Bunun için boya kutusuna zemin fırçasını batırarak aldığımız boyayı girintili kısmın ortasından başlayarak etrafa yayıyoruz. Düz yüzey kısmı için boya tabağına bir miktar handy lake boya döküyoruz ve ardından parmak rulomuza boya yüklemesi yapıyoruz. Boyama işlemi bittikten sonra 6-12 saat arasında bekliyoruz.
Poliüretan astar boya MDF olan ürünlerde kullanılmalıdır. En az 4 kez boyama işlemi gerçekleştirilebilir. Tüm katlarda uygulama tekrarlanarak sonucunda pürüzsüz bir yapı elde edilir.
MDF ve benzeri malzemelerden üretilip lake işlemi görmüş mobilyalara lake mobilya denir. Lake mobilya kullanışlı mı? Lake mobilyaların birçok avantajı vardır. Bunlardan ilki, lake mobilya renkleri sınırsızdır, istenilen renkte üretilebilir ya da düşük bir maliyetle yeniden boyanabilir, renk değişikliği yapılabilir.
Lake boya yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi sprey lake boyalar ile gerçekleşebilir. Yanı sıra lake boya tabancasıyla da boyama yapılabilir. Nadir de olsa fırça rulo ile yapıldığı da olur. Ancak yaygın olarak sprey boya kullanılır.
Su bazlı olmayan bütün boyalarla vernikli veya verniksiz bütün ahşap kapılarınızı duvar boyasıyla boyayabilirsiniz. Bunun için su bazlı olmayan duvar boyası seçtiğinizden emin olmalısınız. Bunun için akrilik boyalar uygundur.
İlgili 35 soru bulundu
Dolayısıyla vernikli mobilya üzerine önce zımparalama yapmanız gerekmektedir. Boya yapacağınız yüzeyin mükemmel görünmesini istiyorsanız zımparalama işlemini iyi yapmalısınız. İlk aşamada yüzeyin üzerindeki verniği iyi bir zımparalama çalışmasıyla çıkarmalısınız. Sonrasında yüzeye boya uygulayabilirsiniz.
Zımpara yapmadan boya yapmak için astar çekilmesi gerekir. En doğru astar, boyanız ile aynı cins olan astardır. Bir mobilyayı akrilik boya ile boyamak istiyorsanız akrilik astar, yağlı boya ile boyamak istiyorsanız sentetik astar, selülozik boya ile boyamak istiyorsanız selülozik astar kullanmak doğrudur.
Zemin fırçasıyla öncelikle kapının detay kısımlarını boyuyoruz. Bunun için boya kutusuna zemin fırçasını batırarak aldığımız boyayı girintili kısmın ortasından başlayarak etrafa yayıyoruz. Handy Lake boya türü daha yoğun olduğu için bu işlemi yapıyoruz.
Lake kapılar pürüzsüz bir görünüme sahiptir. Dolayısıyla kapı yüzeyine elinizi sürdüğünüzde pürüzsüzlüğü hissetmiyorsanız kapının orijinal lake olmadığını düşünebilirsiniz. Orijinal lake kapıların buhar ve nem gibi dış faktörlerden etkilenme ihtimali düşüktür. Aynı zamanda temizlikleri kolay bir şekilde yapılabilir.
Hasar alsalar dahi, tamir edilebilme özelliği sayesinde kolayca yenilenebilirler. Yani kapının yüzeyinde çok derin çizikler oluşmuş olsa dahi, astar ile doldurulup boyanarak tekrar yeni hale getirilebilir. Lake kapılar diğer kapı türlerine göre çok daha gösterişli ve şık görünüme sahiptir.
Lake boya çeşitleri sprey, akrilik ya da sıvı tabancası olarak tasarlanır. Lake sprey boya kolay bir şekilde yüzeye uygulanır.
Sadece Handy Lake boya ve fırça ile yüzeylere kolayca uygulama yapabilirsiniz. Boyaların kapaklarını açtıktan sonra uzun bir çubuk yardımıyla boyayı karıştırınız. Hangi yüzeye uygularsanız uygulayın mutlaka işleme başlamadan önce boyayı karıştırın. Fırçayı boyaya daldırdıktan sonra istediğiniz yüzeyi boyayabilirsiniz.
Ülkemizde genellikle ipek mat diye tabir edilen dokununca ipeksi bir doku hissettiren boyama şekli ile Polisaj diye tabir edilen parlak lake kapı modelleri yoğun olarak kullanılmaktadır.
Lake kapınızı temizlemek için öncelikle bir kovaya ılık su doldurun. Ardından içine yarım kapak ahşap temizleyici veya tercihinize göre bir kaşık sirke ekleyin. Mikrofiber bez yardımıyla kapınızı silin. Ardından kurulama beziyle kurulayın.
Kapılar nasıl boyanır? Su bazlı ahşap boyasıyla kapılarınızı boyayabilirsiniz. Eğer kapılarınız vernikli ise önce zımpara yapılması gereklidir. Zımpara sonrasında kolaylıkla boya uygulama aşamasına geçilebilir.
Lake Kapılar 6, 8, 12mm MDF panellerden üretilen iç bölümün ağaç ızgaralar ile güçlendirilmiş iç oda kapılarıdır. Lake Kapı yüzeyinde bulunan lake boya sayesinde uzun yıllar ilk gün ki gibi boyasını korur, sararma yapmaz.
Amerikan Kapılara bakacak olursak ortalama olarak 3mm'lik yüzey malzemeleri kullanılmaktadır. Bu özelliklere bakacak olursak lake kapı, amerikan kapılardan daha kaliteli malzemeyle üretilir diyebiliriz. Lake kapıların bir diğer önemli özelliği ise aklınıza gelebilecek neredeyse her kapı modelini uydurabilmenizdir.
Lake kapılar ise iç oda kapı çeşitleri arasında en kaliteli kapılardır. Tabii ki bu kaliteye oranla fiyatları en yüksek olan kapılardır. Fakat bu kapı hem görünüşleri hem de sağlamlığı sayesinde verilen paranın karşılığını kat kat hak ediyor. Bu iç kapılar Amerikan kapının aksine panelden değil, MDF'den üretilir.
Lake kapaklar yıllar sonra bile canlı ve parlak görünmektedir. Lake kapakların renklenmesi sırasında kullanılan boyalar sararmaya karşı dirençlidir. Lake kapakların boyaları insan ve çevreye zararlı maddeler içermez.
Özellikle panel kapı uygulamaları için formüle edilmiştir. 2.5 lt bir boya ortalama 6 kapı boyamaktadır.
Membran MDF üzerine PVC kaplama uygulanarak elde edilirken, lake; MDF üzerine poliüretan ya da akrilik boyaların uygulanması ile elde edilen bir üründür. Lake mutfak dolaplarında ayrıca parlak ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek için özel bir reçine türü ile ürün üzerine cila uygulanır.
Eğer kabzanın pin yerlerindeki eğime uygun olan eğimde bir sert malzeme ile zımpara bloğu yapılmazsa bu sefer kabzanın geometrisi bozulabilir ya da fazla küçük bir obje kullanılırsa pinlerin çevresini kabzanın doğal akışından farklı bir hale getirirsiniz.
Pencere ve Kapılar
3. ve 4. kat boyama isteğinde beyazın zıttı olarak görülebilen koyu ahşap renginin varyasyonu dikkate alınmaz. 1 kg yağlı boya ile kaç kapı boyanabilir sorusunun cevabı farklı olduğu için sadece 2 veya 3 kapı boyanabilmektedir.
Zımpara kağıdı ile vernikli yüzey nazikçe ovalanır ve vernik bu şekilde çıkarılır. Bu işlem sırasında toz maskesi ve eldiven kullanmak önemlidir. Vernik çıkarıldıktan sonra, yüzeyin temizlenmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri