında astarlama ve tekrar macun yoklaması yapılmaktadır. Macun yoklamasının ardından tekrar zımparalama işlemi uygulanarak boyama işlemine geçiş sağlanır. Boyama işleminde son kat boyama işlemine gelinmiş sayılmaktadır.
Su bazlı, özel formüle edilmiş çok parlak, tamamen örtücü, leke tutmayan yeni nesil boyadır. Her türlü sert yüzeye ahşap, polyester, seramik, metal, plastik, cam, strafor vb. kolaylıkla uygulanabililir, çabuk kurur ve vernik gerektirmez. Şık bir görünüm ve koruyucu özellik sağlar.
Lake boya, cila gibi maddeler yoğun bir kokuya sahip olduğu için koltukların kullanım zamanı geldiğinde bu koku rahatsızlık verici olur. O yüzden kullanmaya başlamadan önce bu kokudan kurtulmak isteyebilirsiniz.
Beyaz lake mutfak dolabı temizliği için yapacağımız en sağlıklı temizleme yöntemi iki yumuşak bez (tercihen mikro fiber) ve ılık su yardımıyla olmalıdır. Eğer lekeler nemli bir bezle çıkmayacak kadar inatçı ise o zaman cam silmek için kullandığımız spreylerden biraz temizleme suyuna ilave edebiliriz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri