Beğenilen ürünler sepete eklendiğinde gümrük vergisi otomatik olarak hesaplanıyor ve yurt dışından gelecek ürünler için ekstra bir kargo ücreti ödenmiyor. Satın alma ve sonrası tüm süreçlerde müşteriler Hepsiburada'nın yüksek hizmet standartları ve güvencesiyle kaliteli bir yurtdışı alışverişi deneyimi yaşıyor.
Artık 150 Euro'ya kadar yapılan alışverişlerde Avrupa Birliği dışından satın aldıysanız yüzde 30 oranında bir vergi uygulanacak. Avrupa Birliği içerisinden verilen siparişlerde ise yüzde 18 anlaşması devam ediyor.
Sevdiklerinize aldığınız hediyeler, güzel armağanlar için gümrükten muaf tutuluyorsunuz.
Hepsiburada'nın, 2019 yılı içinde farklı yerel dil ve para birimlerinde Azerbaycan, Rusya, Ukrayna ve Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere online yerel mağazalarını dünyanın dört bir yanındaki müşterilerinin hizmetine sunmaya devam edeceğini belirten Ekmekçi, model kapsamında iş ortağı olan 17 binden fazla küçük ve ...
Yapılan açıklamalara göre We World Express ile iş birliği gerçekleştiren Hepsiburada, kullanıcılarına hepsiyurtdışından sayfasından verilen siparişlerde 1 hafta içinde teslimat hizmeti sunacak.
İlgili 18 soru bulundu
Satın aldığınız ürünü, kargodan teslim aldığınız günden itibaren 14 gün içinde Hepsiburada'ya başvurarak iade koşulları dahilinde, kargo bedeli ödemeden ücretsiz olarak kolayca iade edebilirsiniz.
Online e-ticaret alışveriş sitesi deyince ilk akla gelen Trendyol ile kişisel kargolarınızı ya da ticari kargolarınızı yurtdışındaki adreslerine gönderebilirsiniz. Ürünlerinizin potansiyel alıcı kitlesine ulaşması için hem yurt içindeki hem de yurtdışındaki bölgelere ulaştırmanız lehinize olacaktır.
hepsiyurtdışından: Hepsiburada'dan Türkiye'de bulunmayan ürünleri getirtebileceğiniz hizmet. Türkiye'nin lider eticaret platformlarından Hepsiburada, müşterilerinin Türkiye'de bulunmayan ürünlere birkaç tıkla, zahmetsizce ulaşabilmesi için “hepsiyurtdışından” ismini verdiği hizmeti başlattı.
İlk iki sıra Trendyol ve Hepsiburada'ya ait
İkinci sırada %17'lik pazar payına sahip olan Hepsiburada yer alırken üçüncü sırada da N11, %9'luk bir payla yer alıyor.
Yurt dışından gelen teslimatlara uygulanabilecek gümrük ve ithalat ücretleri. Kargo ülkenize ulaştığında, Türkiye dışında bir ülkeden gelen teslimatlara gümrük veya ithalat ücreti uygulanabilir. Sipariş, Türkiye dışındaki bir Pazaryeri Amazon satıcısından verildiyse, gümrükten çekme ücretleri alıcıdan temin edilir.
Yurt dışından 1.500 Avroya kadar olan alışverişte gümrük vergisi, mal ÖTV tabi bir mal ise ÖTV ve gümrük sunum ücreti ödenmektedir. Buna göre çeşitli bedeller için yurt dışından posta yoluyla alışverişteki vergi yükü aşağıdaki gibi olmaktadır.
Gönderiler Şahsi eşya ve Ticari eşya olarak ta dikkate alınır ve gümrük işlemleri bu doğrultuda mevzuata uygun olarak işler. Aldığınız ürün gümrüğe takılırsa gelen paketin gümrük işlemlerinin yapılması gerektiğini belirten bir yazı adresinize gönderilir. Bu yazıyı aldıysanız ürününüz gümrüğe takılmış demektir.
Yurt dışından, ticari maksat güdülmeyen ve posta veya hızlı kargo ile gönderilen ürünleriniz, en fazla 1500 Euro değerine sahipse: Avrupa Birliği ülkelerinden direk gelmesi halinde %18 vergi uygulanır. Diğer ülkelerden gelmesi halinde %20 vergi uygulanır.
Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur.
Gümrük Kanunu değişti: 150 euro altı alışveriş AB'den geliyorsa yüzde 18.3, diğer ülkelerden geliyorsa yüzde 30 vergi ödenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 4458 Sayılı Gümrük Kanunu'nun bazı maddelerinde değişiklikler yapıldı ve bu değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlandı.
Tüm eşya ve tarım ürünleri ülkeye girerken gümrük vergisi ödenmesi zorunludur. Gümrük vergisi düzenlemeleri 4458 sayılı Gümrük Kanunu kapsamında ortaya konulmuştur. Yurt dışından ürün satın alan kişiler ve şirketler gümrük vergisi ödemekle yükümlüdür.
Doğan Boyner, Fortune Türkiye Dergisi'nin Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik yapan “Türk Amazonu” olarak adlandırdığı Hepsiburada platformunu kurdu.
Araştırmalar ilk sıralarda Trendyol ve Hepsiburada'nın yer aldığını gösteriyor. Raporlarda Türkiye e-ticaret pazarında Trendyol birincim sırada bulunuyor. İkinci sırada Hepsiburada yer alırken üçüncü sırada da N11 konumlanıyor. Bu sıralamayı Gittigidiyor takip ediyor.
Türkiye'nin en büyük online alışveriş sitesi Hepsiburada, 2001 yılından bu yana hizmet veriyor. Doğan Holding bünyesinde faaliyet gösteren Hepsiburada, yenilikleri ile Türkiye'nin dijital alışveriş sektörüne yön veriyor.
AB ülkelerinden direkt olarak Türkiye'ye gelen ürünlere gümrüklerde %18, diğer ülkelerden gelen ürünler için ise %20 gümrük vergisi uygulanmaktadır. Kitap ya da diğer basılı yayın eşyaları için ise vergi uygulaması bulunmamaktadır.
Eğer siparişiniz belirttiğiniz teslimat adresinden farklı bir adrese teslim edildi ise bize [email protected] e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.
Hepsiglobal ile yurtdışına ürün satışı başladı Türkiye'de e-ticaret pazarının önemli temsilcilerinden Hepsiburada, dünyaya açılıyor. Hepsiburada, tıpkı Amazon ve Aliexpress gibi dünyaya geneline satış yapıyor. Yaklaşık 250 bin çeşit ürün, dünyanın her yerine gönderiliyor.
n11 Direkt e-ihracata Nasıl Başvurabilirim ? Direkt E-İhracat için herhangi bir başvuru süreci bulunmamaktadır. Mevcut sistemde, yasaklı kategoriler ve desi sınırının üzerindeki ürünler dışındaki tüm ürünler ülke bazında sergilenmektedir. Direkt E-İhracat kapsamında şu anda Azerbaycan ve KKTC'ye satış yapabilirsiniz.
Yurt dışına ürün satmak için genel olarak iki farklı seçeneğiniz vardır. Bu seçeneklerin başında tüm dünya ülkelerine satış yapabilmenizi sağlayan sanal Pazar yerleridir. Diğer yöntem ise e-ihracat sitesi kurmakla başlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri