Midedeki aşırı asit salgılanmasının engellenmesinde (Zollinger-Ellison Sendromu dahil patolojik hipersekresyon durumları) kullanılmaktadır.
Duodenum ülseri, mide ülseri, reflü hastalığı, NSAİİ'lere bağlı gelişen duodenum ülser ve H.pylori enf. tedavisinde 1 yaşından itibaren kullanılır. - Kısa dönemde iyi tolere edilir. Uzun dönem kullanımda osteoporoz, hipomagnezemi , Fe eksikliği anemisi beklenebilir.
LANSOR 30 mg Mikropellet Kapsül, opak sert jelatin kapsüller içinde bağırsakta açılan mikrokürecikler içerir. LANSOR, 14 ve 28 kapsül içeren kutularda kullanıma sunulmuştur. LANSOR, midedeki asit salgılayan hücrelerden asit salgılanmasını engelleyerek etki gösterir.
Uygulama şekli: İstenen etki için LANSOR mikropellet kapsülleri günde bir defa sabahları aç karnına alınmalıdır (Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez alındığı Helicobacter pylori eradikasyonunun tedavisi hariçtir). Lansoprazol yemekten en az 30 dakika önce alınmalıdır (Bkz. Bölüm 5.2.).
Tedavi süresi 4 haftadır. Gastrik ülserlerin devam tedavisi ile orta ve ileri derecede reflü özofajit (erosif) tedavisinde ise yetişkinler için önerilen doz, günde bir defa 15 mg'dır. Tedavi süresi 8 haftadır. Bu süre sonunda iyileşmeyen hastalarda bir 8 haftalık tedavi süresi daha eklenebilir.
İlgili 22 soru bulundu
LANSOTER, lansoprazol etkin maddesini içerir. Bir kapsül içinde 30 mg etkin madde bulunur. Lansoprazol, proton pompası inhibitörü olarak sınıflandırılan ilaç grubuna dahildir. Proton pompası inhibitörleri mide tarafından salgılanan asit miktarını düşürür.
LANSOR, aç karnına alınmalıdır.
EN İYİ DOĞAL MİDE KORUYUCU, POLİFENOLÜ (BİR ÇEŞİT ANTİOKSİDAN) BOL ZEYTİNYAĞIDIR. Sabahları aç karnına bir kaşık yüksek polifenollü zeytinyağını içmenin faydaları anlatmak ile bitmez. Midenin çeşitli yağlı besinlere gösterdiği tolerans, kişiden kişiye değişir.
başlangıç dozu: günde 1 defa 2 kapsül (60 mg) yemeklerden önce alınmalıdır.
LANSOTER kullanırken baş dönmesi, yorgunluk, hastalık hali, baş ağrısı veya görüşünüzle ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Bu durumda araç veya makine kullanmayınız. bu tıbbi ürünü almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.
Mide yanmasının başlıca nedenleri, reflü hastalığı, aşırı yemek yeme, yağlı veya baharatlı yiyecekler, kafein ve alkolden kaçınma, stres ve bazen mideye baskı yapan fazla kilo gibi faktörlere bağlıdır.
Sıcak su torbası veya sıcak banyo ile ağrıyan yere sıcak kompres, bolca su ve berrak sıvı tüketmek, kraker, pirinç, elma püresi, muz ve yoğurt gibi hafif yiyecekler yemek, yatıştırıcı etkisi olan papatya ya da nane çayı içmek mideye iyi gelerek, mide ağrısını durdurmaya yardım eder.
Mide koruyucu bitkisel çözüm önerilerinden biri de nane. Sindirim sistemini destekleyici özelliklere sahip olan nane hazımsızlığa ve bulantıya iyi gelir. Mide koruyucu yerine ne iyi gelir diye araştırmalar yapıyorsanız sabahları bir fincan nane çayı içmenizi öneririz.
Formülü: Her kapsül, mide asidine dayanıklı enterik kaplı mikropelletler halinde 30 mg Lansoprazol içerir. Yardımcı maddeler: Titanyum dioksit (E171), sarı demir oksit (E172), eritrosin (E127).
GAVISCON, reflü özofajit (yemek borusu iltihabı) kaynaklı şikayetleri olan hastalarda, gebelikte ya da yemeklerden sonra oluşan (reflüden kaynaklanan) hazımsızlık, mide yanması ve mideden ağza asit gelmesi gibi gastroözofageal reflü (mide ve yemek borusu iltihabı) belirtilerinin tedavisinde kullanılır.
Mide koruyucu ilaçların uzun yıllar boyunca gereksiz olarak kullanılmasının ciddi yan etkilere Yolaçtığı bilimsel çalışmalarda gösterilmiştir. 1️⃣uzun Süreli kullanımlardaa atrofik gastrite yol açarak mide kanseri riskini arttırmaktadır. 2️⃣B12, magnezyum gibi vitamin ve mineral eksikliklerini yol açmaktadır.
Bu nedenle kısa süreli ve düşük doz kullanım tercih edilmeli. Asit baskılayıcı ilaçların reflü hastalığı, gastrit ve ülser tedavisinde 4-8 hafta, Helikobakter pylori tedavisinde ise 14 gün antibiyotik tedavisi ile birlikte kullanılması yeterlidir.
® nedir ve ne için kullanılır? NEXİUM, esomeprazol etkin maddesini içerir ve “proton pompası inhibitörü” (PPI) olarak bilinen ilaçlardan biridir. Bu ilaçlar etkilerini midenizdeki asit oluşumunu azaltarak gösterir.
Tam tahıllar, meyve ve sebzeler, yulaf ezmesi ve keten tohumu gibi besinler sindirim sistemi çalışmasını düzenleyerek şişkinliği önleyebilir. Bazı baharatlar da mide şişkinliğini hafifletmede etkili olabilir. Zencefil, nane yaprağı, rezene tohumu ve kimyon gibi baharatlar gaz oluşumunu azaltarak rahatlama sağlayabilir.
Yemeklerinize hazmı kolaylaştıran, gaz giderici özelliğe sahip kekik, kimyon, kişniş, tarhun, kakule, rezene, zencefil, zerdeçal, tarçın ekleyebilirsiniz. Daha az gaz ve şişkinlik yaptığı için ananas, armut, ayva, elma, muz, şeftali, elma suyu, ananas suyu, havuç suyu tüketebilirsiniz.
Yerli susamdan imal edilmesi yüksek yağ oranına sahip olması açısından son derece önemlidir. Her sabah aç karına alacağınız 2 yemek kaşığı tahin bu hastalıkların önüne geçerken, aynı zamanda ileride oluşabilecek mide rahatsızlıklarına karşıda koruyucu bir etki sağlar.
** Günümüzde 1 - 18 yaş arası çocuklarda FDA onayı almış tek PPİ Lansaprozoldur. ** 2 yaş altında reflüsü olan çocuklarda etkin bir tedavidir. ** 2 yaş altında reflüsü olan çocuklarda etkin bir tedavidir.
Ülser, mide veya duedenum'un (onikiparmak barsağı) mide asidi ve sindirim sıvıları (örneğin pepsin) tarafından harabiyeti sonucunda meydana gelen doku kaybıdır. Doku kaybı asit pepsinin etkisiyle daha derinlere inebilir. Enflamasyon dediğimiz yara meydana getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri