Ok işareti yapılırken ilk olarak alt tuşu ile 26 rakamına aynı anda basılarak sağa doğru bakan ok işareti ortaya çıkarılmaktadır. Klavyelerde ok işaretlerini belirtmek için tek bir tuş yeterli olmamaktadır.
Ayrıca, Alt tuşunu basılı tutarken 27 numarasını yazarsanız sola doğru ok işareti (←) oluşur. Yukarı ok işareti (↑) için Alt tuşunu basılı tutarken 24 numarasını yazarsanız ve aşağı ok işareti (↓) için Alt tuşunu basılı tutarken 25 numarasını yazarsanız oluşur.
Windows, macOS veya Linux bilgisayarında bir ABD klavyesini kullanırken, Alt tuşunu basılı tutarken 2713 numarasını yazarsanız tik işareti (✓) oluşur.
Yukarıdaki klavye resminden de gördüğünüz gibi Alt+26 tuşları ile → bu şekilde sağa ok işareti yapabilirsiniz.
Yukarı ok işareti yapmak için önce ''alt'' tuşuna, sonra ise sırasıyla 2 ve 4 tuşlarına basılmalıdır. Tüm bilgisayar klavyelerinde ileri ok işaretini yapabilmek için önce ''alt'' sonra 2 ve 6 tuşlarına basmak yeterlidir.
İlgili 27 soru bulundu
Ok tuşları çoğunlukla klavyenin sağ en alt bölümünde bulunur. Dördü bir piramit olacak şekilde üst üste dizilmiştir. Klavyede en çok kullanılan tuşlardan biridir.
Çizgide bir ok veya şekil ekleme, düzenleme veya kaldırma
Biçim sekmesinde, Şekil Anahattı'nın yanındaki oku tıklatın. Biçim sekmesini görmüyorsanız, çizgiyi seçtiğinizden emin olun. Seçmek için çizgiye çift tıklamanız gerekebilir. Oklar'ın üzerine gelin ve sonra istediğiniz ok stiline tıklayın.
Yön tuşları veya ok tuşları, her klavyenin üzerinde yer alan tuş takımıdır. Yön tuşları genellikle klavyenin sayısal tuşlarıyla ana kısmı arasında yer alır. İleri, geri, sağı ve solu işaret eden oklar bulunur.
Sağa ok işareti
Alt + 26 (Alt tuşuna basarken sırasıyla 26 tuşlarına basın.)
Alt: Alt tuşunun iki işlevi vardır. İlki ana menüyü seçmektir ve pek çok uygulama için geçerlidir. Böylece aynı an da imleç ile farklı seçenekler arasın da dolaşabilirsiniz. Alt tuşu diğer tuşlarla birlikte de kullanılabilir.
1) Bilgisayarın klavyesinde bulunan Alt tuşuna basılı tutulup klavyenin Numlock bölümünden 0252 sayıları girilmelidir. Kısaca Alt+0252 şeklinde yapıldığı zaman tik işareti yazılmış olacaktır.
Tik işareti temelde V harfine benzer şekilde sağ ucunun daha yukarıda bırakıldığı bir semboldür. Onay işareti olarak da anılan tik işaretinin değişen platformlarda uygulanma şekli farklılık gösterir.
Tik işareti anlam bütünlüğü açısından önemli bir yere sahiptir. Doğrudan onaylama ifadesi olarak kullanılmaktadır. Herhangi bir dilde kelimeler grubu kullanılarak ifade edilen onaylama durumunda tik işareti kullanılabilir. Bu işaret bilgisayarların klavyeleri üzerinde yer almamaktadır.
Tüm bilgisayar klavyelerinde ileri ok işaretini yapabilmek için önce ''alt'' sonra 2 ve 6 tuşlarına basmak yeterlidir. Not: Bilindiği üzere tüm klavyelerin hem üst hem de sağ kısmında numaralar yer alır. Klavyelerde ok işaretlerinin kısa yolu num lockta yani klavyenin sağ kısmında yer alan numaralarla yapılır.
FN+right Shift basman gerekiyor.
Büyük harfteyken Ô, küçük harfteyken ô şeklinde çıkar. Klavyenizde bu özellik yoksa boşluk tuşunun solundaki "Alt" tuşuna basılı tutarak sağdaki NumberPad rakam tuşlarında 147 yazarsanız tuşları bıraktığınızda ô harfi, 0212 yazarsanız tuşları bıraktığınızda Ô harfi çıkar.
Bunun için alt + 0252 tuş kombinasyonunu kullanmak gerekir. Bilgisayarda boşluk tuşunun sol tarafında alt tuşu bulunur. Bu tuşa basılı tutarken kişilerin aynı anda sırası ile 0-2-5-2 tuşlarına basması gerekmektedir. Bu şekilde ✓ işareti elde edilmiş olur.
Knuth yukarı ok gösterimi, matematikte, çok büyük tam sayıların gösterim yöntemidir. 1976'da Donald Knuth tarafından geliştirildi. Ackermann işlevi ve özel hiperişlem serisi ile oldukça bağlantılıdır. Çarpmanın, tekrarlı hiperişlem olarak tekrarlı toplama ve üs alma gibi görülebilmesi fikrine dayanır.
CTRL + Sol ok tuşu = İmleci bir önceki kelimenin başına taşır. CTRL + Aşağı ok tuşu = İmleci bir sonraki paragrafın başına taşır. CTRL + Üst ok tuşu = İmleci bir önceki paragrafın başına taşır. CTRL + ALT + TAB = Açık uygulama ekranını uygulama seçene kadar açık tutar.
Ctrl + L: Web sitesinde ki adres kısmını seçer. Ctrl + Z: Herhangi yapılan bir işlemi geri almaktadır. Ctrl + Y: Sayfayı Yeniler. Ctrl + P: Sayfayı yazdırır.
Ctrl + u = Seçili metnin altını çiz. Ctrl + k = Seçilen metni bir bağlantıya dönüştür.
Word'de, denklem araçlarını kullanarak denklemlere veya metinlere matematik simgeleri ekleyebilirsiniz. Ekle sekmesinde bulunan Simgeler grubunda, Denklem'in altındaki oka tıklayın ve sonra Yeni Denklem Gir seçeneğine tıklayın.
Gelişmiş Word seçeneklerinizi seçmek için Dosya > Seçenekler'i ve ardından sol bölmede Gelişmiş'i seçin. Sözcükleri ve paragrafları seçme, değiştirme ve biçimlendirme yönteminizi ayarlayın.
İmlecinizi madde işaretli veya numaralandırılmış liste istediğiniz yere getirin. Giriş sekmesinde Madde işaretleri veya Numaralandırmayanındaki oku tıklatın. Bir stil seçin ve yazmaya başlayın. Yeni madde işareti veya numara istediğiniz veya iki kez listeyi sonlandırmak için Enter tuşuna iki kez Enter tuşuna basın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri