Bilgisayarınızın kendi kendine kapanmasının sebebi, anakart, fan ya da ekran kartından kaynaklı olabilir. Bu sorunların hepsi ciddi problem kaynaklarıdır. Bilgisayarınızı bilgisayarcıya götürmeniz gerekebilir. Bilgisayar çalıştığı sürece ısınır.
Laptop kendi kendine Neden kapanır ? Laptop üzerine dökülen bir sıvı kendi kendine kapanmaya yol açabilir. Yanlış şarj cihazı kullanmak cihazın kapanmasına neden olabilir. Darbe vb gibi durumlar yaşandıysa laptop kendi kendine kapanabilir.
Bilgisayar sistemi olası bir tehlike anında sistem içerisinde ki bileşenlerin çalışmasını durdurarak sistemi ve verileri güvence altına alır. Böyle bir durumda bilgisayar sistemi bir an da kendi kendine kapanabilir.
Asus Laptop Kapanma Sorunu Nedenleri
Bilgisayarların kendi kendine kapanmasının nedenleri başında aşırı ısınma sorunu gelir. Bilgisayarınızın ekran kartı veya işlemcisi aşırı ısınmaya maruz kaldıysa bu tarz sorunlar yaşayabilirsiniz. Bilgisayarınızın soğutucu fanlarında oluşan bir arıza buna sebep olabilir.
Güç kaynağında herhangi bir problem yoksa bu kez güç butonunu kontrol edebilirsiniz. Güç butonlarının içerisine zamanla kir, toz gibi maddeler birikebiliyor. Bu sebepten dolayı açılan bilgisayar yapışkan düğme yüzünden tekrar kapanabilir. Dolayısıyla güç butonunda herhangi bir sorunun olup olmadığına bakın.
İlgili 19 soru bulundu
Güç seçeneklerini açın: Başlat'ı ve ardından Ayarlar >System > Power & uyku > Ek güç ayarları'ı seçin. Aşağıdakilerden birini yapın: Masaüstü, tablet veya dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız Güç düğmelerini seç'i seçin. Güç düğmesine bastığımdaseçeneğinin yanındaki Uyku'yu ve ardından Değişiklikleri kaydet'i seçin.
1- Bilgisayarınızı açmak için On-Off tuşuna basın. 2- On-Off tuşuna basıldığında ESC basılı tutun. 3- F11 tuşuna basın.
bataryayı çıkarın ve şarjdan da çıkartın. 30-60 sn kadar güç tuşuna basılı tutun. Sonra batarya ya da şarj cihazıyla açmayı deneyin.
Dizüstü Bilgisayarımı Şarjda Bırakmalı mıyım? Bataryayı sürekli olarak yüzde 100 seviyesinde bırakmak ömrünü kısaltacaktır. Evet ama bataryanın tekrar tekrar deşarj olup şarj edilmesi de ömrünü kısaltacaktır. Daha doğrusu ne yaparsanız yapın, bataryanız zamanla yıpranacak ve kullanılabilir kapasitesi azalacaktır.
Laptopu fişe takılı kullanmak pilinize zarar vermez, bilgisayarınız batarya kapasitesi 100%'e ulaştığında pil üstünden akan gücü yönlendirecek teknolojiler ile donatılmıştır. Ancak kapalı konumda daha uzun ömürlü kullanım için bilgisayarınızı şarjda bırakmamanızı öneriyoruz.
Bilgisayarı sürekli olarak açık tutmak donanımların sürekli bir işlem görmesine, bu nedenle de kullanım ömrünün kısalmasına neden olacaktır. Bilgisayarı ihtiyacımız olmadığında kapatmak ve donanımları temiz tutmak, kullanım ömürlerini arttıracaktır.
Bilgisayar ömrü, ürünün kalitesine ve kullanım şekline göre değişiklik gösterse de ortalama 6-8 yılı yeterli kabul edebiliriz. Standart bir kullanıcının bilgisayarı, çok uzun yıllar hayatta kalabilir ancak birkaç yıldan sonra kullanıma dayalı olarak performans kaybı yaşatabilir.
Yaşlanmaya başlayan dizüstü bilgisayarlarda en sık karşılaşılan sorunlardan biri aşırı ısınmadır. En iyi senaryoda rahatsız edici olan ısınma problemleri, en kötüsünde sistemin kendi kendine kapanmasına neden olabilir.
Bakımları düzgün yapılan notebook parça kalitesine göre yaklaşık 20 yıl dayanabilir. Marka modele göre değişiyor. Dediğim gibi standart donanım ile oyuncu kategorisine sokulmuş ise sizin de dediğiniz gibi sorunlar olabiliyor. Fakat kaliteli donanım mevcut ise 20 yılı da çıkarabilir.
Öte yandan bilgisayarı açık bırakmak, bilgisayarın güç dalgalanmalarından zarar görme riskini artırır. Bir dalgalanma koruyucusu, bu tehlikeye karşı önemli ölçüde koruma sağlar ancak bir güç dalgalanmasının bilgisayarınıza zarar vermemesini sağlamanın tek yolu bilgisayarı kapatmak ve fişini çekmektir.
Aşırı sıcak bir ortam, özellikle PC'niz çalışırken onun pil ömrünü olumsuz etkileyecek, sabit diskinizin ve işlemcinizin yanmasına neden olabilecektir. Nemli ortamlarda cihazınızın içinde buğulaşma da meydana gelebilir.
Her gün kullanılıyorsa günde bir defa tam olarak şarj edilmeli ve şarj tamamen dolduktan sonra kullanıma şarjda devam edilmeli. Genel olarak laptop bataryasından yakınanlar "%50 şarj olmasına rağmen hemen kapanıyor ve şarja %0 dan başlıyor." gibi şikayetlere sahiptir.
Laptop ve Normal Bilgisayarlarda Şarj Ne Kadar Gider? Orta segment bir bilgisayarda normal kullanım pil ömrü olan 8 saat durumu sabit olarak kalır. Üzerinden belirli bir zaman geçtiğinde (2 ya da 3 yıl) bu korunan pil ömrü 6 saate kadar düşebilir. Çoklu kullanımlarda ise bu durum yine değişkenlik gösterebilir.
Laptopu fişe takılı bir şekilde kullanmak laptopunuzun pilinize zarar vermez. Çünkü bilgisayarınız batarya kapasitesi yüzde 100'e ulaştığında pil üstünden akan gücü yönlendirecek teknolojiler ile donatılmış vaziyettedir. Fakat kapalı konumda daha uzun ömürlü kullanım için laptopunuzu şarjda bırakmamanız öneriliyor.
Bunun nedenleri arasında donanımsal veya yazılımsal arızalar, aşırı ısınma, güç kaynağı sorunları, virüsler veya sürücü sorunları yer alabilir. Eğer laptopunuz kapanıp açılmıyorsa öncelikle laptopunuzun şarjının dolu olduğundan emin olun ve şarj kablosunun doğru şekilde takıldığından emin olun.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
Laptop'un elektrik bağlantısını kestikten sonra bataryayı yani pili çıkartın. Bu şekilde 10-15 saniye açma kapama düğmesine yani, power düğmesine basılı tutun. Daha sonra 10-15 dakika bu şekilde bekletin. Laptop'un pili olmadan doğrudan adaptörü bağlayın ve açmayı deneyin.
Masaüstü ya da laptop siyah ekran sorunu nedenleri şunlardır: Monitörünüz veya ekranınızla ilgili bağlantı sorunları Görüntü bağdaştırıcısı sürücüsü güncelleştirme sorunları Son sistem güncelleştirmeleri veya yüklemeleriyle ilgili sorunlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri