Bu konuda tecrübeli ve bilgili kişilerden aldığımız fikir en doğru ve yanıltıcı olmayandır. Kolonya ya da ıslak mendil ile silinen ekranların ardından kalıcı lekelere maruz kaldığı uzmanlar tarafından doğrulanarak onlar kesinlikle böyle bir yöntemin denenmemesinden taraftır.
Dizüstü bilgisayarınızı kapatın ve herhangi bir güç kaynağından çıkarın. Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının.
Modern dizüstü bilgisayar ekranlarının daha dayanıklı bir yapıda olması temizlik işlemlerini kolaylaştırır. Bu sayede laptop ekranı silme işlemini cihaza zarar vermeden gerçekleştirmeniz mümkün olur. Söz konusu bileşeni kirlerden arındırmak için hafif nemli ya da kuru bir bez kullanabilirsiniz.
Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının. Monitör için temizlik aracını kullanın. 3. Sildikten sonra ekranın doğal bir şekilde kurumasını bekleyin.
Ekranınıza camsil ile temizleyebilirsiniz, ıslak mendil kullanmayın, ekranı çizebilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Haftada bir olacak şekilde düzenli ve doğru ürünlerle yaptığınız temizleme işlemi monitörünüzün temiz kalması için yeterli olacaktır. Uygun bir temizleme bezi ile camsil veya sirke gibi yüzey temizlik ürünleri kullanarak monitörünüzü temizleyebilirsiniz.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Dezenfektan, kolonya gibi alkol bazlı ürünleri doğrudan ekrana veya klavyeye sıkmayın. Bilgisayarınızı yan çevirip tozların dışarıya çıkmasını sağlayın. Alkollü su veya bulaşık deterjanı ile hazırlayacağınız su ile tuşları fazla ıslatmadan nazikçe temizletin.
Deterjan olmayan durumlarda beyaz sirkeyi bir miktar suyla karıştırın ve mikrofiber bezinizi bu suya hafif daldırın. Bezden suyu sıkın ve bezin nemli kalmasını sağlayın. Dilerseniz sirkeli su karışımını sprey şişeye döküp beze püskürtebilirsiniz. Temizlik sonrasında ekranların parladığını fark edebilirsiniz.
Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanılmaması gerekiyor.
Zor lekelere hafifçe deterjan değdirebilirsiniz. Leke yumuşayınca mikrofiber bez ile silin. Kurumasını beklemeden cihazı çalıştırmayın. Ekran temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, asitli ve etil alkol içeren deterjanları kullanmamanız gerektiğidir.
Bilgisayarı suyla ıslatılmış hafif nemli bir bezle temizleyin, ekran için cam temizleyicisi kullanabilirsiniz, temizleyici sıvıyı yumuşak ve temiz bir beze püskürtün, ardından ekranı bezle hafifçe silin, temizleyici sıvıyı asla doğrudan bilgisayara püskürtmeyin veya bilgisayarın herhangi bir bölümünüe sıvı kaçmasına ...
Bilgisayar, telefon, televizyon gibi cihazların özellikle ekranlarını temizlerken ıslak mendil kullanmamanız gerekiyor. Çünkü ıslak mendillerin büyük bir bölümü kimyasal madde içeriyor ve bu maddeler elektronik cihaz ekipmanlarına zarar verebiliyor. Ayrıca hiçbir temizleyici özelliği de bulunmuyor.
Ekrandaki tozu silmek için temiz bir mikrofiber bez veya bir gözlük temizleme mendili kullanın. Bezi dörde katlayın, monitörün üstünden başlayın ve yan doğru silin.
Kaplamaya zarar verebilecek aerosol spreyler, çözücüler, aşındırıcı maddeler veya hidrojen peroksit içeren temizleyiciler kullanmayın. iMac'inizin ekranını temizlemek için, iMac'inizle birlikte gelen bezi veya temiz, yumuşak, tüy bırakmayan başka bir bezi yalnızca suyla ıslatın ve ekranı silin.
Bu konuda özellikle mikrofiber bez öneriyoruz. Elektronik cihazların temizlenmesi için tasarlanmış özel antibakteriyel mendiller de uygun olacaktır. Ayrıca klavyenin arasındaki boşlukları, bulaşık deterjanı veya sabunlu bir solüsyona batırılmış pamuklu çubuklarla (örneğin kulak çubuğu) temizlemek mümkün.
Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin. Ekranı silmek için kâğıt havlu, tuvalet kağıdı, tişört gibi seçenekleri asla kullanmayın, çıkmayan bir leke için kesinlikle bastırmayın.
► LCD televizyonları temizlerken en çok dikkat etmeniz gereken şey ürünü, yumuşak bir bez kullanarak ve sadece bir monitör temizleyicisi ile temizlemeniz gerektiğidir. Eğer TV temizleyicisinden başka bir temizleyici kullanmanız gerekirse su ile 1:10 oranında seyreltmeniz gerekir.
Bilgisayar kapalı iken parçaları kolonyalı peçete ile silebilirsiniz, uçucu olduğu için sorun olmaz ama açıkken dökmek tavsiye etmem. Kolonya %80 alkol olduğu için siz uçtu zannederken o bölgede su kalabilir. Elektronik kısımlar ile temas edebilecek yerlerde kullanmayın.
Eğer daha önce ekran kartı temizliği yapmadıysanız fan sökmeyin ve narin bir şekilde temizlik yapın. Ekran kartı fanını kesinlikle kolonya ile temizlemeyin. Kolonyalı mendil veya ıslak mendil kullanmayın. Ekran kartı temizliğinde tozları yok etmek yeterli olacaktır.
Tamirciler dezenfektan ya da kolonyanın bez yardımıyla kullanılmasını öneriyor. Bu ürünleri kolonya, dezenfektan veya alkollü mendillerle kısa süreli silmek yeterli. Doğrudan telefonla temas eden dezenfektan ise arızaya yol açıyor.
Mümkünse Dell Monitör ekranına uygun özel bir ekran temizleme bezi ya da solüsyonu kullanın. DİKKAT: Deterjan türleri, ayrıca benzen, tiner, amonyak, aşındırıcı temizleyiciler, alkol gibi kimyasallar ya da basınçlı hava kullanmayın. Monitör yüzeyine doğrudan temizlik solüsyonu veya su püskürtmeyin.
Tozları nemli bezle silebilirsin.
Televizyon ekranınızı temizlerken hassas yapılara zarar vermeyen ve etkili bir temizlik sağlayan mikrofiber bez kullanıyoruz. Bezin üzerine sıkacağınız temizlik sıvısının çok fazla olmaması gerekiyor. Bezin hafif nemli olması yeterli temizliği sağlıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri