Bu noktada mikrofiber bez kullanmanız büyük avantaj sağlar. Hassas yüzeylerde çiziklere neden olmadan ve iz bırakmadan silme işlemini gerçekleştirmenize imkân tanıyacak mikrofiber bezi, kullanım öncesinde hafifçe ıslatabilirsiniz.
Dizüstü bilgisayarınızı kapatın ve herhangi bir güç kaynağından çıkarın. Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının.
Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine yumuşak ve ekranı çizmeyecek temizlik bezleri de kullanabilirsiniz. Kesinlikle kağıt veya gazete gibi sert ürünler kullanmamalısınız. Silme işleminden sonra kurularken de aynı şekilde yumuşak bir bez tercih etmelisiniz.
Dizüstü bilgisayarınızın ekranı yalnızca tozluysa, gözlükleri ve diğer hassas yüzeyleri temizlemek için kullanılana benzer mikrofiber bez tercih etmek doğru olacaktır. Mendil veya gazete gibi kağıtların oluşturabileceği olası çiziklere karşı kumaş bez ikinci tercih olabilir.
En İyi Cevap. Silinir ama ıslak mendiller kalıntı bırakır. Hafif nemli cam bezi en idealidir. Ekranı mutlaka cam bezi ile sil.
İlgili 35 soru bulundu
Ekran temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, asitli ve etil alkol içeren deterjanları kullanmamanız gerektiğidir. Doğal içerikli deterjanlar ekranın ömrünü uzatırken, kolonya, yağ çözücü, aseton, çamaşır suyu gibi malzemeler, ekran renginde açılma ve ledlerde yanma gibi problemlere yol açar.
Islak bez, ekranı temizlerken sıvıyı akıtabilir veya sızdırabilir ve solüsyon ekran çerçevesinden içeri sızarak ekranına kalıcı olarak zarar verebilir.
Cihazlarınızın ekranını temizlemek için elinizdeki deterjanı ya da sirkeli suyu doğrudan ekrana sıkmayın. Mikrofiber beze sıkarak ekranları temizlemek daha doğru bir uygulama olacaktır. Eğer sıvı malzemeleri ekrana direkt sıkarsanız ve bezle üzerinden geçerseniz; daha çok lekelenmeye neden olabilirsiniz.
Bu konuda özellikle mikrofiber bez öneriyoruz. Elektronik cihazların temizlenmesi için tasarlanmış özel antibakteriyel mendiller de uygun olacaktır. Ayrıca klavyenin arasındaki boşlukları, bulaşık deterjanı veya sabunlu bir solüsyona batırılmış pamuklu çubuklarla (örneğin kulak çubuğu) temizlemek mümkün.
Selamlar, Gözlük bezleri narin vezmerdir, normal bez gibi yıkanmazlar. Bunun için beyaz sabun ve ılık sudan faydalanabilirsiniz.
Bilgisayarınızın ekranını aseton içeren temizleyicilerle silmeyin. Yalnızca ekran veya monitör temizliğinde kullanılmak amacıyla üretilmiş bir temizleyici kullanın.
Bez hafif nemli olmalı, asla ıslak olmamalıdır. Kalan lekeleri silmek için bu bezi kullanın. Monitörü kurutmak için kuru mikrofiber bezin temiz bir bölümünü kullanın. Monitörün dış muhafazasındaki kiri ve tozu temizlemek için dezenfektan bir bez kullanın.
Genel bakımın yılda 1 kere yapılması gerekir. Her yıl belirli bir gün belirleyerek bilgisayarınızı bakıma gönderebilirsiniz. Laptop fan bakımı, macun sürme gibi basit işlemler dâhi cihazınızın kullanım ömrünü ciddi anlamda uzatır.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Gözlük silme bezleri vardır, mikrofiber bez diye geçer, onlarla da ekran silmek uygundur.
Klavye temizliğinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, temizlik sırasında kimyasal maddelerden uzak durulması gerektiğidir. Aseton, kolonya vb. maddeler klavyenize zarar verip renk atması durumlarının oluşmasına neden olabilir.
Tozu ve kirleri temizlemek için ılık bir sabunlu suya koyun. Tercihen, ilk5-10 dakika gezdirin ve daha sonra 45 dakika daha sabunlu suda bekletin. Kalan iplik ve kiri temizlemek için klavyenize biraz hava sıkın.
Not: Bezi hafifçe nemlendirin, temizleme solüsyonunu doğrudan ekrana püskürtmeyin veya ekranda çok fazla sıvı bırakmayın. Ekran temizleyiciniz yoksa bunun yerine su kullanabilirsiniz. Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının.
Clorox Mendil
Clorox mendiller gibi kimyasal içeren ıslak mendiller MacBook ekranında kullanılmamalıdır. Alkol ve dezenfektan mendiller de önerilmez. Bir mendilde ağartıcı olmasa bile MacBook ekranını mahvedebilecek başka kimyasallar olabilir.
Bilgisayarı suyla ıslatılmış hafif nemli bir bezle temizleyin, ekran için cam temizleyicisi kullanabilirsiniz, temizleyici sıvıyı yumuşak ve temiz bir beze püskürtün, ardından ekranı bezle hafifçe silin, temizleyici sıvıyı asla doğrudan bilgisayara püskürtmeyin veya bilgisayarın herhangi bir bölümünüe sıvı kaçmasına ...
1) Mikrofiber Bez Kullanın
Televizyon ekranını gözlük temizleme bezleri ile aynı özelliğe sahip mikrofiber bez yardımıyla narin hareketlerle temizleyin. Ekranı silmek için kâğıt havlu, tuvalet kağıdı, tişört gibi seçenekleri asla kullanmayın, çıkmayan bir leke için kesinlikle bastırmayın.
Mikrofiber bez ile nemli bir şekilde ekranın güzelce tozunu ve kirini almak mümkündür. Eğer çok nemli kaldığını ya da hemen kurulanması gerektiğini hissediyorsanız da yine mikrofiber bir bez ile nemini alabilirsiniz. Ekranınızın nemini ya da tozunu almak için kesinlikle de peçete de kullanmayın.
Kolonyalı mendil veya ıslak mendil kullanmayın. Ekran kartı temizliğinde tozları yok etmek yeterli olacaktır.
Temizlik öncesinde monitörün tamamen kapalı olduğundan ve kasa ile elektrik bağlantısı olmadığından emin olun. Herhangi bir akım varken ıslak bir bezle temas, ekranda büyük zararlara yol açabilir. Tuvalet kağıdı, havlu kağıt, ıslak mendil gibi ürünlerle asla temizlik yapmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri