Sakinleştirici bir etki için birkaç damla lavanta yağını bir taşıyıcı yağ ile karıştırın ve karışımı şakaklarınıza, bileklerinize veya ayaklarınızın altına sürün. Bu uygulamalar, stresli durumlara veya sizi endişelendirebilecek herhangi bir şeye karşı etkili bir rahatlatma sağlayabilir.
Temizlik yaparken veya çamaşır yıkarken birkaç damla lavanta yağı kullanmak bakterilere ve mantarlara karşı etkilidir. Lavanta esansiyel yağı ile yapılan ayak masajı yorgun ayaklar üzerinde etkili bir yatıştırıcıdır. Ayaklardaki yorgunluk ve ağrıyı hafifletir.
Akne, yara izi, egzama, sedef ve kuru ciltler için onarıcıdır. Böcek ısırmaları, yanık ve kesikler için iyileştiricidir. Uyku kalitesini artırmaya yardım eder. Baş ağrısı, artrit, kramplar, kas ve eklem ağrılarını yatıştırır.
Ayak altına lavanta sürmenin etkisi
Kokusu ve görüntüsüyle oldukça beğenilen lavanta yağı bilhassa ayak altına sürülmesiyle adeta meditasyon sağlıyor. Lavanta yağı uykusuzluk sorunu çekenler için bulunmaz bir nimettir.
Lavanta yağı ile ayak masajı yapmak, yorgunluğu azaltır ve ağrıları hafifletir. Gerginliği ortadan kaldırır. Antiinflamatuar ve antiseptik özellikleri ayakta ortaya çıkan iltihaplanmaların giderilmesinde fayda sağlar.
İlgili 15 soru bulundu
Lavanta yağı, direkt olarak cilde uygulanmamalı ve her zaman bir taşıyıcı yağ ile seyreltilmelidir. Aşırı kullanım ciltte yağlılık ve tıkanmış gözeneklere yol açabilir.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Kan akışını uyarmak için karanfil yağı size yardım edecektir. Yıkanan ve temizlenen ayaklara karanfil yağı ile masaj yaptığınızda kan akışı dengelenir. Kaslar gevşer ve ayaklarda oluşan ağrı ortadan kalkar. Karanfil yağını ağrıyı hissettiğiniz günlerde tercih edebilirsiniz.
Yastığınıza bir damla damlatabilir veya uyurken yastığınızın yanına koyduğunuz bir pamuğa birkaç damla damlatabilirsiniz. Ayrıca rahatlamanıza ve uykuya dalmanıza yardımcı olması için yatmadan yaklaşık 30 dakika önce yatak odanıza lavanta yağını dağıtabilirsiniz.
Öksürük, balgam gibi durumlarda göğüs çevresine 1-2 damla uygulayabilirsiniz. Kas ağrısı hissedilen bölgeye 1-2 damla uygulayarak masaj yapabilirsiniz. Grip, öksürük ve boğaz ağrısı gibi durumlarda, sıcak suya birkaç damla lavanta yağı damlatarak ve buharını soluyarak, rahat nefes almanızı sağlayabilirsiniz.
Lavanta yağını cilde kullanmak için öncesinde Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya avokado yağı gibi sabit (taşıyıcı) bir yağ ile seyreltmek gerekiyor. Bu şekilde lavanta yağı spa ve masaj gibi uygulamalarda da kullanılabiliyor. Lavanta yağının en yaygın kullanım şekli de uyku rutinlerine dahil edilmesi ile oluyor.
Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağın birçok önemli olumlu etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yağ, cinsel gücü artırmada da oldukça etkilidir. Libido artırıcı etkisi ile öne çıkan bu yağ, cinsel ilişki öncesi hem kadının hem de erkeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Dişil enerjiyi artıran koku denilince lavanta listenin hemen başlarında yer alır. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği ile bilinen lavantanın stresi azaltan ve duygusal dengesizliği düzenleyen etkisi yönüyle dişil enerjiyi artıran koku çeşitleri arasında yer aldığı bilinir.
Adaçayı, siyah çay, karbonat, sirke, lavanta yağı gibi doğal yöntemler kullanılarak kötü kokuya son verilebilir. Ayakları tuzlu su ile yıkamak da terlemenin etkilerini azaltabilir.
Lavanta esansiyel yağını kurutma aşamasında kurutma toplarına damlatarak çamaşırlarınıza doğal bir koku verebilirsiniz.
Lavanta yağı çeşitli cilt problemleri için kullanılan esansiyel bir yağdır ve koltuk altı kokularının giderilmesinde de çok faydalıdır. Koltuk altlarınıza birkaç damla lavanta yağı sürmeniz yeterli.
Yine orta derece depresyonda lavanta kullanılan bir ürün. Kapsül kullanmak istemeyenler 3 damla lavanta yağını bir içeceğinize ekleyebilirsiniz. Lavanta çiçeklerinden çay da demlenebilir. Lavantanın sakinleştirici etkisi var.
Lavanta yağının başlıca bileşenleri linalol ve linalil asetattır. Daha rahat bir uyku sağlayan bu kimyasal mad- deler derimiz tarafından hızla emilip kana karışır. Öyle ki, lavanta yağı masaj yoluyla vücudumuzun belli bir bölgesi- ne uygulandıktan sadece 19 dakika sonra kandaki en yük- sek seviyesine ulaşır.
Afrodizyak etkisi olan ve hoş kokan lavanta yağı, boyun bölgesine sürüldüğünde dişil enerjinin artmasına yardımcı olur. Maskülen kıyafetler yerine daha zarif ve pileli kıyafetler giymek, özellikle sarı, turuncu, kırmızı renklerini tercih etmek etkili olacaktır.
Ayak çukuru veya ayak altında ki ağrı için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler ise ayakaltı ağrısına iyi gelir: Ayağı dinlendirmek. 2-3 saat aralıklarla ayak altına 20 dakika süre ile buz kompresi uygulamak. Alçak topuklu, yumuşak tabanlı ayakkabılar kullanmak.
Ayak tabanı ağrısı, yürüyüşü, duruşu ve vücudun hareketlerini etkileyen bir sorundur. Ayak kaslarında, eklemlerde ve kemiklerde oluşan rahatsızlıktan dolayı ayak tabanında ağrı oluşabilir. Ayak tabanında oluşan hastalıklar ayak bakımının yetersizliğinden ya da yanlış ayakkabı tabanlığı seçiminden kaynaklanabilir.
Düztabanlık, ayak tabanında ağrıya neden olabilir. Ayak burkulması ve yaralanmalar da ayak altı ağrısının yaygın nedenlerindendir. Ayak tabanında ve parmak aralarında mantar enfeksiyonu kaşıntı, yanma ve ağrıya yol açabilir. Romatoid artrit(iltihaplı romatizma) de ayak eklemlerinde şişlik ve ağrıya yol açabilir.
Lavanta yağının saça herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi lavanta yağının kullanımında da dikkat edilmelidir. Lavanta yağı ile saç bakımı haftada en fazla iki kez yapılmalıdır.
Birkaç damla lavanta yağı, nemlendirici veya losyonla karıştırılarak cilde uygulanabilir, ancak, cilde uygularken göz ve ağız çevresinden kaçınmak önemlidir. Banyo: Lavanta yağını sıcak bir banyoya ekleyerek rahatlatıcı bir banyo yapabilirsiniz. Bu, stresi azaltmaya ve uyku düzeninizi düzeltmeye yardımcı olabilir.
Lavanta Yağı cilde topikal olarak uygulanabilir, bu da ona iki ana kullanım sağlar: aromaterapi maddesi olarak ve ağrı kesici olarak. Yağ dahili olarak kullanılabilir (solunarak veya yutularak) ancak bu, belirli sağlık sorunları olan veya belirli ilaçları kullanan kişiler için önerilmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri