Enfeksiyon ve hastalıklara karşı vücudunuzu korumak için lavanta kürünü uygulamanız önerilmektedir. Lavanta kürünü karaciğer ve bağırsak hastalıkları durumunda değerlendirebilirsiniz. Lavanta kürü İbrahim Saraçoğlu tarafından karaciğer hastalıklarına karı tavsiye edilmektedir.
Sivilceler, astım, bronşit, saç dökülmeleri, kadın hastalıkları, sinir hastalıkları, bazı cilt hastalıkları, akciğer hastalıkları, romatizma, tenya, öksürük ve baş dönmesine karşı kullanılan ilaçların bileşiminde de yer alan lavanta bitkisi bahsedilen hastalıkların bitkisel olarak tedavisinde kullanılabiliyor.
Hazımsızlık, gaz ve şişkinliği hafifleten lavanta aynı zamanda iltihabı azaltabilen ve bir dizi ciddi rahatsızlığı önleyebilen anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Mide ve bağırsak problemlerinin giderilmesinde etkilidir. Kasların ve eklemlerin iltihaplanmasını azaltarak ağrıyı hafifletir.
Bir fincan veya çaydanlık içerisine 1 çay kaşığı kuru lavanta çiçeği ekleyin veya lavanta çay poşetini içine atın. Kaynar suyu lavanta üzerine dökün. Lavanta çayını demlemek için üzerini bir kapakla kapatın ve 5-10 dakika kadar demlemeye bırakın.
Çeşitli özellikleri ile dikkat çeken lavanta suyu, cildin yenilenmesine yardımcı olur. Akne oluşumunu önlemek amacı ile kullanılan lavanta suyu, cildi arındırarak yenilenmeyi hızlandırır. Cildi toksinlerden arındırarak gözenekleri temizleyen ürün, pürüzsüz ve sağlıklı bir görünüm oluşturur.
İlgili 44 soru bulundu
Lavanta çayı ise lavanta bitkisinin çiçeklerinin demlenmesiyle elde edilen ve hoş kokusuyla bilinen doğal bir bitki çayıdır. Lavanta çiçeklerinin kurutulması ve kaynatılması ile hazırlanır ve yaygın olarak rahatlama, stres azaltma ve uyku kalitesini artırma gibi faydaları nedeniyle tüketilir.
Tencereye bir litre su ekleyerek içine de bir tutam lavanta çiçeğini koyabilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatarak suyu kaynamaya bırakmalısınız. Bir süre sonra su iyice kaynamaya duracaktır. Daha sonra bir müddet kaynayan suyun altını kapatın fakat kapağını hemen açmayın.
"Lavanta çayı ne zaman içilir?" derseniz hazırladığınız bu çayı aç karnına ya da akşam yemeklerinden en az 2 saat sonra içebilirsiniz. Günde 1 fincandan fazla içmemeye, aşırıya kaçmamaya da dikkat etmeyi unutmayın, bizden hatırlatması.
Uykusuzluk, migren, stress, sıkıntıda lavanta kurusu kullanımı size iyi gelecektir, daha mutlu hissetmenizi sağlar. Yemeklerde sos olarak kullanabilirsiniz. Cildinizi nemlendirir, kuru ciltlere deva şifadır. Yaz aylarında kara ve sivrisineklerden doğal korunma yöntemidir, doğal sivri sinek ilacı kovucusudur.
Yapılışı: Yapılış aşamaları diğer toniklerden birazcık farklı. 1 tatlı kaşığı kuru lavantayı 1 su bardağı kaynamış suda demleyin. Soğuduğunda 8-10 damla lavanta yağı ve 5 damla limon yağı ekleyin. Toniğiniz hazır.
Lavanta çayı demlemesi oldukça kolay bir sıcak içecektir. Ancak günün her vaktinde içilmesi tavsiye edilmez. Bu durumda lavanta çayı ne zaman içilmeli? Çayın içimi için en uygun zaman sabah aç karnına ya da akşam yemeklerinden iki saat sonra olmaktadır.
İbrahim Saraçoğlu tarafından karaciğer yağlanmasına karşı önerilen lavanta kürünü hazırlamak için 2 bardak sıcak suyun içinde 1 tatlı kaşığı lavantayı demleyin. İçmek için ise süzün ve bardağa aktarın.
Lavanta çayı ya aç karnına ya da akşam yemeğinden minimum 2 saat sonra içilmelidir. Vücuda olan faydalarının etkisini arttırmak için tatlandırmadan içilmesi önerilir. Tedavi amaçlı düzenli kullanımında ise 15 günlük sürenin üstüne çıkılmamalı, bu süreden sonra mutlaka tüketimine ara verilmelidir.
Lavanta çayının antienflamatuar özelliği, düzenli tüketildiği takdirde vücuttaki iltihabın önemli ölçüde azalmasına katkı sağlar. Vücuttan oluşan iltihaplardan kaynaklanan ateşlenme ve enfeksiyon gibi hastalıklar gözle görülür ölçüde iyileşir.
Egzama ve Kuru Cilt Durumlarını Yatıştırır
Kuru bir cilde sahipseniz lavanta yağı cildinizin nem bariyerini dengelemek için kullanılabilir. Yumuşak, kaşıntısız bir cildi desteklemek için ekstra kuru olan bölgelere birkaç damla lavanta losyonu veya lavanta içeren vücut yağı ile masaj yapmak cildinizi yatıştıracaktır.
Doğru ve yeterli miktarda tüketilen lavanta çayı, spazm önleyici özelliği ile mide ağrılarını hafifletmeye yardımcı olur. Buna ek olarak kabızlık, hazımsızlık ve şişkinlik semptomlarının tedavisinde de aktif rol oynar.
Lavanta çayını akşam saatlerinde tüketmeniz tavsiye edilir. Yemek yedikten yaklaşık 2 saat sonra bu bitki çayını içebilirsiniz. Buna ek olarak, sabah saatlerinde güne enerjik bir başlangıç yapmak için de lavanta çayı tüketebilirsiniz.
Lavanta hem yağ hem de çay olarak kullanılması tavsiye edilen bitkilerden biridir. Lavanta en çok depresyon, anksiyete ve sonrasında gelen uykusuzluk problemleri, stres nedeni ile oluşan baş ağrıları başta olmak üzere vücutta oluşan fiziksel ağrıların tedavisinde gönül rahatlığı le kullanılan bitkilerden biridir.
Kalp çarpıntısına iyi gelen doğal bitki ve çaylar arasında melissa ve lavanta çayı da bulunur. Uykusuzluk için de önerilen melissa çayıyla birlikte lavanta çayı tüketimi kalp çarpıntısı etkilerini azaltabilir.
Lavantanın ödem attırıcı özelliği bulunur. Vücudun herhangi bir bölgesinde meydana gelen ödemlerin atılması için lavanta yağı ödem bölgesine sürülebilir. Lavanta çayı içilerek, vücudun genelinde var olan ödemin atılması sağlanabilir.
Özcan, lavantanın antibakteriyel özelliklerine değinerek, kuru çiçekler kullanılarak yapılan bitkisel infüzyonun soğuk algınlığı, öksürük ve viral hastalıklarla savaşmaya yardımcı olabileceğini bildirdi.
Lavantayı kurutabilmek için, karanlık bir oda bulun. Lavantayı gölge ve karanlık bir alanda yavaşça kurutmak, rengini korumanın en iyi yoludur. Kuru ve karanlık yere lavanta demetini baş aşağı asın. Lavantayı bu şekilde 2-4 hafta arası kurutmaya bırakın.
Son olarak mesela 2 yemek kaşığı lavantayı, 1 litre kaynamış suda 20 dakika demleyip, bu suyu son banyo suyunuz olarak kullanabilirsiniz.
Yağ hâlindeki lavantanın saça faydaları arasında kökleri beslemek ve saç uzamasını hızlandırmak bulunur. Lavanta yağı ile saç bakımı yapıldıktan sonra kökler iyice beslenir ve uzama hızlanır. Kökleri beslenen saçta dökülme de azalır. Güçlü kökler, saç dökülmesine karşı bir numaralı önlemdir.
Kaynamış suya bir şeker kaşığı taze lavanta ekleyerek altını kapatın. Üzerine uygun bir şekilde kapatarak demlenmesi için bırakın. Ortalama demlenme süresi taze lavanta çayı için 5-6 dakika arasıdır. Sonrasında süzerek ılık şekilde tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri