LARGACTİL, 10 ampul içeren ambalajlarda takdim edilmektedir. Var olmayan şeyleri duyma, görme veya hissetme, olağandışı şüphe, yanlış inanışlar, dengesiz konuşma ve davranış ile duygusal ve sosyal geri çekilme gibi semptomlarla karakterize bir hastalığı tedavi etmek için kullanılır.
- Akut psikozlar: Ajitasyon durumları, hipomani ve maniler, delirium nöbetleri, konfüzyonlu sendromlar - Kronik psikozlar: Şizofrenik durumlar, özellikle paranoid şizofreniler, kronik delirium durumları - Büyüklerde ve çocuklarda saldırganlık durumları.
Akut ve kronik psikotik bozukluklarda psikomotor ajitasyon ve şiddet içeren davranışın kısa süreli tedavisi (şizofreni, şizofrenik olmayan kronik deliryum: paranoid deliryum, kronik delüzyonel durum). Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: Yetişkinlerde kullanıma mahsustur.
Klorpromazin (LARGACTİL), olanzapin (ZYPREXA) ve seroquel ( SEROQEL, GYREX) uyku verici etkileri nedeniyle tercih edilmektedir. Bu ilaçların psikotik olmayan hastalarda, yalnızca uyku verici yan etkilerinden yararlanmak amacıyla kullanımı doğru değildir.
İntramüsküler uygulama kalçanın üst dış kısmına ve derine yapılmalıdır. İntramüsküler yol dışında intravenöz yol da kullanılabilir. İntravenöz uygulamada ilaç mutlaka sulandırılmalıdır. İnfüzyon tedavisinde Largactil® ampul 500-1000 mL serum fizyolojik içinde ve yavaş yavaş olarak uygulanmalıdır.
İlgili 26 soru bulundu
Derin nefes alıp, nefesi kısa süre tutup vermek, dolu bardağın, uzak tarafından en az 7 yudum su içmek, göz çukurlarına baskı yapmak, derin bir nefes alınıp ıkınmak ve limon emmek hıçkırığı en hızlı geçiren yöntemler arasında yer alır.
Sadece doktorun tavsiyesi üzerine baklofen, klorpromazin, veya metoklopramid içeren ilaçlar kullanılabilir. Daha az invaziv tedaviler etkili olmazsa, hıçkırıkları durdurmak üzere frenik siniri bloke etmek için bir anestezi enjeksiyonu doktor tarafından önerilebilir.
Şurup Çocuk emniyetli kapağı olan koyu amber renkli şişe içerisinde, 150 ml şurup ve doz pipeti. 6 ay -11 yaş arası çocuklarda, ateşin semptomatik tedavisinde kullanılır. beklenmelidir. Tedavi süresi genellikle 2-5 gündür.
LARGACTİL, antipsikotik olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir.
LARGACTİL, antipsikotik olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. Beyin üzerinde bir etkisi vardır. LARGACTİL, 10 ampul içeren ambalajlarda takdim edilmektedir.
LARGACTİL ÇOCUK, YETİŞKİN YENİDOĞAN DOZU. Hıçkırıkta İV: Yavaş 5 dk da 25mg puşe veya ¼ ü İM yapılır.
Diazepam, benzodiazepin türevi bir ilaç etken maddesidir. Diapam, Diazem gibi ticari isimlerle pazarlanır. Anksiyolitik, antikonvülsan, sedatif, kas gevşetici ve hafıza zayıflatıcı etkilere sahiptir. Anksiyete, uyuyamama, nöbetler, alkol yoksunluğu, ve kas spazmları gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır.
-Böbrek ve karaciğer yetmezliğinde. Yetmezlik durumu kanda ilaç birikimine yol açabilir. Uzun süreli tedavilerde belirli aralıklarla göz ve kan muayeneleri yapılmalıdır. Gebelik ve emzirme dönemlerinde ilacın yarar / risk oranı göz önünde tutulmadan kullanılmamalıdır.
Antipsikotik ilaçlar yaygın olarak şizofreni gibi psikotik bozukluklarda kullanımı ile bilinse de bipolar bozukluk, depresyon, anksiyete bozuklukları gibi bir çok psikiyatrik hastalıkta etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Olanzapin, ketiapin, risperidon, klozapin, paliperidon en sık kullanılan antipsikotiklerdir.
Antidepresan ilaçlar, depresyon tedavisinin yanı sıra obsesif kompulsif bozukluk, anksiyete bozuklukları ile zihinsel ve bedensel belirtisi olan ve ciddi psikolojik sorunlara neden olan birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.
ABİZOL yetişkin ve ergenlerde (13-17 yaş) şizofreni tedavisinde (akut şizofreni epizodlarının tedavisinde ve idame tedavisi sırasında klinik düzelmenin devamlılığında) endikedir.
RİSPERDAL, çocuklarda ve ergenlerde otistik bozukluğa bağlı huzursuzluk (agresif belirtiler, kendine zarar verme, öfke nöbetleri, ani duygu durum değişiklikleri) tedavisinde endikedir. Yetişkinler: RİSPERDAL, günde bir ya da iki kez verilebilir. Hastalar günde 2 mg RİSPERDAL ile başlamalıdır.
Hıçkırık nedenleri çoğunlukla psikolojik kaynaklıdır. Ani duygu değişimleri, heyecan, korku ve stres hıçkırığı tetikleyebilir. Bunun yanı sıra mide gazı, sıcak yiyecek ve içecekler, baharatlı besinler, alkol ve diyabet gibi toksik ve metabolik nedenler de hıçkırığa yol açabilir.
Eğer bir süre sonunda hıçkırık kendiliğinden geçmezse bir sağlık kurumuna başvurarak gerekli muayenenin yapılması istenebilir. Hıçkırıklar 48 saatten fazla sürerse veya yeme, uyuma, nefes alma ile ilgili sorunlara neden olacak kadar şiddetliyse, bir sağlık kurumuna başvurulması gerekir.
Hıçkırığın bir belirti olarak görüldüğü en yaygın sağlık sorunu gastroözofageal reflü (mide reflüsü) hastalığıdır. Bu hastalıkta mideden yemek borusuna kaçan mide asidi, tahrişe ve hasara neden olarak hıçkırığa sıklıkla yol açar.
Hıçkırık İçin Hangi Doktora Gidilir? Uzun süre boyunca geçmeyen inatçı hıçkırık problemi yaşayan kişiler bu durumu ciddiye alıp uzman bir doktora başvurmalıdır. Bu durumdaki kişiler kardiyoloji, dahiliye (iç hastalıkları) ve gastroenteroloji bölümlerinden randevu alabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri