Şampuanla saçınızı yıkamadan 20 dakika önce lavanta yağıyla yapacağınız masaj bit ve sirkeleri kafanızdan uzaklaştırır, yumurtalarını öldürür. Lavanta yağı, doğal bir antiparaziter özellik taşır ve bitlerin veya sirkenin neden olduğu rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir.
Lavanta kokusu, şampuanı ve kremi kullanarak da bitleri kendinizden uzak tutabilirsiniz. Çünkü, bitler lavanta kokusunu sevmez ve kaçarlar.
Tıbbi lavanta yağının içeriğinde yüksek miktarda antiviral ve antibakteriyel madde bulunmaktadır. Bu yüzden lavanta yağının faydalarını en çok tıbbi lavantadan alırız. Geleneksel kullanımında sinek ve böcek kovucu olarak kullanılır. En önemli özelliklerinden birisi de bit tedavisindeki etkisidir.
Bunların normal tarama ile saçtan düşmesi mümkün değildir. Ölü yumurtalar ise tedavi uygulandıktan sonra tarama sırasında saçtan uzaklaştırılabilir. Uygulanan tedaviye rağmen, saçlar taranırken düşen beyazımsı renkteki oluşumlar baş derisi, kepek, ölü bit ve sirkeler olabilir. Bu tedavinin amacına ulaştığını gösterir.
Saç Dökülmesine Karşı Lavanta Yağı
Bu karışımı saç derisine dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Bu yöntemle kan dolaşımını teşvik eder ve saç foliküllerini canlandırırsınız. Uygulama sonrası, yağın etki etmesi için en az 30 dakika veya tercihen gece boyunca bekletin.
İlgili 40 soru bulundu
Masaj: Lavanta yağının faydalarından yararlanmak için, birkaç damla lavanta yağını jojoba yağı ile seyreltin. Banyodan sonra saç derinize masaj yaparak karışımı uygulayın. 5-10 dakika beklettikten sonra saçınızı durulayın. Haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.
Yağ hâlindeki lavantanın saça faydaları arasında kökleri beslemek ve saç uzamasını hızlandırmak bulunur. Lavanta yağı ile saç bakımı yapıldıktan sonra kökler iyice beslenir ve uzama hızlanır. Kökleri beslenen saçta dökülme de azalır. Güçlü kökler, saç dökülmesine karşı bir numaralı önlemdir.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtaların- dan çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 gün- de olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üze- rinde yaşayamaz.
İnce dişli bir tarakla ıslak saçtan bit yavrularını çıkarmak. Tarakları ve fırçaları en az 15 dakika şampuanla birlikte sıcak suda bekletmek. Başka birinin bit için tedavi edilmesi gerekip gerekmediğini görmek için diğer tüm hane halkı üyelerini yakından kontrol etmek.
Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, aloe vera, sarımsak gibi doğal ürünler de sirkenin yok edilmesinde etkilidir. Sirkenin yok edilmesinde esas olan ısrarla uygulamaya devam etmektir.
Lavanta yağı, doğal bir antiparaziter özellik taşır ve bitlerin veya sirkenin neden olduğu rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir. Lavanta yağının bitlerin etkisiz hale getirilmesine ve saç derisindeki tahrişin azaltılmasına yardımcı olabilmektedir.
Lavanta yağı da bitlere karşı etkili bir doğal çözümdür. Lavanta yağı, bitleri öldürebilir ve aynı zamanda hoş bir koku bırakabilir. Lavanta yağını bir taşıyıcı yağ ile karıştırarak saç derisine uygulayabilir veya şampuanınıza birkaç damla ekleyebilirsiniz.
Saç Biti Neyi Sevmez? Saç biti ve sirkesi, keskin kokulu malzemeleri sevmez. Bu nedenle sizlere önerdiğimiz yöntemlerde kokusu olan malzemelerden faydalanılmıştır. Özellikle de limon suyu, sarımsak, nane yağı ve biberiye yağı bitlerin sevmediği kokuları barındırır.
Lacinia lavanta yağlı saç spreyi hijyenin yanı sıra bit bulaşma riskinin önlenmesinde son derece etkilidir. Saçların düzenli olarak yıkanmasının ardından Lacinia saç spreyi kuru saça günde 1 kez sıkılarak uygulandığı takdirde bit bulaşması önlenebilir.
Biti Ne Öldürür? Biti öldürmek için etkili yöntemler arasında doktor kontrolünde kullanılan bit şampuanları, bit losyonları ve bit tarakları bulunmaktadır. Bit şampuanları, bitleri öldürmek ve yumurtaları yok etmek amacıyla kullanılırken, bit tarakları bitleri saçtan uzaklaştırmaya yardımcı olabilir.
Ayrıca lavanta; güvelerin yanı sıra pire, karasinek ve sivrisinekleri kovan bitkiler arasında da yer alıyor. Bahçenizin güneş alan yerlerine ekebileceğiniz ya da saksılar sayesinde balkon ya da cam pervazlarına yerleştirebileceğiniz lavantaların kokusu insanlara hoş gelse de böcekler bu bitkinin kokusunu hiç sevmiyor!
Bit Kaç Günde Geçer? Uygulanan uygun tedavi yöntemi ile ortalama 7-10 gün aralığında bitten temizlenilebilir.
Beyaz sirke ya da elma sirkesiyle bitlerden kurtulmak mümkündür. Sirkeli su saçlara sürülüp ortalama 1 saat bekletmek gerekir. Ardından ince tarak yardımıyla bitlerin saçlardan temizlenmesi gerekir.
Saçta bit olmasa da bitin yumurtası olan sirkelere rastlanabilir. Ancak temas halinde sirke değil, bit bulaşıyor.
Bit için şampuan, saça uygulandıktan sonra 10 – 20 dakika kadar bekletilip ardından durulanır. Bu uygulama sonrasında saçtaki bitler, büyük oranda etkisiz hâle gelir. Ancak her bit şampuanı, bu canlının yavrusu olan sirkelere etki etmez.
Aile fertlerinde bit ya da sirkeye rastlandığında etkili bir bit şampuanı kullanılması. Giysilerin, havluların, çarşafların ve sık kullanılan eşyaların yüksek sıcaklıktaki su ile yıkanması. Tarakların, fırçaların sıcak suda bekletilmesi.
Elma sirkesinin pH değeri ise 3.3 civarındadır. Saç derisinin pH değerini bozmayacak şekilde elma sirkesini sulandırarak saça uygulamak, saç derisine zarar vermeyecektir.
Lavanta yağı saça haftada en fazla 2 kez uygulanmalıdır. Daha sık kullanıldığında saç derisinde tahrişe ve yağlanmaya yol açabilmektedir. Bu nedenle saç bakım rutinine eklenen lavanta yağı kullanılırken dikkatli olunmalıdır.
Badem yağı, argan yağı, Hindistan cevizi yağı gibi yağların içerisine birkaç damla lavanta yağı damlatarak saç derisine masaj yapabilirsiniz. Böylece saç derisini güçlendirerek lavanta yağı faydaları ile daha sağlıklı ve canlı saç tellerinin oluşumunu destekleyebilirsiniz.
Lavanta Yağının Saç Bakımında Kullanımı
Lavanta yağı, sağlıklı ve temiz bir cilt görünümüne yardımcı olmanın yanı sıra evde saç bakım rutinlerinde bu mucizevi yağı dahil edilebilir. Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri