Telefonunuz ve özellikle laptop'unuz, serin bir havada daha rahat çalışabilir ancak aşırı soğuklarda aynı aşırı sıcakta olduğu gibi hasar görebilir. Cihazınızı uzun süre soğukta bırakırsanız pili ölecek ve muhtemelen LCD ekranında sorunlar çıkacaktır.
-5 -8 derece soğukta bilgisayarın zarar görmez ancak monitör veya yazıcı gibi ekstradan takılı olan aletlerin belli bekleme ve çalışma sıcaklıkları vardır.
Bilgisayarınızın hava giriş çıkışlarının kapanması daha çok çalışması ve ısınmasına yol açar. Birçok dizüstü bilgisayar alt tarafından soğuk hava alarak kasa içindeki ısının dengelenmesi düzenine göre çalışır. Pürüzlü ve yumuşak yüzeylerde bilgisayarın hava delikleri kapanacağı için soğutma mekanizması bozulur.
Kullandığımız elektronik cihazlar da soğuk havalarda üşüyor ve zarar görebiliyor. Evet, yanlış duymadınız. Yanınızdan ayırmadığınız, masal okuyarak uyuttuğunuz, öperek uyandırdığınız servet değerindeki akıllı telefonlarınız yamuk bir kardan adamı Instagram'a koyabilme sevdasına kurban gidebilir.
Aygıtınız çok soğursa. iOS veya iPadOS aygıtını çalışma aralığının dışındaki çok soğuk ortamlarda kullanmanız durumunda, pil ömrü geçici olarak kısalabilir ve aygıtınızın kapanmasına neden olabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Cihazınızı uzun süre soğukta bırakırsanız pili ölecek ve muhtemelen LCD ekranında sorunlar çıkacaktır. Bunun yanında cihanızını soğuk bir yerden çıkarıp sıcak bir yere bırakırsanız, içerisinde su yoğunlaşabilir. Bu ise uzun dönemde cihazınıza hasar verebilir.
Ortam sıcaklığı çok düşük olabilir: Aşırı düşük ortam sıcaklıklarında uzun süreli kullanım telefonunuzun düşük sıcaklık koruma mekanizmasını tetikleyecek ve telefonunuzun kapanmasına veya yeniden başlatılmasına sebep olacaktır.
Menzil: Soğuk hava şartları, elektrikli araçların menzilini azaltabilir. Çünkü bataryalar soğuk havalarda daha az enerji depolar ve daha yavaş şarj olur. Ayrıca, ısıtma ve havalandırma sistemi gibi ek donanımların kullanımı da bataryanın enerjisini tüketir.
Telefonunuz buzlu havaya maruz kalırsa, bir dakika içerisinde pilinin yüzde 50'sinin dolu olduğunu ve dakikada pilinin tamamen bittiğini söyleyebilir. Soğuk hava telefonunuzun diğer kısımlarını da etkiler. LCD ekranlar arızalı ve bulanık olabilir.
Normal cepler ve bu akıllı cepler soğukta başarılı
Testin diğer bir sonucu, "akıllı olmayan", normal ceplerin -25 dereceye kadar herhangi bir sorun çıkarmadığı olmuş. Bu sıcaklıkta neredeyse hiçbir akıllı cep çalışmayı başaramıyor. Bununla birlikte Samsung'un akıllı cepleri, -30 derecede bile çalışmaya devam edebilmiş.
Dizüstü bilgisayarınızı kullandığınız zeminin sert ve düz bir zemin olması havasızlık nedeniye aşırı ısınmasını da önlüyor olacaktır. Bilgisayar masaları ya da laptop tepsileri kullanarak çalıştığınızda ısınma sorunları yaşamıyor ve aşırı ısınmış dizüstü bilgisayarınızın kısa sürede soğumasını sağlıyorsunuz.
Kasa içinde hava dolaşımının ve kasa dışıyla sirkülasyonun sağlıklı biçimde yapılabilmesi için en doğru yöntem, kasanın yan kapağında (mümkünse işlemcinin üzerinde bir konumda) fan yerleşimi faydalı olacaktır. İkinci fan da tam karşısına veya kasanın arka kapağına yerleştirilmeli.
CPU 100 dereceyi aştıktan sonra ölüyor verdiği bilgiye göre.
-Bilgisayar kullanım süreleri günde en fazla 3-4 saat ile sınırlandırılmalıdır. Her saat başında en az 10 dakika ara vermeleri, oturdukları yerden kalkarak hareket etmeleri sağlanmalıdır.
PC sistemlerimizde en çok ısınan parçalar, üzerindeki fan sayılarından da anlaşılacağı üzere işlemci ve ekran kartlarımızdır. İşlemciler, sistemlerin tüm iş yükünü organize eden birimler olduğundan dolayı, çok kolay şekilde ısınırlar.
İşlemci boştayken ideal sıcaklık aralığı: 35-50 derece. İşlemci yük altındayken ideal sıcaklık aralığı: 60-85 derece. Ekran kartı boştayken ideal sıcaklık aralığı: 30-40 derece. Ekran kartı yük altındayken ideal sıcaklık aralığı: 60-85 derece.
Nem ve benzeri bir şey telefonun bozulmasına sebep olur. Dolaba koyduğunda garanti nemlenecek. Bir seferden bir şey olmaz kolay kolay ama üst üste olursa ve nemlenirse, anakarttaki bir şeylerin pas tutması kaçınılmaz olur. Ek olarak pile de etkisi olma ihtimali var.
Kullanılmayan pilleri sıcak ortamda tutmaktansa, buzdolabının serin yerinde tutmak yararlıdır. Ancak telefonla birlikte buzluğa koymak çok yanlış bir harekettir. Çalışan bir cihazı buzdolabına koymak elektronik donanıma zarar verecektir. Bunlar gereksiz davranışlardır.
Akıllı telefon bataryaları yüksek ısıyla karşı karşıya kaldığında bataryada büyük sorunlar meydana gelebilir. Hatta yüksek ısı sebebiyle patlama riski bile oluşturabilir. Güneş ışınlarının ve yüksek ısıların meydana getirdiği bu hasarlar göz önüne alındığında telefonu güneş ışıklarından korumakta fayda var.
Pil ömrünün kısalmasına sebep olan en önemli etken sıcaklıktır. Pil bünyesindeki gerilim ve sıcaklık farklılıkları kimyasal reaksiyonları etkileyen en önemli faktörlerdir. Sıcaklık arttıkça kimyasal reaksiyonların hızı da artar.
Bu durum oldukça normaldir. Lityum iyon pilin ömrü yaklaşık 300 ile 500 şarj döngüsü arasındadır.
Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.
Telefonlar kaç dereceye kadar dayanır sorusuna ise direkt kesin bir yanıt bulunmuyor. Bilgisayarlar 70-80 derecelere çıktığında performans kaybı gösterse bile çalışmaya devam edebilir. Ancak bu seviye akıllı telefonlarda 50-60 derece arasıdır.
Kış aylarında soğuktan etkilenen telefon bataryaları erken boşalabiliyor. Telefon tamircileri özellikle soğuk havalarda meydana gelen ani şarj bitimlerine karşı çözüm arıyor. Şiddetli soğuk, ani ısı değişimleri özellikle kış aylarında telefon bataryalarını olumsuz etkileyebiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri