NEDEN GİDERLERE TUZ DÖKMEK GEREKİYOR? Tuz, borularınızı tıkayan maddeleri çözer. Tuz gresi ve yağı çözer. Düzenli tesisat bakımının bir parçası olarak, gelecekte borularla ilgili ciddi sorunların önlenmesine yardımcı olabilir.
Bu işlem ile gider borusu anında açılacak. Saç, sabun kalıntısı gibi sebeplere bağlı olarak banyo giderlerinizde tıkanıklık meydana gelebilir. Banyo giderlerini temizleyebilmek için sıcak su ve tuz karışımını kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Daha çok fiziksel faydaları bilinen banyo tuzunun en büyük etkisi cilt üzerindedir. İçerisindeki deniz tuzu mineralleri sayesinde vücuda birçok şekilde yarar sağlar. Ürünler ciltteki gözenekleri açarak cildin nefes almasını sağlar. Gözenekleri açılan bir ciltte, cilt temizliği ve bakımı daha etkili olur.
Saç, sabun kalıntısı gibi sebeplere bağlı olarak banyo giderlerinizde tıkanıklık meydana gelebilir. Banyo giderlerini temizleyebilmek için sıcak su ve tuz karışımını kullanmayı tercih edebilirsiniz.
Tuvalete dökmeden önce, su birikintisi olmamalıdır.
Suyu başka yere boşalttıktan sonra, gider borusuna tuz ruhu dökerek yaklaşık 5 dakika beklemenin ardından sıcak su gönderilir. Eğer su gitmeye başladıysa tuz ruhu işe yaramıştır.
İlgili 30 soru bulundu
Tuz ruhu tuvalet açmada kullanıldığında, tıkanıklığa sebep olan cisme zarar vererek açılmasını sağlar. Tuz ruhu tuvalet tıkanıklığına sebep olan cisme zarar verirken pimaş borusuna da zarar verir. Tuz ruhu, lavabo açıcının aksine pimaş borusunun kısa sürede delinmesine sebep olabilir.
Rahatlatıcı tuz banyosu
Tuz; cildinizdeki gözeneklere giren kiri ve toksinleri temizler. Tuzun içerdiği mineraller, ciltte koruyucu bariyer oluşturmayı sağlar ve cildin nemini korumasını sağlar. Deniz tuzundaki magnezyum, vücudun su tutmasını ve ödem oluşumunu azaltmaya yardımcı olur.
Kepek Sorununun Tedavisine Yardımcı Olur
Kepek, kafa derisi üzerinde oluşan ve genellikle kan dolaşımı eksikliğinden kaynaklanan ölü cilt hücrelerinin küçük pullarından başka bir şey değildir. Deniz tuzu, sağlıklı bir kafa derisini muhafaza etmek ve kepeği gidermek için gerekli dolaşımı uyarabilme özelliğine sahiptir.
Onlardan faydalanarak auramızı temizleyebiliriz. Nazardan arınma yöntemi olarak tuzlu sudan faydalanılır. Kaya tuzu himayala tuzu ya da deniz tuzunu ılık su ile karıştırıp banyoda başınızın üstünden yavaş yavaş dökmelisiniz. Suyun ılık ya da soğuk su olmasına dikkat edin, sıcak su ile tuz negatif enerjiyi çekemez.
Tuz ruhu sıvısında bulunan hidroklorik asit (HCI) ile tuvalet tıkanıklığı açılabilir. Aynı zamanda tuz ruhu tıkanmış lavabo giderlerini de açabilmektedir.
Dünya Sağlık Örgütünün önerdiği tuz tüketim miktarı 6 gramdır. Dolu dolu 1 çay kaşığı yaklaşık 4 gramdır. Dolayısıyla 1,5 çay kaşığı ya da bir tatlı kaşığı günlük tuz ihtiyacı için yeterlidir."
Fazla tuz tüketimi zararlı
Bu hastalıkların başında yüksek kan basıncı (hipertansiyon) geliyor. Ayrıca, sodyum, vücudun su tutmasına (dehidrasyon) sebep olarak, kalp yetmezliğine, böbrek hastalıkları, akciğer hastalığı ve eklem yangısına sebep oluyor.
Banyo tuzlarında genellikle kullanılan tuz çeşidi deniz veya himalaya tuzlarıdır. Deniz tuzları mikroplastik içeriği yüksek tuzlar, Himalaya tuzları ise tedarik edildiği coğrafyadan dolayı radyasyona maruz kalmış olma olasılığı olan tuz çeşitleridir.
Onlardan faydalanarak auramızı temizleyebiliriz. Nazardan arınma yöntemi olarak tuzlu sudan faydalanılır. Kaya tuzu himayala tuzu ya da deniz tuzunu ılık su ile karıştırıp banyoda başınızın üstünden yavaş yavaş dökmelisiniz. Suyun ılık ya da soğuk su olmasına dikkat edin, sıcak su ile tuz negatif enerjiyi çekemez.
Banyo yaparken kullanılan tuzlu su gözenekleri açarak cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar. Yüzyıllardır kullanılan bu yöntem sayesinde vücut hızla toksin atar. Cilt hücrelerin bariyerini kirden arındıran tuzlu su yöntemi genellikle hamam ortamlarında tercih edilir.
Dişil enerji için tuzlu su banyosu
Duştan çıkmadan önce son adımda deniz tuzu karıştırdığın 1 litre suyu üzerine dökebilirsin.
İçilen su ile birlikte fazla tuz, idrarla ve terle dışarı atılır. Ancak böbreklerde ya da karaciğerde sorun varsa bu gerçekleşmeyebilir ve hastalıklar ortaya çıkar.
Nem dengesini sağlar. Kas ağrılarını azaltır. Solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Uyku kalitesini artırır.
Mineral Eksikliği
Tuz yeme isteği genellikle tek bir mineral ya da vitamin eksikliğine bağlanmaz. Özellikle sodyum, potasyum ve magnezyum minerallerinde yaşanan dengesizlikler tuz yeme isteğini beraberinde getirebilir.
TUZ TUZDUR
6 yıl kadar önce yine bu köşede “Hangi tuz?” sorusuna yanıt aramaya çalışmış ve size şu tavsiyede bulunmuştum: “Rafine tuzu da doğal tuzlardan herhangi birini de (deniz, kaya, göl tuzları) gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Aralarında ciddi bir 'sağlık faydası farkı' söz konusu değil.
Bir bardak suya 2 – 3 fıs sıvı tuz sıkarak veya 1 litre suya 1 yemek kaşığı sıvı tuz ekleyerek kendi alkali suyunuzu yapabilirsiniz.
"Özellikle sonbahar-kış mevsimlerinde gün boyu kapalı ayakkabılar içerisinde kalan ayaklar, haftada bir ya da iki kez tuzlu suda bekletilebilir. Ayakların tamamını içine alacak miktarda suya eklenecek 2 kaşık kaya tuzu, sizi rahatlatacak aynı zamanda enfeksiyon risklerini azaltacaktır.
Haftada 1 kere banyodan sonra 1 litre suya 2 çorba kaşığı tuzu döküp, bu suyu sağ tarafınızdan komple tüm vücuda dökün ve 1 gece böyle kalın. Tuzlu su, tuzun içerisindeki kristaller ve atomlar sayesinde vücuttaki negatif elektriği vücuttan uzaklaştırmaya ve vücudu dinlenmeye yaramaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri