Tıkalı lavabo, tuvalet ve diğer giderlerin açılması için sıklıkla tercih edilen kimyasalların suyla temas etmesiyle oluşan patlama sonucu bunların cilde ve gözlere teması halinde yanma, tahriş ve kimyasal yanıklar meydana gelebiliyor.
Lavabo açıcı zararları arasında sayabileceğimiz hususlardan biri de kimyasalın solunmasıdır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi lavabo açıcı kimyasallar çok güçlü bileşenlerdir. Bu sebeple cilde temas etmesi ve solunması çok zararlıdır.
Kimyasal lavabo açıcılar, içeriğinde asit bulundurmasından dolayı zamanla boruyu eriterek sağlamlığını yitirip çatlak oluşmasına neden olmaktadır.Kostik ve lavabo açıcı gibi kimyasallar tıkanıklığı açma işlemi görse de sonrasında ciddi problemlere yol açmaktadır.
Lavabo Açıcı Cilde Temas Ederse Ne Yapılmalıdır? Güçlü lavabo açıcıların cilde temas etmesi halinde vakit kaybetmeden temas eden kısmı bol su ile durulamak gereklidir. Lavabo açıcı kullanırken mutlaka kullanma talimatlarına uymanız, eldiven giymeniz, gözlük ve maske takmanız gerekir.
Lavabo Açıcılar Pimaş Borularınıza Herhangi bir zarar vermez yani borunuzu delmez parçalamaz patlatmaz.
İlgili 16 soru bulundu
Tuvalet Tıkanıklığı Açmada Lavabo Açıcı Kullanımı
Lavabo açıcılar, içeriğindeki asit sayesinde temas ettiği cisimleri parçalayarak ya da eriterek zarar verir. İçinde bulunduğu kaba zarar vermemesinin nedeni, plastik cisimlere zarar vermemesinden kaynaklanmaz.
Sudan ağır özel formülü sayesinde tıkanan noktaya kolayca ve hızlı bir şekilde ulaşır. Kaynar suya gerek duymadan da kullanabilirsiniz. Plastik ve PVC de dahil olmak üzere her türlü maddeden üretilmiş sıhhi tesisat ve tahliye borularında güvenle kullanabilirsiniz.
Aşırı maruz kaldığında solunum yollarına zarar verir ve cildi tahriş eder, yanıklar dahi oluşturabilir.” Lavabo açıcı kullandıktan sonra sıcak suyun mutlaka uzaktan dökülmesi ve buharının solunmaması gerektiğini belirten Sayar, bilinmeyen markalardan da uzak durulmasını söyledi.
Her markette kolaylıkla bulunan; karbonat, sirke ve tuz ile tıkanmış lavabo kolaylıkla açılır. Bir su bardağı karbonat ve bir bardak sirke karıştırılarak gider alanına dökülür. Ardından eldiven takılmış bir elinizle ya da tıpa ile gider kapatıp 30 dakika kadar bekleyebilirsiniz.
Lavabo açıcı ürünlerin son derece tehlikeli ve zararlı olduğunu bilmeniz gerekir. Cildinize, gözünüze ve solum yolunda tahribata sebep olacağı gibi atık su borularını da büzüştürerek tesisat sorunları meydana getirmektedir. Ancak tüm bunlara rağmen kullanmak isterseniz, lavabo açıcıyı banyo giderinden içeri dökünüz.
PORÇÖZ. Plastik, PVC ve diğer farklı tür malzemelerden üretilmiş sıhhi tesisat ve tahliye borularında Porçöz Lavabo Açıcı Granül'ü sorunsuz kullanabilirsiniz.
Asit bazlı lavabo açıcılar arasında en çok bilineni kostiktir. Kostik içindeki asit su ile reaksiyona girerek ısınır ve bu ısı ile tıkanıklığa sebep olan cisimleri eritir.
Porçöz Lavabo Açıcı Jel'in üçte birini, tıkanıklığın olduğu gidere dökün. Yaklaşık 15 dakika sonra gider üzerine bir miktar su dökerek giderin açılıp açılmadığını kontrol edin. İnatçı ve ağır tıkanıklıklarda ise Porçöz Lavabo Açıcı Jel'in yarısını tıkalı yere dökerek jelin tüm gece boyunca etki etmesini sağlayın.
Kimyasal lavabo açıcılar klozetlerin ve tuvaletlerin açılması için uygun değildir. Klozet giderinde bir miktar su olması ve gider borusunun lavabolara göre daha geniş olması, kullanılan kimyasalın etkisini göstermesine engeldir. Bu nedenle lavabo açıcı kimyasal ve kostikler tıkanan klozeti açmak için uygun değildir.
Porçöz Jel Lavabo Açıcı, kaynar su gerektirmeden lavaboların açılmasını sağlar. Ekstra güçlü açıcı, lavabo giderine dökülerek kullanılır. Gideri tıkayan birikintiler, kirler, jelle ve tazyikli su ile beraber sürüklenerek açılır. Porçöz lavabo açıcı jel, plastik ve PVC borularda kullanıma uygundur.
Lavabo açıcı formülü 1 soyum, 1 oksijen, 1 hidrojen olarak bilinir ve kimya dilinde sodyum hidroksit olarak okunur.
Halk arasında lavabo açıcı ya da kostik adıyla bilinen kimyasal bileşiğin adı sodyum hidroksittir. Sabun ve deterjan gibi çeşitli temizlik malzemelerinin üretilmesinde de kullanılan sodyum hidroksit, sıcak su ile etkileşime girdiğinde lavabo açıcı ve gider temizleyici olarak da kullanılmaktadır.
Küçük bir yanık yaşadığınızda yapmanız gereken ilk şey, yaklaşık 20 dakika boyunca yanık alanın üzerine serin su uygulamaktır. Daha sonra yanmış bölgeyi yumuşak sabun ve su ile yıkayabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken şey suyun 0 dereceye yakınlıkta soğuk olmamasıdır. Serin su yeterlidir.
Örneğin lavabo açıcıları ya da çamaşır suları göze geldiğinde erken müdahale edilmezse kalıcı göz sorunlarına yol açabilir.
Sayar, “Orada sıcak su ile tepkimeye girince tıkanıklık açılacak ancak suyun fışkırma ihtimali var. Bu yüzden su uzaktan dökülmeli” dedi. Merdiven altı üretimlerden de uzak durulması gerektiğini kaydeden Sayar, “Bu asit gözü kör edebilir, vücutta yanıklar oluşturabilir” sözlerini kullandı.
Başta astım gibi solunum sorunlarına sebep olur. Çamaşır suyu ve tuz ruhu karıştırılarak kullanıldığında ortaya çıkan klor gazları, solunum depresyonu yaparak ölüme bile neden olabilecek zehirlenmelerine neden olabilmektedir.
Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık, su ısıtıcısı, duşa kabin, duş başlığı, lavabo, tuvalet, küvet, fayans ve seramik banyo yüzeylerinde, cam eşya yüzeyleri gibi pas ve kireç kalıntılarının sıkça görüldüğü alanlarda kullanabilirsiniz.
Yine de soruna çözüm bulamıyorsanız kostikle gider açma işlemi yapabilirsiniz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi kostik, kimyasal bir bileşimdir. Kimyasal bileşimi sayesinde sorunun kısa sürede ortadan kalkmasını sağladığı gibi gider hattındaki borulara da zarar verir.
Güçlü kimyasal yapısı sayesinde yağ, kireç, peçete, ıslak mendil, çocuk bezi, pet gibi organik atıkları eriterek sıvı norma indirmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri