1) Her Zaman Mikrofiber Bez Kullanın Mikrofiber bezler, cam ve led ekranların çizilmesini önleyen yapıya sahiptir. Tozları anında alır ve kullanılan sıvı malzemelerin ekrandan kolayca temizlenmesine yardım eder. Eski kıyafet ya da mutfak bezlerini bu aşamada kullanmanız önerilmez.
Dizüstü bilgisayarınızı kapatın ve herhangi bir güç kaynağından çıkarın. Ekranı nazikçe silmek için mikrofiber bez veya yumuşak ve tüy bırakmayan bir bez kullanın. Ekranı çizebileceği için kağıt havlu veya sert bezler kullanmaktan kaçının.
Bu noktada mikrofiber bez kullanmanız büyük avantaj sağlar. Hassas yüzeylerde çiziklere neden olmadan ve iz bırakmadan silme işlemini gerçekleştirmenize imkân tanıyacak mikrofiber bezi, kullanım öncesinde hafifçe ıslatabilirsiniz.
Ekran temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, asitli ve etil alkol içeren deterjanları kullanmamanız gerektiğidir. Doğal içerikli deterjanlar ekranın ömrünü uzatırken, kolonya, yağ çözücü, aseton, çamaşır suyu gibi malzemeler, ekran renginde açılma ve ledlerde yanma gibi problemlere yol açar.
6 ay ideal. Patlamazda, yanmazda. Sadece lehim atabilir oda kolay kolay olmaz.
İlgili 34 soru bulundu
Islak değil nemli bez kullanın:Islak bez bilgisayarın sıvıyla temasına yol açabilir bu yüzden nemli bez kullanmayı tercih etmeniz daha sağlıklıdır. Klavyenin altına herhangi bir sıvı gitmesi ana kartınıza hasar verebilir.
Genel olarak notebook fan temizleme işleminin en az 6 ayda bir yapılması önerilir. Ancak kullanım yoğunluğuna, cihazın toz ve kir biriktirme eğilimine ve çalışma ortamına bağlı olarak bu süre değişebilir.
Haftada bir olacak şekilde düzenli ve doğru ürünlerle yaptığınız temizleme işlemi monitörünüzün temiz kalması için yeterli olacaktır. Uygun bir temizleme bezi ile camsil veya sirke gibi yüzey temizlik ürünleri kullanarak monitörünüzü temizleyebilirsiniz.
Islak bez, ekranı temizlerken sıvıyı akıtabilir veya sızdırabilir ve solüsyon ekran çerçevesinden içeri sızarak ekranına kalıcı olarak zarar verebilir.
En iyi yöntem, tozları bir basınçlı havalı bir spreyle uzaklaştırmaktır. Kasanın yan ya da ön panellerini çıkarın ve daha sonra basınçlı hava kullanarak toz filtrelerindeki tozu temizleyin. Kasanın tabanında bariz görünen toz birikintileri, silinerek ya da çok dikkatliyseniz bir elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.
Notebook bilgisayarlar havalandırma deliklerini ve yuvaları tıkayabilen toz, saç ve diğer partiküllere sık sık maruz kalırlar. Bu durum, sistem performansında düşüşe ve bazen donanım ömrünün kısalmasına dahi neden olabilir. Ömrünün uzun olması için notebook bilgisayarınızı düzenli olarak temizlemenizi öneririz.
Dizüstü bilgisayarınızın ekranı yalnızca tozluysa, gözlükleri ve diğer hassas yüzeyleri temizlemek için kullanılana benzer mikrofiber bez tercih etmek doğru olacaktır. Mendil veya gazete gibi kağıtların oluşturabileceği olası çiziklere karşı kumaş bez ikinci tercih olabilir.
Ekrandaki tozu silmek için temiz bir mikrofiber bez veya bir gözlük temizleme mendili kullanın. Bezi dörde katlayın, monitörün üstünden başlayın ve yan doğru silin.
Adım #1: Su, biraz sabun ya da biraz alkolden oluşan bir solüsyon hazırlayın. Adım #2: Temiz bir süngeri bu solüsyona batırın ve hafif nemli kalana kadar süngeri sıkın. Adım #3: Bu sünger ile laptopun dış yüzeyini bastırmadan silin.
Az miktarda alkol ve bir parça suyu bir sprey şişesine dökün. Hazırladığınız alkol ve su solüsyonunu bir mikrofiber beze püskürtün. Ekran haricindeki tüm yüzeyleri nemlendirdiğiniz bu bezle silin. Ulaşılması zor noktaları kirden arındırmak için ihtiyaç duymanız halinde pamuklu çubuk kullanın.
Adım #1: Arama çubuğunda Windows Yönetimsel Araçları aratın ve açın. Adım #2: Açılan menüde Disk Temizleme uygulamasını çalıştırın. Adım #3: Listeden temizlemek istediklerinizi işaretleyin ve Tamam butonuna basın.
Dezenfektan, kolonya gibi alkol bazlı ürünleri doğrudan ekrana veya klavyeye sıkmayın. Bilgisayarınızı yan çevirip tozların dışarıya çıkmasını sağlayın. Alkollü su veya bulaşık deterjanı ile hazırlayacağınız su ile tuşları fazla ıslatmadan nazikçe temizletin.
Ekranı temizlemek için nem gerekiyorsa, temiz, yumuşak, havsız bir bez veya mikrofiber bez üzerine su püskürtün. Hala temiz değilse, temiz, yumuşak, havsız bir beze az miktarda amonyak içermeyen, alkol içermeyen cam temizleyici uygulayın ve ekranı sadece hafif bir baskıyla silin.
Cihazlarınızın ekranını temizlemek için elinizdeki deterjanı ya da sirkeli suyu doğrudan ekrana sıkmayın. Mikrofiber beze sıkarak ekranları temizlemek daha doğru bir uygulama olacaktır. Eğer sıvı malzemeleri ekrana direkt sıkarsanız ve bezle üzerinden geçerseniz; daha çok lekelenmeye neden olabilirsiniz.
Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Not: Bezi hafifçe nemlendirin, temizleme solüsyonunu doğrudan ekrana püskürtmeyin veya ekranda çok fazla sıvı bırakmayın. Ekran temizleyiciniz yoksa bunun yerine su kullanabilirsiniz. Alkol veya aseton içeren temizleyiciler ve spreyler, çamaşır suyu veya aşındırıcılar kullanmaktan kaçının.
Mümkünse Dell Monitör ekranına uygun özel bir ekran temizleme bezi ya da solüsyonu kullanın. DİKKAT: Deterjan türleri, ayrıca benzen, tiner, amonyak, aşındırıcı temizleyiciler, alkol gibi kimyasallar ya da basınçlı hava kullanmayın. Monitör yüzeyine doğrudan temizlik solüsyonu veya su püskürtmeyin.
Hatta kasanıza kaç tane fan takılabiliyorsa heryerini fanla doldurun, bir tane de fan kontrolcu alıp fanların hızını düşürün, bir tane hızlı dönen ve gürültü çıkaran fan yerine iki tane yavaş dönen ama gürültü çıkarmayan fan daha iyidir. Yapılabiliyor fakat wd-40 önerilmiyor.
Termal macun ne kadar sürede yenilenmeli? Bazı termal macunlar 8 yıla kadar dayanıklı olsa da, fan temizliği ile beraber, yılda bir kere hem soğutucularınızı hem de macununuzu yenilemenizi tavsiye ediyoruz.
Bilgisayarınızı yoran toz yığınlarını elektrikli süpürge ile çekebilirsiniz. Ancak bunu yaparken dikkatli olun çünkü kasadaki bileşenlere zarar vermemeye çalışın. Kasa içindeki mekanizmalara temas etmeyin ve çok güçlü bir şekilde hava vermeyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri