Belki de değil. İlk USB flash bellekler 20 yıldan uzun bir süre önce piyasaya sürüldüğünden bu yana gelişmeye devam etmiş ve dosyaları saklamak ve aktarmak için kullanışlı bir yol olmaktan çıkıp çok güvenli bir veri saklama aracına dönüşmüştür.
Flash belleklerin yeni alternatiflere rağmen dosya paylaşımı için bu kadar yaygın kullanılıyor olması elbette siber tehdit aktörlerini harekete geçiriyor. USB'lerin ne kadar tehlikeli olabileceği eskisinden daha iyi bilinse de tehdit bitmiş değil.
Flash diske virüs bulaşır mı? diye merak ediyorsanız yazımıza göz atmaya devam edebilirsiniz. Virüs bulaşmış olan bir bilgisayara flash diskinizi taktığınız zaman taşınabilir belleğinize virüs bulaşabilir. Virüsü taşıyan flash diski farklı bir bilgisayara taktığınız zaman da o bilgisayara virüs bulaşmış olur.
USB bellekler ne kadar sık kullanılırsa dayanıklılık süresi o kadar kısalır ve buna bağlı olarak bu taşıyıcılara 2-10 yıllık bir dayanıklılık süresi biçilebilir.
İlgili 42 soru bulundu
Elektronik bir cihaz olan flash bellek, kullanıma bağlı olarak zamanla işlevsiz hâle gelebilir. Flash bellek neden bozulur sorusu; yapı, elektriksel faktörler, virüs ve bellek uygulama sorunları gibi sebepler şeklinde cevaplanabilir.
USB Konusunda Bir Dünya Markası: Sandisk Cruzer Blade
En iyi flash bellek sıralamasında birinci sırayı kapan tabii ki Sandisk oldu!
USB bellek modellerinin hafıza kapasiteleri 2 GB ile 16 GB arasında değişir. Eğer cihazınızı yalnızca küçük boyutlu dosyaların depolanması ve bu dosyaların veri aktarımı için kullanacaksanız, 2 GB ile 8 GB arasındaki hafıza kapasiteleri sizin için uygun olacaktır.
“Disk Utility”yi (Disk Yardımcı Programı) başlatın (Applications (Uygulamalar) > Utilities (Yardımcı Programlar) > Disk Utility'den (Disk Yardımcı Programı)). Soldaki listeden USB belleği seçin. Üstte “Erase”i (Sil) seçin.
Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.
Musallat.exe virüsü windows işletim sistemlerinde görev yöneticisine erişimi engelleyen, özellikle USB belleklere bulaşan ve usb bellekler üzerinden başka bilgisayarlara bulaşan bir virüstür. Teknik olarak Trojan.Agent/Gen-Malagent türünde bir zararlıdır. Farklı antivirüs programları musallat.exe virüsünü Trojan.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
Aynı kapasiteye sahip bir Flash bellekle karşılaştırıldığında, SSD USB genellikle daha yüksek okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Özellikle büyük dosyaları sık sık transfer ediyorsanız veya yoğun veri işleme gereksinimleriniz varsa, SSD USB bellek bu senaryolarda kesinlikle avantajlıdır.
Bunlardan bir tanesi, sabit disklerdir. Hafıza kartları da bu amaçlar için kullanılır. Eğer bilgisayar için daha büyük bir depolama cihazı arıyorsanız NAS server beklentilerinizi karşılayacaktır.
Tabloda da görüldüğü üzere 128 GB depolama kapasiteli iPad, 50 binin üzerinde fotoğraf, 20 bine yakın şarkı, 5 binin üzerinde uygulama ve 2 bin civarında oyun saklayabiliyor.
64 GB flash bellek içerisine 12 MP kalitede 16000 resim depolanabilir. Dosya boyutu çekilen fotoğrafların çözünürlüklerine göre değişiklik gösterir. 64 GB belleklere 18 MP 10667, 24 MP olarak ise 8000 adet fotoğraf depolamanız mümkün. Cihazların içerisine kaydedeceğiniz bu resimler kendiliğinden silinmez.
İthal edilen ürünlerin tür adlarına Türk Dil Kurumu tarafından Türkçe karşılıklar önerilmektedir: bilgisayar (computer), buzlu çay (icetea), taşınır bellek (flash memory), karıştırıcı (blender) bu önerilerden yalnızca birkaçıdır.
Bir USB flash sürücüye virüs bulaştığında, dosya sistemi bozulur ve okunamaz hale gelir. Daha da kötüsü, virüs bulaşmış bir USB belleği bilgisayarınıza bağlarsanız, bilgisayarınıza da virüs bulaşacak ve daha ciddi veri güvenliği sorunlarına neden olacaktır.
Düzeltmek için lütfen usb diski takın, ardından Başlat düğmesine sağ tıklayın ve Disk yönetimi'ni seçin. Diskin görünür olup olmadığını doğrulayın. Evet ise, lütfen disk bölümünün üzerine sağ tıklayın ve atanan sürücü harfini değiştirin. Bundan sonra disk tekrar çalışacaktır.
Kurumasını bekle,eğer garantisi yoksa ve açma imkanın varsa içini aç ve öylece kurumaya bırak.Tamamen kuruduktan sonra sorunsuzca kullanırsın..Verilere birşey olmaz korkma..
1 TB flash bellek modelleri sahip olduğu geniş depolama alanı ve avantajlı özellikleri nedeniyle sıklıkla tercih edilir. 1 TB bellek modelleri birçok farklı teknik ve yapısal özellik doğrultusunda birbirlerinden ayrılır. Bu özelliklerden ilki kullanılan USB versiyonudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri