1) Mermer & Granit Lavabo Temizliği Kimyasal madde kullanmadan mermer ve granit lavaboları temizlemek için, beyaz sirke ile işe başlayabilirsiniz. Yaklaşık 1 çay bardağı beyaz sirkeyi, 1 litre sıcak suyun içine dökün ve karıştırın. Daha rahat kullanmak için bu karışımı bir sprey şişe içine ekleyebilirsiniz.
Mermerde sarı lekelerin oluşmasını önlemek için düzenli olarak temizleyin. Temizlikte asit içeren malzemeleri kullanmayın. Karbonat veya oksijenli su mermerdeki sarı lekelere müdahale etmek için uygun ve etkilidir. Temizlik işleminden sonra mermer yüzeyi mutlaka kurulayın.
Sirke ve Sıcak Su: 1 bardak kaynayan suyun içine 2 çorba kaşığı sirke ekleyin ve sprey yardımıyla lavaboya püskürtün. Birkaç dakika bu şekilde beklettikten sonra sünger yardımıyla iyice ovalayın ve sıcak su ile durulayın. Lavabonuz 10 dakikada temizlenmiş olacaktır.
Kirlerin temizlenip dezenfekte olması için ilk olarak kaynar suyla yıkanması ardından çamaşır suyu gibi güçlü bir temizleyici ve süngerle temizlemeye başlanır. Süngerle lavabonun içi iyice çitilendikten sonra bol su ile durulanır. Bu işlemin haftada en az 3-4 kez yapılması önerilmektedir.
Isınan limon suyunun içine karbonatı ilave edip karıştırın ve bu karışımı hiç bekletmeden lavabonun giderlerine, her delikten mutlaka geçecek şekilde dökün. Bu şekilde 10 dakika bekleyin. Son olarak kaynatıp 1-2 dakika beklettiğiniz suyu giderlerden dökerek boruların temizlenmesini sağlayın.
İlgili 29 soru bulundu
1 bardak çamaşır suyunu 2 bardak ılık suya dökün ve iyice karıştırın. Bu su ile nemlendirilmiş süngerin üzerine cif dökerek lavabonun üzerine sürün. Bu şekilde lavabo temizleme işleminiz istediğiniz şekilde olabilir. Ayrıca çamaşır suyu, lavabonuzu başka hiçbir ürünle karıştırmadan temizlemede de etkili olabilir.
Temizlenmeleri de oldukça basittir. Sabunlu bir bez ya da fırça ile dairesel hareketlerle ovalamak, genelde işinizi görecektir. Temizlikten sonra kalmış olabilecek sabun artıklarını iyice durulayarak temizlemeyi unutmayınız.
Bu kapsamda uygulayacağınız en ideal yöntem evde karbonatlı solüsyon hazırlamaktır. 1 su bardağı suya 1 paket karbonat olacak şekilde hazırladığınız solüsyon ile mermeri nazikçe silmeniz gerekir. Bu işlemden sonra 1-2 saat boyunca mermerin kuruması beklenmelidir. Sonrasında ise temiz su ile durulama yapılmalıdır.
Beyaz mermerler için uygun olan limon ve beyaz sirke ile temizlik, tezgahın daha parlak ve daha temiz olması için uygulanabilir. Yapmanız gereken bir fincan beyaz sirke içine birkaç damla limon ekleyin ve bu karışımı kullanarak tezgah üzerini temizleyin.
Mermer yüzeylerin temizliğinde kullanabileceğiniz birkaç yöntem aşağıdaki gibidir: Ilık su ve amonyaksız sabun karışımını küçük bir kovaya koyunuz. Temiz bir mikro fiber bezi bu karışıma batırarak ıslatınız ve mermer zemine uygulayınız. Leke çıkarma işleminde fırçadan yardım alınız ve hafif baskı uygulayınız.
Bir yemek kaşığı su ve iki yemek kaşığı karbonatı karıştırın. Karışımı nemli bir süngere sürün, ardından dairesel hareketlerle ovalayarak lavabonun kenarlarına uygulayın. Sıcak suyla nemlendirilmiş bir süngerle tekrar ovalamadan önce yaklaşık on dakika bekletin.
Lavabonuzun temizliğini yaparken lavabonuza çamaşır suyu, yağ çözücü veya bulaşık deterjanı uyguladıktan sonra nemli bir sünger ile lavabonuzu ovmanız yeterli. Zor lekeler için süngerinizin sert kısmını kullanabilirsiniz. Fakat bulaşık teli gibi sert cisimler kullanmaktan kaçınmalısınız.
Yaklaşık 1 çay bardağı beyaz sirkeyi, 1 litre sıcak suyun içine dökün ve karıştırın. Beyaz sirkeli karışımı lavabo içine püskürtün ve 5 dakika kadar bekleyin. Sprey şişeniz yoksa bulaşık süngerini bu suya batırıp lavabonun içine uygulayabilirsiniz.
Kâsede lekenin üzerini kaplayacak kadar karbonat ve oksijenli suyu birleştirip, lekenin üzerine sürün. Karışımın bulunduğu mermer parçasını naylon ile örtün ve yarım saat kadar bekletin. Yarım saat sonra temiz bez yardımı ile karışımı mermerden temizlediğiniz de, o eski lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.
1) Mermer & Granit Lavabo Temizliği
Mermer ve granit lavaboların temizliği konusunda çok hassas olmanız önerilir. Yüksek asit içeren deterjanlar bu lavaboların yapısında hasara neden olabilir. Kimyasal madde kullanmadan mermer ve granit lavaboları temizlemek için, beyaz sirke ile işe başlayabilirsiniz.
Temiz bir bez üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısı dökerek tüm tezgahı hafifçe ovalayarak temizleyin. Tezgah üzerindeki sararma ve lekelerin kısa bir süre içerisinde yok olduğunu fark edeceksiniz.
Arap sabunu, doğal bir temizleyici ve parlatıcıdır. Mermer yüzey temizleyici olarak kullanılabilir. Arap sabunu, mermer yüzeydeki kirleri ve lekeleri temizlerken, yüzeyi parlatır ve doğal parlaklığını geri kazandırır.
Kimi zaman kireç çözücü kimi zaman leke giderici özelliklere sahip olan çamaşır suyu, mermer zeminler üzerinde kullanılmaması gereken bir malzemedir.
Hidrojen peroksit (oksijenli su), sert yüzeylerdeki sararmalara karşı etkili çözüm sunar. Bu yöntemden yararlanabilmek için mermerin üstüne oksijenli su dökebilir ya da fısfıs sprey şişeden yardım alabilirsiniz.
Mermer ilk etapta parlak, estetik ve sağlıklı bir görüntüye sahip olsa da düzensiz kullanımı ve uzun yıllar sonrasında mat bir görüntü ortaya çıkarabilir. Bu durumlarda mermerin tekrar pırıl pırıl görünmesi için mermer silimi ve parlatma gibi bir işlem sağlanabilir.
Bir fincan beyaz sirkenin içerisine birkaç damla limon eklenmektedir. Ardından bu karışım tezgâhın üzerine uygulanmaktadır. Bu karışım sayesinde tezgâhın daha temiz ve güzel kokulu gözükmesine olanak sağlanmaktadır. Oldukça temizleyici bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
Suyun sertlik derecesinin yüksek olduğu bölgelerde kireç oluşumunun engellenmesi ve korunması için kireç sökücü sprey kullanabilirsiniz. Granit Evye Nasıl Temizlenir! Granit eviyenizin rutin temizliği için yumuşak bir bez ile su veya bulaşık deterjanı kullanınız. Belli aralıklarla kireç sökücü sprey kullanabilirsiniz.
Granit tezgahınızı temizlerken; sert veya aşındırıcı temizleyiciler ve süngerler kullanmamalısınız. Sirke, limon, kireç gibi asidik temizleyiciler; veya amonyak veya çamaşır suyu içeren herhangi bir temizlik ürünü tezgahınızın yapısına zarar verebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri