peki pilsiz kullanmayı önermiyor musunuz? Pilsiz de kullansanız, yine ömrü gidecektir. O yüzden pil takılı dursun, herhangi bir sorun olmaz. Sadece 7 - 8 günde bir doldur-boşalt yaparsanız, pilin beslenmesi açısından iyi olur.
Laptopu fişe takılı kullanmak pilinize zarar vermez, bilgisayarınız batarya kapasitesi 100%'e ulaştığında pil üstünden akan gücü yönlendirecek teknolojiler ile donatılmıştır. Ancak kapalı konumda daha uzun ömürlü kullanım için bilgisayarınızı şarjda bırakmamanızı öneriyoruz.
Priz imkanı olan her yerde şarjda kullanılmalıdır; ve 1-2 haftada bir bataryayı boşaltıp tekrar doldurman bataryayı canlı tutacaktır. Yeni cihazlar pil dolu olduğunda hala daha doldurmaya devam etmez. Bu yüzden şarjı dolunca prizden çıkarmaya gerek yoktur.
Evet bataryada iken performans bayağı değişiyor. Belirttiğiniz üzere ölü batarya daha çok etkiler.
Pil ömrünü ve performansını uzatmaya yardımcı olmak için, cihazınızı kısa bir süre kullanmak yerine haftada birkaç kez %20 ile %80 arasında bir süre boyunca pil düzeyini tutmaya ve ardından pili yeniden şarj etmek için prize takılı tutmaya deneyin.
İlgili 37 soru bulundu
Normal kullanım olarak lityum iyon pillerin ömrü yaklaşık 300 -500 şarj döngüsü arasındadır. Yani bu da demek oluyor ki normal 25 derecelik bir çevre ısısı koşulunda 1 yıl boyunca şarj harcanıp depolanabilir.
Şarja takılı kullanmak daha doğru, artık çoğu laptopda şarj limitleyici seçenek var onu açarsanız %80 e kadar şarj edip keser. Bataryaları full şarj da depolamak ve bitene kadar kullanmak ömrünü kısaltır.
Yeni aldığınız bataryayı ilk olarak şu şekilde kullanınız: Batarya notebooka bağlı ve notebook kapalı vaziyette iken cihazı yaklaşık 12-16 saat şarjda bırakınız. Notebooku çalıştırdığınızda bataryanın 0 dolmuş olduğunu göreceksiniz. Bataryayı %5 seviyesine kadar deşarj edip tekrar 0 oluncaya kadar şarj ediniz.
Batarya sağlığını korumak istiyorsan şarja takılı kullanman iyi olur. Sürekli bataryayı azaltıp tekrar şarj etmek batarya sağlığını olumsuz etkiliyor çünkü. Sürekli elektriklide kullanacaksa masaüstü alsın daha ucuza bulur. esprisi o zaten marka modele göre 4-6-8 saat çalışır.
Windows Dosya Gezgini'ni açın ve C sürücüsüne erişin. Burada, HTML dosyası olarak kaydedilen pil ömrü raporunu bulmalısınız. Dosyayı tercih edilen web tarayıcınızda açmak için çift tıklatın. Rapor, dizüstü bilgisayarınızın pilinin durumunu, ne kadar iyi gittiğini ve ne kadar sürebileceğini özetleyecektir.
Hayır bir zararı yok.
Bataryayı çıkarmamalısınız çünkü çıkardığınızda pilin ömrünü kısaltmış olursunuz. Yeni laptoplarda zaten şarj dolduğu zaman hala şarja takılıysa gücü direk prizden alıyor.
Dizüstü pazarında en dayanıklı pil ömrüne sahip cihazlarıyla öne çıkan Lenovo dizüstü bilgisayarlar, 8 ila 20 saat arasında değişen pil ömürleriyle rekabette bir adım öne çıkıyor.
Temel olarak, bilgisayarın şarjının lityum iyon pillerin karakteri gereği %10 seviyesinin altına inmeden şarja takılması öneriliyor, her iki durumda da buna dikkat etmek gerekiyor.
Dizüstü Bilgisayarımı Şarjda Bırakmalı mıyım? Bataryayı sürekli olarak yüzde 100 seviyesinde bırakmak ömrünü kısaltacaktır. Evet ama bataryanın tekrar tekrar deşarj olup şarj edilmesi de ömrünü kısaltacaktır. Daha doğrusu ne yaparsanız yapın, bataryanız zamanla yıpranacak ve kullanılabilir kapasitesi azalacaktır.
Pili uzun süre saklayacaksanız, pili %50 oranında şarj edin ve ardından saklamak için pili makineden çıkarın. Çıkarılamaz bir pil için BIOS ayarlarından pili devre dışı bırakın. Şarj hacmini altı ayda bir kontrol etmeye çalışın.
Cevap: Bilgisayarınıza bağlı olarak, USB C Tipi bağlantı noktasını kullanarak bilgisayarınızı USB güç bankasıyla şarj edebilirsiniz ancak bunu yapabilmeniz kesin değildir. Bilgisayarınızın Kurulum ve Teknik Özellikler kılavuzunda bu bilgiyi bulabilirsiniz.
Bu durum oldukça normaldir. Lityum iyon pilin ömrü yaklaşık 300 ile 500 şarj döngüsü arasındadır. Normal çevre ısısı (25℃) ve kullanım koşullarında, Lityum iyon pil 300 şarj döngüsü (veya yaklaşık bir yıl) boyunca tam kapasitede şarj harcar ve depolar.
Cihazınızın alt bölümündeki etikette yazan DC Input (Giriş) Volt ve Amper değerlerine göre seçim yapınız. Etiket okunmuyorsa ya da bu değerleri göremiyorsanız, son kullandığınız adaptörün üzerinde yazılı olan değerlerden yararlanabilir ve sihirbaz yardımıyla cihazınızla uyumlu adaptör seçeneklerini listeleyebilirsiniz.
En uzun batarya ömrüne sahip laptop modelleri arasında HP EliteBook X360 1040 da yer alıyor. IPS ekran teknolojisine sahip olan dizüstü bilgisayarda 12. Nesil Intel Core i5 işlemci, Intel Iris X ekran kartı, 16 GB DDR5 4800 MHz RAM ve 512 GB PCIe NVMe SSD bulunuyor.
Bilgisayar ömrü, ürünün kalitesine ve kullanım şekline göre değişiklik gösterse de ortalama 6-8 yılı yeterli kabul edebiliriz. Standart bir kullanıcının bilgisayarı, çok uzun yıllar hayatta kalabilir ancak birkaç yıldan sonra kullanıma dayalı olarak performans kaybı yaşatabilir.
Bilgisayarınızda donma, takılma ve aşırı ısınma gibi problemler yaşanmadan önce laptop bakımı yaptırabilirsiniz. Bu sayede söz konusu risklerin önlenmesini sağlayabilirsiniz. Genel bakımın yılda 1 kere yapılması gerekir. Her yıl belirli bir gün belirleyerek bilgisayarınızı bakıma gönderebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri