Sivilce ve akne gibi cilt leke oluşumunu önler Anti bakteriyel özelliği sayesinde lavanta yağı sivilceleri önlemeye de yardımcı olur.
Cilt bakımı için kullanın: Lavanta yağı, birkaç damla, nemlendirici veya losyon gibi cilt bakım ürünlerine eklenerek kullanılabilir. Bu, cilt tahrişi, akne ve diğer cilt sorunlarına karşı yardımcı olabilir. Doğrudan uygulayın: Lavanta yağı, doğrudan cilde uygulanabilir.
Lavanta yağı, ciltteki yara izlerini ve lekeleri hafifletme yeteneği ile de bilinir. Yara iyileşmesini hızlandırabilir ve cilt rengini dengeleyebilir, ancak, lavanta yağını cilde uygularken her zaman dikkatli olunmalı ve cilt tipinize uygun şekilde seyreltilmiş olarak kullanılmalıdır.
Lavanta yağının kuru cilt tipine olan faydalarını hissetmek için öncelikle iyi temizlenmiş bir cilde gece yatmadan önce bir parça pamuğa 1-2 damla lavanta yağı damlatarak kullanılabilir. Lavanta yağının düzenli kullanılması ile ciltte meydana gelen aydınlanma ve nemlendirici etkisini görebilirsiniz.
1.Cildi Aydınlatır
İltihabı azalttığı için lavanta yağı cilt beyazlamasına yardımcı olabilir. Ek olarak, inanılmaz derecede koyu lekelerin rengini açmaya yardımcı olabilir. Lavanta yağı leke ve kızarıklığın azalmasına yardımcı olur.
İlgili 22 soru bulundu
Fakat lavanta yağının aslında cilt üzerinde birçok faydasıvardır. Sivilceleri azaltma, cildi aydınlatmaya yardımcı olma ve cildi koruma ve birçok özelliğe daha sahip olan bu yağ güzellik uygulamalarında sık sık kullanılıyor.
Mantar, iltihap ve enfeksiyon önleyici özelliği bulunan lavanta yağı düzenli kullanımda cildin rahatlamasını sağlar. Antibakteriyel içerikli bir yağ olduğu için sivilcelerin iyileşme sürecini hızlandırır, lekeleri yok eder ve yeni sivilcelerin meydana gelmesini engelleyicidir.
Göz çevresinde kullanılabilen yağların bir başka çeşidi ise lavanta yağıdır. Antiseptik özelliği sayesinde akne eğilimli ciltleri yatıştıran bu yağ aynı zamanda ciltte oluşan renk eşitsizliklerinin engellenmesine de yardımcı olmaktadır. Böylece sağlıklı görünen bir cilde bir adım daha yaklaştırır.
Lavantada bulunan linaool maddesi, sinir impulslerini yavaşlatma özelliğine sahiptir. Bu mekanizma, kaslardaki gerginliğin alınmasını (antispasm), ağrının algılanmasındaki yavaşlamayı ve sakinleşmeyi, rahatlamayı ve sakin bir uykunun gelmesini sağlar.
Yağlı ciltlerde ve saç formüllerinde tercih edilir. Tıbbi Lavanta uçucu yağı cilt için yine çok kıymetli olan Aspir yağı ile seyreltilerek cilt üzerine direkt kullanımınıza uygun hale getirilmiştir.
Saf Ve Doğal Olduğu İçin Sentetik Lavanta Yağı Gibi Kumaş Üzerinde İz Bırakmaz. Evinizin Zemin Temizliğinde Su İçerisine Lavanta Yağı Damlatarak Hoş lu Bir Dez Sağlayabilirsiniz.
Cilt Tahrişini Hafifletme: Lavanta yağı, cilt tahrişini hafifletmeye yardımcı olur. Özellikle hafif yanıklar, güneş yanıkları, böcek ısırıkları veya küçük kesikler sonrasında cilde uygulandığında rahatlatıcı bir etki sağlayabilir.
Lavanta yağı antioksidan bakımından zengindir ve cildi UV ışınlarına karşı korur. Dolayısıyla cilt hem güneşin zararlı etkilerinden korunur hem de böylece ciltte kırışıklıkların ve derin çizgilerin oluşumu engellenmiş olur.
Tüm doğal yağlarda olduğu gibi lavanta yağını direkt yüze sürmek, yanma, batma, kaşıntı ve kızarıklık gibi alejik reaksiyonlara neden olabilir.
LAVANTA VE ÇAY AĞACI YAĞLARINI KULLANIN
Cilt nemlendirme ve parlaklık kazandırma etkilerinin yanı sıra istenmeyen yüz tüylerine karşı da oldukça etkilidir.
Akne, yara izi, egzama, sedef ve kuru ciltler için onarıcıdır. Böcek ısırmaları, yanık ve kesikler için iyileştiricidir. Uyku kalitesini artırmaya yardım eder. Baş ağrısı, artrit, kramplar, kas ve eklem ağrılarını yatıştırır.
Lavanta yağının saça herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak her bitkisel üründe olduğu gibi lavanta yağının kullanımında da dikkat edilmelidir. Lavanta yağı ile saç bakımı haftada en fazla iki kez yapılmalıdır.
Lavanta yağını cilde kullanmak için öncesinde Hindistan cevizi yağı, badem yağı veya avokado yağı gibi sabit (taşıyıcı) bir yağ ile seyreltmek gerekiyor. Bu şekilde lavanta yağı spa ve masaj gibi uygulamalarda da kullanılabiliyor. Lavanta yağının en yaygın kullanım şekli de uyku rutinlerine dahil edilmesi ile oluyor.
Lavanta kürü cilde nasıl uygulanır sorusunun cevabı oldukça basittir. Bitki çayı gibi demlenen lavanta çayının buharını yüzünüze tutabilirsiniz. Çay ılıdıktan sonra pamukla losyon gibi cildinize lavanta çayı da sürebilirsiniz.
Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağları derledik. Kuru yüz iyi gelen yağlar zeytinyağı, argan yağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Yağlı yüze aspir yağı, üzüm çekirdeği yağı ve kuşburnu çekirdeği yağı iyi gelir. Sivilceli yüzlerin ise kekik yağı ve jojoba yağı kullanması önerilir.
Lavantanın rahatlatıcı etkisi ile cildi sakinleştirir ve tüy dökülmesini azaltır. İçeriğindeki lavanta yağı sayesinde kene, pire gibi zararlıları uzaklaştırır. Tüylerin kolay taranmasını sağlarken canlılık ve parlaklık katar.
Susam yağını cildin erken yaşlanmasını önlemek ve cilde nem depolamak için kullanabilirsiniz. Ciltteki kolajen üretimini destekleyen susam yağı, cildin esnekliğini sağlar. Susam yağı, kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır. Cilt kuruluğu yaşayanlar da kullanabilir.
Satın aldığınız uçucu yağların etiketinde mutlaka %100 saf (pure) ve doğal (natural) olduğu belirtilmelidir. Örneğin lavanta uçucu yağı satın alacaksanız, etikette "Lavanta Uçucu Yağı" yazmalıdır.
Çeşitli cilt hastalıklarını tedavi eder
Akne, egzama, sedef, sivilce ve kırışıklıklar gibi çeşitli cilt sorunlarının tedavisinde kullanılır. Antiseptik özelliğinden dolayı ciltteki bakteri ve mikroplara karşı etkilidir. Dudak çatlaklarını ve uçukları önlemeye yardımcı olur.
Lavanta bitkisinden elde edilen bu yağın birçok önemli olumlu etkisi bulunmaktadır. Cilt bakımında sıklıkla tercih edilen bu yağ, cinsel gücü artırmada da oldukça etkilidir. Libido artırıcı etkisi ile öne çıkan bu yağ, cinsel ilişki öncesi hem kadının hem de erkeğin rahatlamasına yardımcı olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri