Bir sprey şişesine 10 damla lavanta yağı ve 100 ml su koyun. Şişeyi iyice çalkalayın ve bitlerin bulunduğu bölgelere uygulayın. Lavanta yağı, bitlerden kurtulmak için etkili bir yöntem olsa da, tek başına yeterli olmayabilir. Bitlerden tamamen kurtulmak için ek önlemler almak da önemlidir.
Lavanta yağı, doğal bir antiparaziter özellik taşır ve bitlerin veya sirkenin neden olduğu rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir. Lavanta yağının bitlerin etkisiz hale getirilmesine ve saç derisindeki tahrişin azaltılmasına yardımcı olabilmektedir.
Kullanım Önerisi: Bitten korunmak için kulak arkalarına veya kıyafetin yakasına bir damla damlatılabilir. Eğer saçta bit oluştuysa saf zeytinyağı ile eşit oranda karıştırılarak saç diplerine yeter miktarda sürülür. Saçlar taranarak yağın saç uçlarına kadar gelmesi sağlanır.
Var olan bitlerin yok olmasına etki ettiği gibi aynı zamanda bir bit savar olarak da faydalanabileceğimiz uçucu yağlar vardır. Yapılan araştırmalarda, biberiye, bergamot, okaliptüs, sardunya ve çay ağacı yağı gibi bazı aromaterapi yağları bitleri yok etmede etkili görülmüştür.(1).
Lavanta kokusu, şampuanı ve kremi kullanarak da bitleri kendinizden uzak tutabilirsiniz. Çünkü, bitler lavanta kokusunu sevmez ve kaçarlar.
İlgili 34 soru bulundu
Bazı uçucu yağlar saç bitlerini kaçırıcı özelliklere sahiptir. En etkili olanlar arasında: lavanta, sardunya gülü, çay ağacı ve limon yağı bulunmaktadır. Bit oluşumunu önlemek için okula gitmeden önce kulak arkasına, enseye veya çocuğun kıyafetlerine birkaç damla damlatmak mümkündür.
Lavanta yağı, bitlerin önlenmesi ve tedavi edilmesine yardımcı olur. ; Bit Önleme: Lavanta yağı, bitlerin saça bulaşmasını önlemek için kullanılır.
Lavanta yağı da bitlere karşı etkili bir doğal çözümdür. Lavanta yağı, bitleri öldürebilir ve aynı zamanda hoş bir koku bırakabilir. Lavanta yağını bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak saç derisine uygulayabilir veya şampuanınıza birkaç damla ekleyebilirsiniz.
Sağlıklı saç derisinin oluşumuna yardımcı lavanta yağı faydaları ile daha parlak ve güçlü saç telleri oluşumu mümkün hale gelir. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde çeşitli nedenlerle oluşabilen iltihaplanmaları da önlemeye yardımcıdır. Saç derisini güçlendirerek kepek oluşumunun önüne geçer.
2 adet - Lacinia bit kovucu lavanta yağlı saç spreyi 50 ml günde 1 defa kuru saça spreyi saçtan yaklaşık 20-30 cm uzakta tutarak 1 veya 2 kere püskürterek uygulayınız.
Özel formülü sayesinde, bitlerin saça yaklaşmasını engelleyerek çocuk ve yetişkinleri bitlerden korur ve bitlenmeyi önler.
Lavanta yağı, stres azaltma ve uyku kalitesini iyileştirme amacıyla aromaterapide; akne ve yara izlerini hafifletmek için cilt bakımında; saç dökülmesini önlemek ve kepeği azaltmak üzere saç sağlığında kullanılır. Lavanta yağı ayrıca ağrıyan kasları rahatlatmak için ve evde doğal dezenfektan olarak kullanılabilir.
Lavanta yağı saç derinizi nemlendirip besleyerek saçın hızlı ve sağlıklı uzamasını sağlayabilmektedir. Saç sağlığını koruyan lavanta yağı ile daha gür ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz. Lavanta yağı sağlık açısından destekleyici bir bitkisel yağ olup tek başına tedavi amaçlı kullanılmamalıdır.
Lacinia lavanta yağlı saç spreyi hijyenin yanı sıra bit bulaşma riskinin önlenmesinde son derece etkilidir. Saçların düzenli olarak yıkanmasının ardından Lacinia saç spreyi kuru saça günde 1 kez sıkılarak uygulandığı takdirde bit bulaşması önlenebilir.
Lavanta yağı saça haftada en fazla 2 kez uygulanmalıdır. Daha sık kullanıldığında saç derisinde tahrişe ve yağlanmaya yol açabilmektedir. Bu nedenle saç bakım rutinine eklenen lavanta yağı kullanılırken dikkatli olunmalıdır.
Hindistan cevizi yağı (zeytinyağı gibi) ayrıca saçların yağlanmasını sağlayıp bit ve bit yumurtalarını (sirke olarak da bilinir) saçlardan kolayca almaya da yardımcı olur. Ve anahtar budur! Çok sıkı bir bit tarağı ile bitleri ve bit yumurtalarını elle saçtan temizlemek en etkili yollardan biridir.
Masaj: Lavanta yağının faydalarından yararlanmak için, birkaç damla lavanta yağını jojoba yağı ile seyreltin. Banyodan sonra saç derinize masaj yaparak karışımı uygulayın. 5-10 dakika beklettikten sonra saçınızı durulayın. Haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.
Saç dökülmesinden muzdarip olan kişilere uzmanlar tarafından lavanta yağı kullanımı sıklıkla önerilmektedir. Bunun beraberinde saçlarında yoğun şekilde yağlanma, hızlı kirlenme, bitlenme ya da sirkelenme gözlemleyen kişiler için de lavanta yağı kullanımı; son derece uygun bir çözüm yoludur.
Lavanta Yağının Saç Bakımında Kullanımı
Lavanta yağı, sağlıklı ve temiz bir cilt görünümüne yardımcı olmanın yanı sıra evde saç bakım rutinlerinde bu mucizevi yağı dahil edilebilir. Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz.
- Fırça ve taraklar sıcak suda (50 derece) veya bit şampuanı olan bir kapta bekletilerek temizlenmeli. - Yastık kılıfları, son birkaç gün giyilen giysiler ve saç tokaları sıcak suyla yıkanıp sıcak havayla kurutulmalı. - Yıkanamayan her şey çöp torbasına konup ağzı sıkıca bağlanarak 10 gün saklanmalıdır.
Erkek çocukların saçlarının kısa kesilmesi, kız çocukların saçlarının toplanması. Tırnakların zamanında kesilmesi ve temizliğinin sabunlu su ile yapılması. Bitler kolayca bulaşacağından, başkalarına ait toka, tarak, fırça, mont vb. eşyaların kullanılmaması.
İnce dişli bir tarakla ıslak saçtan bit yavrularını çıkarmak. Tarakları ve fırçaları en az 15 dakika şampuanla birlikte sıcak suda bekletmek. Başka birinin bit için tedavi edilmesi gerekip gerekmediğini görmek için diğer tüm hane halkı üyelerini yakından kontrol etmek.
Saç biti ve sirkesi, keskin kokulu malzemeleri sevmez. Bu nedenle sizlere önerdiğimiz yöntemlerde kokusu olan malzemelerden faydalanılmıştır. Özellikle de limon suyu, sarımsak, nane yağı ve biberiye yağı bitlerin sevmediği kokuları barındırır.
Parazitleri uzak tutmak amacıyla yapılan bit tokası üzerinde kafur bulunur. Bazı tokalara lavanta da eklenebilir. Keskin kokuya sahip olan kafur parazitleri savmaya yarar. Kafur ve lavanta bir araya geldiğinde başta bit olmak üzere birçok parazitin saçlara bulaşmasını önler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri