Buna ek olarak öne çıkan ürünler arasında 12V laptop adaptörü seçenekleri de bulunur. 12 V laptop adaptörü, dizüstü bilgisayar modellerini çalıştırabilir ve şarj edebilir. Bunun yanında seyahat ederken dizüstü bilgisayarınıza güç sağlayabilir.
Ayrıca otomobiller içindeki 12V elektrik çıkışı ve çakmak üzerinden dizüstü bilgisayarınızı şarj edebileceğiniz ürünler de mevcuttur. Notebook adaptörleri, hassas elektronik ekipmanlar arasında yer alır. Notebook adaptörlerini uzun bir süre kullanmak istiyorsanız, cihazı narin kullanmaya özen göstermelisiniz.
GİRİŞ: Uygun voltaj aralığı AC (Alternatif Akım) olarak 100~240V aralığında, frekans olarak 50~60Hz aralığındadır ve akım değeri 2A'dır. ÇIKIŞ: Uygun voltaj DC (Direkt Akım) olarak 19V ve akım değeri 6,32A'dır.
Araç aküsü kullanın
Bilgisayar pil voltajı daha düşük olsa da, laptop ve araba aküsü arasında güç bağlantısının yöntemi vardır.
Hiç bir sorun yaşatmadı. Ayrıca cep telefonu vs. gibi tüm şarjlarınızı da kendi şarj cihazı ile doldurmanın yanısıra 220 ile çalışan muhtelif cihazları da çalıştırabilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
Şarj için 12V 1A yeterli olur sanırım. Siz yine de dikkatli olun, emin olmadan şarj etmeyin, sürekli gözlem altında tutun. Biraz araştırın.
Normal bir Lapotopun adaptörü ortalama 80 Watt güç verebilecek kapasiteye sahiptir. (19.5 volt x 3.9 amper = 75 watt çıkış gücüdür, %3-5 adaptör kaybınıda eklersek şebekeden çekilebilecek max güç yaklaşık 80 watt'tır.)
Bundan dolayı aküleri şarja bırakmak gerekir. Bu işlem evde adaptör yardımı ile şarj (charge) edilebilir. 12 volt adaptör (adapter) bu şarj işlem için yeterlidir. Ancak adaptörün çıkış voltajı 13Volt' un üzerinde olmalı, maksimum 14.4 Volt' u aşmamalıdır.
20 saatlik şarj olma süresiyle verimli bir performans sergileyen Ttec 12 Volt 7 Amper Bakımsız Kuru Akü, kolay monte edilebilen tasarımıyla iyi bir deneyim elde etmenize yardımcı oluyor.
Aracınızı her kullanımdan sonra 8-10 saat şarj edin. Bu saatin üzerinde veya altında şarj akünün ömrünü kısaltır.
Notebook bataryalarının çalışma voltajı, genellikle 10,8 Volt ile 14,4 Volt arasında değişir. Bilgisayarınızın orijinal bataryası kaç Volt ise yeni almayı düşündüğünüz batarya da mutlaka o voltajda olmalıdır.
Ortalama bir laptop ise 50 ila 75 Watt aralığında elektrik tüketir. Buna göre, 75 Watt elektrik harcayan bir laptop için hesap yapalım. Günlük 6 saat açık kalan bir laptop için 6 x 75 Watt = 450 Watt. Diğer bir ifadeyle günde 0.45 kW elektrik harcar.
Bir bilgisayar 100 – 250 Volt arasında elektrik ile çalışır.
12 volt adaptör nerede kullanılır ? Oldukça yoğun bir kullanıma sahip olan 12V adaptörler dizüstü bilgisayar, tablet, mobil telefon, modem, yazıcı, güvenlik kamerası ve LCD monitör gibi birçok elektrikli cihazda yaygın olarak kullanılıyor.
Çeşitli özelliklere sahip olan modeller arasında yer alan 12v adaptör, geniş bir müşteri kitlesine hitap eder. 12v dc adaptör elektrik akımını doğru akıma çevirerek cihazların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayan ürünlerin başında gelir.
Bilgisayarınızın altında yazan volt-amper-watt değerleri ile birebir aynı olan adaptörü kullanınız. Aynı marka bile olsa uç girişi aynı diyerek farklı adaptörleri kesinlikle notebookunuza takmayınız. Volt- Amper değerlerinin 1 birim farklı olması bile beklemediğiniz sonuçlar doğurabilir.
Yaklaşık 2 buçuk saat kadar. Akünüz 20 saatte 350mA çekilmesi şartıyla 7ah kapasıteye ulaşır. Bu akım aşıldıkça ve/veya akü eskidikçe kapasite düşer örneğin 700mA çektiğinizde süre 10 saat olmaz da 8 saat olur.
12V 12Ah akü seçenekleri, işlevselliği ile beğeni toplar. 12 V pilin sağlayabileceği maksimum voltaj çıkışıdır. 12 Ah ise bu pil için 12 Ah olan pilin Amper-saat değeridir.
* Kaliteli bir şarjör kullanınız. Kuru Akü modelleri, Kesintisiz Güç Kaynakları'nın temel bileşenlerinden biri olmanın yanı sıra, telekomünikasyon, alarm ve güvenlik sistemleri, rüzgar enerji sistemleri, güneş enerji sistemleri, savunma sanayi, redresör vs. uygulamalarda da kullanılır.
12V demek akü 12V verir demek.7 Ah ise saatte 7 Amper verebilir yani sen bu aküden 7 Amper güç çekersen 1 saat gider.1A güç çekersen 7 Saat gider demek. O optimum şarj süresidir. Akü 7A yani 12V 70mA ile 20 saatte dolması en optimum süredir. Ama 700mA ile 10 saatte doldurulabilir.
Dolayısıyla herhangi bir sebeple, kapak benzeri emniyet tapalarının açmak için zorlanmaması gerekmektedir. -Boş bir akünün şarj süresi redresörün akım kapasitesi ve akünün boşaltılma oranına göre, genellikle 3-4 saat ile 14-15 saat arasında değişir.
Bu nedenle pek çok farklı ihtiyaca hitap eden 12V 1.5A, 7A, 10A, 20A, 30A adaptör çeşitleri mevcuttur. Buna ek olarak kullanıcıları memnun eden 12V 1A, 2A, 3A, 4A, 5A adaptör seçenekleri de mevcuttur.
Telefonların şarj aleti kaç watt olmalı dediğimizde watt hesaplanırken amper değeriyle volt değerini çarparız. Yani “1 Watt=1 Amper X 1 Volt”dur. Örneğin 5 volt 2 amper değerine sahip bir şarj cihazı 10 watt güce sahiptir.
Haftanın her günü, günde 4 saat aktif olarak kullanılan bir laptop bir ayda 11 kWh elektrik tüketir. Haftanın her günü, günde 4 saat aktif olarak kullanılan bir oyuncu laptopunun aylık enerji tüketimi ise 14 kWh civarında olur. Masaüstü bilgisayarlar, laptoplara göre daha fazla elektrik harcar.
Günümüzdeki masaüstü bilgisayarlar ve sahip oldukları donanımların ortalamasını değerlendirdiğimizde; bilgisayarların 100-250 Watt değerinde enerji tükettiği düşünülmektedir. Bu tüketim saatlik düzeydedir. Dolayısıyla bilgisayarınız günlük olarak ortalama 8 saat çalışıyorsa yaklaşık 1.600 Watt elektrik tüketir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri