İlk olarak temizlik işlemi için bir tornavida veya başka bir uygun aletle laptopunuzun kapağını açmanız gerekebilir. Böylece fanın erişilebilir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Ardından bir hava spreyi veya basınçlı hava kutusu kullanarak fanın üzerinde biriken toz ve kirleri temizleyebilirsiniz.
İlk 5 Haneli Mesajınız! Mesaj Sayısında Ender Kişilerdensiniz! Fan elektronik, yıkanmaz. Bakır da oksijeni sevmez, oksitlenir, yıkanmaz.
Bir süre sonra ilk günkü aldığınız performansı alamamaya başlarsınız ve işlemci doğal olarak yavaşlar. Özellikle son dönemde laptoplarda sık görülen aşırı ısınma probleminin giderilmesi hususunda laptop fanlarının temizlenmesi oldukça büyük önem taşımaktadır.
Fan kanatlarındaki ve çevredeki toz veya birikintileri temizlemek için basınçlı hava spreyi veya küçük bir fırça kullanın. Dizüstü bilgisayarın içine nem girmemesine dikkat ederek fan kanatlarını hafifçe silmek için nemli bir bez kullanın.
Laptop Fan Bakımı Fiyatları Ne Kadardır ? Laptop fan bakımı, temizliği ve kaliteli termal macun ile yenileme fiyatımız 590 TL gaming cihazlarda ise 1090 TL 'dir.
İlgili 23 soru bulundu
Fanın etrafındaki tozu ve kirleri temizlemek için spreyi fanın ızgarasına doğru yönlendirerek hava püskürtülür. Bu, fan kanatçıklarındaki birikintileri ve soğutma kanallarındaki tıkanıklıkları temizlemek için etkili bir yöntemdir. Bir diğer yöntem ise yumuşak bir fırça veya mikrofiber bez kullanmaktır.
Kolonya fanınıza herhangi bir zarar vermeyecektir. Eğer fanınız aşırı şekilde kirlenmiş bir toz yığını oluşmuş ise bir el kompresörü yardımı ile fan temizliği yapabilirsiniz.Sonrasında ise yine detaylı bir şekilde silmek ,temizlemek için hafif nemli mikrofiber bez yardımı ile işlemi sonlandırabilirsiniz.
Hectopat. Kasa tozlanacağı için işlemci ve ekran kartı fanları da tozlanır ve böylelikle fanlar tozdan ötürü işlemciyi veya ekran kartını tam soğutamaz bu da sıcaklığın artmasına sebep olur ve işlemci ısındıkça performansını kaybeder.
Yine de, filtreleri temizlemek uzun süreli bir koruma sağlayabilir. PC'nin toz filtresini temizlemek için söktükten sonra biriken tozu ister silebilir istersen de elektrikli süpürgeyle çekebilirsin. Filtredeki tozları silmek için hafif ıslak bir kağıt havlu veya tek kullanımlık temizlik bezi işini görecektir.
Havalandırma delikleri, toz filtreleri (varsa) ve soğutma fanı kanatçıklarından tozu veya kiri uzaklaştırmak için sıkıştırılmış hava tüpü kullanın. DİKKAT: Yalnızca basınçlı hava tüpü kullanılması önerilir.
Elektrik süpürgesinin ince boru ağzıyla fan girişlerinden hava çekin, takılan birşey varsa büyük ihtimal dışarı çıkartacaktır. Wd40 veya yağlayıcıyı fan deliklerinden sıkmak gibi bir hata yapmayın, artık cihazlar çok minimal yapıda, en ufak gözenekten sıktığınız şey başka yerlere sıçrayıp kısa devreye neden olabilir.
Fanın çalışma hızı, ısı dağıtımı ile gürültü engelleme arasındaki dengeyi korumak için dizüstü bilgisayarın iş yüküne göre akıllıca ayarlanır. Yoğun CPU kullanan uygulamalar çalışırken, fan ısıyı daha hızlı dağıtmak için hızlanır ve bu da gürültüye neden olur.
Yeni nesil fan sistemleri sürekli olarak çalışacak şekilde dizayn edilmiştir. Özellikle yüksek performanslı oyun sistemlerinde işlemci ve ekran kartlarının fanlarına kadar tüm fanların sürekli devrede olduğunu görebiliyoruz. Bunun sebebi, sürekli olan performans ihtiyacıdır.
Söz konusu aşınmalar, cihazınızın performanısın kötü etkiler hatta bozulmaya sebep olabilir. Bilgisayarınızda donma, takılma ve aşırı ısınma gibi problemler yaşanmadan önce laptop bakımı yaptırabilirsiniz. Bu sayede söz konusu risklerin önlenmesini sağlayabilirsiniz. Genel bakımın yılda 1 kere yapılması gerekir.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Bir bilgisayar fanı uzun bir süre boyunca yüksek sesle döndüğünde, fan ile ilgili bir sorun olabilir ya da bilgisayar aşırı ısınıyor olabilir. Güç ayarlarını yapın, fan havalandırma deliklerini temizleyin, şüpheli işlemleri kontrol edin ve ardından iç sıcaklığı azaltmaya yardımcı olmak için BIOS'u güncelleyin.
Termal macun yenileme sıklığını işlemcinizin ısınma oranına göre belirleyebilirsiniz. Örneğin, cihazınızda işlemciyi soğuk tutan gelişmiş bir fan sistemi varsa macun yenileme işlemini 2-3 yılda bir yapmanız yeterli olur.
Dizüstü Bilgisayar Ekranının Temizlenmesi:
Temiz ve yumuşak bir mikrofiber bez kullanın. Gerekirse bezin üzerine biraz su veya ekran temizleme solüsyonu sıkabilirsiniz. Ancak solüsyonu doğrudan ekrana püskürtmeyin. Ekranı dairesel hareketlerle temizleyin.
Bakım işlemleri hangi aralıklarla yapılır? Notebook ürünleriniz için her 6 ayda bir ücretsiz bakım hizmetinden faydalanabilirsiniz. 6 ay dolmadan önce bakıma gönderilen ürünlere 690 TL bakım ücreti uygulanır.
250 TL - 750 TL
Profesyonel ve güvenilir Fan Temizliği ve Termal Macun Değişimi hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Fan Temizliği ve Termal Macun Değişimi fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Fan tozu giderme işlemi toplamda yaklaşık 30 saniye sürer ve tüm işlem tamamlanana kadar Sistem Analizi kullanılabilir olacaktır. Dikkat: 1. Fan tozu giderme işlevi yalnızca işlemci (veya ekran kartı) kararlı çalışırken ve normal sıcaklıktayken yürütülebilir.
Su ile temizlemeyin. Herhangi bir mendille veya fırça ile temizleyebilirsiniz.
Toz yığınlarından kurtulmak için fan temizliği kısmına geçin. Elektrikli süpürge ile fanlardan hassas bir şekilde toz çekme işlemi yapabilirsiniz. Genel olarak tozunu aldıktan sonra şimdi diş fırçasıyla ince alanları temizleyin. Diş fırçasını izopropil alkol solüsyona batırın ve küçük alanları temizlemeyi sürdürün.
Gigapat. O şekilde fanlar döner ve kapalı olduğu halde elektik üretimi gerçekleştir, fanları tutmadan sadece süpürge ile toz çektirmek tehlikeli bir işlem. İçini açıp fanların eliniz ile tutarak süpürge yardımıyla tozunu alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri